L’OMNIA COL·LABORA AMB EL PLA LOCAL DE JOVENTUT (PROJECTE ENGEGA’T)

plalocaljoventut

Joves que ni estudien ni treballen rebran formació en recerca de feina per internet.

El projecte Engega’t busca que aquests joves prenguin consciència del que suposa buscar feina amb diverses sessions impartides per tècnics especialitzats.

L’Omnia col·laborarà amb 3 sessions sobre com fer un Cv que destaqui (amb eines tan noves com YouRock), ciberreputació i ACTIC.

El projecte tindrà lloc a partir del gener amb 10 joves de la ciutat

yourock

LA BLOGSFERA DE STA.COLOMA S’AMPLIA

antonio collado roca dretaLa Roca Dreta ja té web (en fase Beta)

Les entitats de la ciutat fan el seu Pla de Comunicació Digital

Un grup d’entitats de Sta.Coloma estan fent aquest taller en el qual se’ls proporciona eines per difondre la seva missió. Blog, Mailing, Xarxes Socials…tot interconnectat per ser el màxim d’eficients i evitar pèrdues de temps innecessàries. I amb eines gratuïtes i senzilles d’administrar.

Si esteu interessats en fer aquest taller poseu-vos en contacte amb el Punt.

SCRATCH I ASSETJAMENT ENTRE IGUALS

ciberbEls usuaris més joves contrueixen una historieta sobre ciberassetjament amb Scratch

Recentment l’Antonio Collado ha rebut formació per fer monitoratge en Programació i Robòtica al Citilab. Aquesta formació es complementa amb un projecte final en el qual els dinamitzadors han d’implementar una formació relacionada.

En el cas de l’Omnia de Sta.Coloma, hem escollit una acció amb Scratch (el famós entorn de programació educativa) i l’hem volgut aplicar a les línies pedagògiques que s’estan impulsant aquest any dins de la nostra xarxa. En concret el tema de l’assetjament entre iguals i impartit a infants de 10-11 anys.

El resultats han estat positius encara que desiguals. Aquí podeu veure un dels còmics creats per un dels usuaris.

 

TORRELLES I SANTA COLOMA COL·LABOREN

torrelles

Aquí l’Antonio  i la Lídia dinamitzadors dels punts de Sta.Coloma i Torrelles.

Santa Coloma “exporta” el seu videomuntantge d’homes que rebutgen la violència de gènere.

El videomuntatge que s’exhibirà el 25 de novembre al saló de plens, tot coincidint amb el dia per l’erradicació de la violència de gènere ha cridat l’atenció dels nostres veïns. I ens han demanat suport i  informació sobre com muntar-lo.

Naturalment encantats de col·laborar.

UN ANY MÉS…RODA FETA

rodapancarta discurso

Foto de José Antonio Albert (AFOSAC)

Es celebra la Roda d’Homes Igualitaris a Santa Coloma

Una cinquantena de persones entre homes i dones va assistir a la 3a Roda aquest dimecres.

L’acte va comptar amb la presència de persones de diferents entitats de la ciutat i va finalitzar amb un photocall amb el qual es farà un videomuntatge que es presentarà el 25 de novembre en el marc del Dia per l’eliminació de la violència contra la dona.

Encara esteu a temps d’enviar la vostra foto amb el cartell a colomac@xarxaomnia.gencat.cat o al 635 42 82 95

 

AVUI EL PUNT SERÀ PRESENT A LA RODA D’HOMES IGUALITARIS

I carteloficialroda17A les 19.30 a la plaça del Pi Tallat.

L’acte tindrà aquesta estructura:

19,30 Introducció prèvia
 • Agraïments
 • Explicació de l’acte
 • Presentació de l’entitat i convidar a participants a formar part del grup.

