VOLEU FER TASQUES DE VOLUNTARIAT DIGITAL?

cibervoluntari_(1)

Ser parella digital o col·laborar en projectes de voluntariat on line a l’estiu.

Millorar la nostra societat sense cap compensació més enllà de sentir-se be és possible també a través de les noves tecnologies. Ara des del Punt us podem ajudar, ja sigui trobant-vos una parella digital que necessiti molta dedicació per entendre la tecnologia o be posant-vos en contacte amb projectes de voluntariat digital a https://www.onlinevolunteering.org/es .

Només us heu d’adreçar al punt a través del 93 634 02 26 o a colomac@xarxaomnia.gencat.cat

EL PUNT AMB EL PETIT COMERÇ

manzaningA través de la nova APPS municipal i buscant nous canals de venda per internet

El treball comunitari també vol dir donar suport als petits comerços per que puguin donar un millor servei als veïns. Amb el Josep Maria, coordinador de l’associació de comerciants estem explorant aquests canals. I de moment ja hem identificat dos: la nova apps municipal que els dona presència a la xarxa i http://manzaning.com/ , una nova apps per venda al detall que sembla prou interessant.

En breu farem un curs de xarxes socials per petits comerços i pot ser que també haurem de parlar d’aquesta nova apps.

INFOGRAFIES I ENTITATS

XERRADA DE NUTRICIÓ ESPORTIVA I DE MUNTANYA

Amics de la Muntanya i d’altres entitats aprenen a fer infografies

Amb eines predissenyades com ara CANVAS és extremadament senzill. Només has d’escollir un disseny i canviar el que no t’agradi.

És un exemple dels serveis que poden trobar les entitats al nostre punt.

ECONOMIA COL·LABORATIVA AL POBLE DEL COSTAT

etic

Fira de comerç just a Sant Boi de Llobregat

Tot i que no és a Sta.Coloma, es tracta d’una fira que es fa al poble del costat, moltes vegades lloc de referència per molts colomencs.

Ens fem ressó, en consonància amb la línia Omnia de promocionar iniciatives de economia col·laborativa.

ACORD PER DIFONDRE L’APP MUNICIPAL

appEl Punt ajuda al consistori amb les eines TIC ciutadanes

Dins del curs de Smartphones i al taller de Tràmits i Compres per Internet es difondrà aquesta nova eina municipal que vol donar a conèixer els serveis municipals, actes, comerços i possibilitats d’exercir de bon ciutadà al poble.

A més farem el tasteig ja que es troba en fase “beta” i ens han demanat que els usuaris els diguin si el seu funcionament és correcte.

LES ENTITATS ES POSEN AL DIA

donesA l’Omnia donem suport a les entitats del poble

L’Associació de Dones pels 4 Cantons és una de les que està rebent suport a l’espai Entitats del Punt. En concret ja tenien presència a la xarxa però en els canvis de junta han perdut l’administració d’aquesta. Ara han de refer tot el seu pla de comunicació i per aquest motiu s’han adreçat al nostre servei. En unes sessions tindran blog, mailing i xarxes socials connectades per fer difusió dels seus actes.

Si esteu interessats adreceu-vos al Punt o poseu-vos en contacte amb el 93 634 02 26 / colomac@xarxaomnia.gencat.cat

PC ADAPTAT PELS INFANTS DE LA KLAU

pc

Adaptem a les seves necessitats des de l’Omnia

Aquest és el nou (bé…reciclat) Pc de La Klau. Des de l’Omnia els hem fet una posada a punt i sobretot l’hem adequat als requeriments del centre obert. Això vol dir posar un control parental amb limitació de jocs per edat, el control de descàrregues mitjançant el programa congelador Deep Freeze o accesos directes a webs d’interés (wikipedia, youtube o les de les seves escoles).

EL PUNT DIFON LES INICIATIVES D’ECONOMIA COL·LABORATIVA

consumo

L’economia col·laborativa, eix de les accions d’aquest trimestre

Tenim previst inserir continguts d’aquest tema al curs de tràmits i compres per internet. També al curs d’Android amb aplicacions que tinguin a veure.

I estem projectant fer de cara al casal tecnològic d’estiu una acció relacionada amb mobilitat i compartir cotxe de la qual ja us parlarem més tard.

Alhora promocionarem totes les iniciatives locals i del voltant que treballin el consum col·laboratiu. De moment hem habilitat la barra lateral del nostre blog i un panell al vidre del centre amb aquestes iniciatives.

panel

USUARIS DEL PUNT CONCURSEN EN POESIA

poesia

A la Primavera Literària que organitza l’ajuntament.

La Maria Teresa i la Nila fa anys que concursen. I sempre venen al punt a que els hi fem un cop de ma en la redacció de les seves poesies i especialment en la presentació, amb imatges, de les mateixes.

venus

AMB ELS REFUGIATS

refu

El grups de petis i mitjans de La Klau fan un mural de desitjos pels refugiats.

Els hi hem enviat per mail però en breu els farem arribar també físicament el mural als companys de la Plataforma de Santa Coloma de Cervelló de Suport als Refugiats que són desplaçats als campaments.