EL GRUP D’HOMES IGUALITARIS COMENÇA LA SEVA ACTIVITAT

 

homes

Aquesta setmana ha tingut lloc l’acte oficial de constitució del Grup d’Homes Igualitaris.

Es tracta d’una iniciativa impulsada des del Punt Omnia per tal d’implicar a la ciutadania en el rebuig de la violència envers les dones.

El grup s’estrenarà en l’organització de la 3a Roda d’Homes Igualitaris, després de les que s’han celebrat els dos darrers anys a iniciativa del Punt.

De moment el paper Omnia és el de tutelatge de l’entitat en la seva constitució i organització. I sobretot en el suport a tasques tecnológiques com ara el Pla de Comunicació. En aquestes setmanes, persones de l’entitat han creat diverses eines de suscripció com ara

Correu oficial (homesigualitarisscc@gmail.com)

Blog oficial

Fan Page de Facebook

Perfil en Twitter.

Les próximes convocatóries són:

  • 5 de setembre a les 20 hores a Can Baruta, reunió de treball. Estan convidats tots els ciutadans que vulguin sumar-se a la causa i ajudar en els actes que farem.
  • 27 de setembre a les 19 hores a Can Baruta. Convocatória a les entitats que vulguin ajudar en la 3a Roda d’Homes.
  • 21 d’octubre Plaça del Pi Tallat. 3a Roda d’Homes contra la violència envers les dones.

L’ESTIU TECNOLÓGIC A TOTA MÀQUINA

casal1

Aprofitant els recursos a l’abast, els infants del Punt Omnia de Sta.Coloma de Cervelló han complementat els tallers tecnológic amb visites a diversos espais.

Alguns exemples:

  • Visita al Cosmocaixa (tallers d’hors urbans i joc de pistes a l’exposició Talking Brains).
  • Jornada de robótica amb el nostre amic l’Ivan Cabeza del Punt Omnia Martí-Codolar
  • Taller d’espirografia a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana
  • Taller Tecnoestiu al Citilab de Cornellà
  • Visita al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa

A més, durant la setmana al punt hem fet tallers de Scratch, d’ofimàtica pràctica, de presentacions digitals, etc… Tot de forma lúdica, fent servir eines de reforç com “kahoots”.

espiro

casal6

casal5 casal4 casal3 casal2

Visitem l’Ateneu de Fabricació

espiro

El Casal Tecnológic fa un taller d’espirografia a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana

Els usuaris del Punt no només han jugat amb l’espirografia. També han pogut veure de primera ma qué es un Ateneu de Fabricació i amb quines màquines compten. A més han fet els seus propis dissenys tallats amb impressora làser.

La visita forma part del conjunt d’activitats externes que els infants del casal faran durant el mes de juliol i que inclou sortides al Cosmocaixa, a d’altres punts Omnia i espais tecnológics diversos.

L’espai forma part de la xarxa d’Ateneus de l’ajuntament de Barcelona, un projecte en ple creixement que espera comptar a mig termini amb un a cada districte. Per més informació http://ateneusdefabricacio.barcelona.cat

COMENÇA L’ESTIU TECNOLÓGIC AL PUNT

WhatsApp Image 2017-06-30 at 12.02.14

Aprenentatge lúdic al Punt.

Un grup de nens d’entre 10 i 12 anys participa al taller d’estiu on aprendran eines tecnològiques de forma lúdica. Avui per exemple han aprés el que és un full de càlcul fent servir les dades de puntuació de jocs d’internet. Scratch, Kahoot, Drive, Faceinhole, Toontastic, Madlipz… i un munt d’eines divertides.

Tenim pensades moltes activitats incloent sortides a diferents espais tecnològics del voltant.

L’OMNIA DONA SUPORT ALS HOMES IGUALITARIS

homes

Suport a les tasques de comunicació i organització

Un grup de ciutadans s’ha constituït com a Grup d’Homes igualitaris a Santa Coloma amb la missió de mostrar el rebuig a la violència de gènere.

L’Omnia donarà suport en aquest començament especialment en tot el que te a veure amb el vessant tecnològic (però no únicament). Ara ja tenen un blog, una fan page de facebook i un perfil de twitter.

Aquest dimarts va tenir lloc la 1a reunió operativa amb l’objectiu principal d’organitzar la 3a Roda d’Homes a la ciutat el 21 d’octubre.

EL PUNT A L’ESTIU

pcCasal tecnològic d’estiu i cursos per a comerciants al Punt

Durant el mes de juliol canviem l’horari per atendre dos col·lectius: petits comerciants i nens.

Amb els primers farem un itinerari per diferents xarxes socials per que aprenguin a fer-les servir i connectar-les amb l’app municipal, que està en ple procés d’implementació (en col·laboració amb l’associació de comerciants i l’ajuntament).

I amb els petits tornem a repetir el casal al qual aprendran de forma lúdica diferents eines informàtiques.

horari

També canviem l’horari d’accés lliures a les tardes de divendres i seguim oferint la possibilitat de fer els divendres la prova ACTIC en horari de matí.

Si esteu interessats poseu-vos en contacte amb el 93 634 02 26 o a colomac@xarxaomnia.gencat.cat

 

LES DONES PELS 4 CANTONS FINALITZEN EL SEU PLA DE COMUNICACIÓ DIGITAL

cantons

Blog, mailing, facebook, twitter…per arribar al màxim de gent.

El Pla de Comunicació per Entitats que tenim dissenyat al Punt OMnia està basat en aquestes eines i el seu redireccionament automàtic amb Dlvr.it.  Tot i que l’entitat ha finalitzat el pla, encara queden alguns temes que poden ser d’ajuda. El principal és com fer bons cartells amb

Feu clic a la imatge o aquí per veure totes les eines que fan servir en aquesta entitat a l’hora de difondre.

RECURSOS PER L’ESPAI SOCIOEDUCATIU “LA KLAU”

klau

Recursos audiovisuals gratuïts i legals per gaudir

Al Punt col·laborem colze a colze amb les monitores de La Klau, l’esplai socioeducatiu que porta 3 grups de menors al mateix centre que nosaltres. La col·laboració es basa sobretot en l’ús eficient i segur de les eines tecnològiques

Una de les tasques que fem és buscar recursos audiovisuals que els noie i noies puguin fer server al centre i a casa seva. En concret feu clic aquí o a la foto per veure aquests recursos.

ELS SMARTPHONES TRIOMFEN A L’ESPAI GRAN

movis

Overbooking al taller de smartphones.

12 i encara falten 3 persones més que van marxar una mica abans de fer-nos la foto. Els smartphones demostren tenir un bon índex de penetració a la nostra societat. En pocs anys tothom els fa servir, de manera força intensiva de vegades.

Al taller nosaltres ensenyem les bondats però també els problemes que venen de la ma d’aquests aparells.