19,40 Acte

 • Lectura llistat de víctimes violència gènere (5 persones)
 • Lectura manifest
 • Roda d’espelmes i llaç
 • Minut de silenci (convidant a les dones a sumar-se)
 • Aplaudiments
 • Torn de paraules
 • “Fotomatón” amb cartells
 • Foto del grup amb pancarta

20,00 Final

PROGRAMACIÓ I ROBÒTICA PRÒXIMAMENT AL PUNT

citilab

Rebem formació per monitoratge  en Scratch i Arduino

Alguns dinamitzadors de la Xarxa Omnia hem rebut formació durant aquest mes al Citilab per tal d’implementar aquests temes als nostres Punts.

El grup d’infants i joves de La Klau es beneficiarà fins al desembre i possiblement els tallers de Nadal incloguin Programació i Robòtica.

ELS PUNTS OMNIA AL ALL DIGITAL SUMMIT

all

Report de les jornades sobre reptes en la innovació social digital.

Els dies 4 i 5 d’octubre han tingut lloc les jornades sobre “Digital Skills for Social Innovation“, unes interessants jornades anuals amb presència internacional organitzades per All Digital que aquest any s’han fet a Barcelona.

Els Punts Omnia han estat representats per administracions de diversos països i comunitats espanyoles, xarxes de telecentres nacionals i entitats gestores com Pere Tarrés, Teb (encarregada d’aspectes organitzatius a més), Fundació Esplai, etc. També, com no,  per dinamitzadors de diferents punts Omnia. I en representació de tots ells, cal destacar que la nova Associació de Professionals de la Dinamització Digital Social ha sigut invitada per primera vegada en un acte d’aquestes característiques.

Les jornades han estat força interessants pel tema en si. La innovació social digital es un nou paradigma amb el qual haurem de treballar tots els dinamitzadors omnia tard o d’hora, si no ho fem ja. Es tracta d’una forma d’entendre el treball social molt enfocada a resoldre problemes de forma col·laborativa i amb el ciutadà al centre com a element co-generador de solucions. Diversos tallers han anat sobre aquesta idea. Empoderament ciutadà, informació descentralitzada, amb propostes molt innovadores com la presentada per Doug Belshaw, (Open Educational Thinkerer, author) o per Sarah Harmon, (Country Manager LinkedIn Spain & Portugal).

Dels tallers i sessions de tarda, impossibles d’abarcar tots, destaco el de How to use open badges a carrec de Doug Belshaw.

A la segona jornada potser el més interessant va ser el panell de discussió amb convidats parlant de la innovació social aplicada, especialment en el camp dels mòbils. Molt interessant l’aportació del Sr.Artur Serra, convidant a fer programació com a forma de resoldre problemes a tots els nivells, no únicament l’informàtic.

La jornada va concloure amb una mostra de projectes amb idees que més o menys ja coneixem tots a l’Omnia. Un reconeixement a la Dolores Carmona, guanyadora al premi a millor dinamitzadora europea (Xarxa Aupex d’Extremadura) que vaig tenir el plaer de conèixer personalment.

Com a conclusió dir-vos que més enllà de les propostes formatives, el valor que té aquesta reunió és la possibilitat de contactar amb col·legues d’altres llocs per veure com treballen i intercanviar experiències.

Molt estimulant.

 

LES ENTITATS DEL POBLE ACTUALITZEN LES SEVES EINES DE DIFUSIÓ

eusebi

Al taller Pla de Comunicació per Entitats.

Algunes de les entitats que venen al taller són velles conegudes. Per exemple el Miquel i el seu equip de futbol de Sta.Coloma ja fa temps que va fer el seu blog. Ara l’ha millorat amb la inserció de publicitat i connexió a xarxes socials.

Si esteu interessats en aquests temes al Punt li donem molta importància al treball amb entitats. Veniu i us ajudarem de franc

EL DINAMITZADOR A LA JORNADA DE LA INTERNET SOCIAL

jornadaA la presentació de l’Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital

La Jornada de la Internet Social és el marc en el que gran part dels dinamitzadors Omnia ens reunim i comentem les novetats a l’entorn de la Dinamització Social Digital.

L’Antonio Collado, com a portaveu de la nova entitat ha fet una exposició dels objectius i possibilitats que es generen a partir d’aquesta creació.

Si voleu saber més feu clic a la imatge per veure el vídeo