EL PUNT COL·LABORA AMB LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE LES DONES DEL TÈXTIL AL BAIX LLOBREGAT

WhatsApp Image 2018-04-05 at 15.17.18

Montserrat Vilajuliu, historiadora de Santa Coloma de Cervelló, fa el seu blog amb el suport del Punt.

Al vestíbul del Centre Can Baruta (carrer Lluís Pasqual Roca, 2) on es troba el Punt es pot visitar aquests dies l’exposició “La Indústria  Tèxtil en mans de les Dones”, un recull de dades sobre el paper femení en el desenvolupament industrial de finals del XIX i principis del segle XX a la comarca del Baix Llobregat.

Aquesta exposició es complementa amb el blog de l’autora sobre el mateix tema que ha realitzat amb el nostre suport. Allà trobareu tota mena de documents, escrits, àudios, al voltant de les dones treballadores molt especialment de les que van exercir a la Colònia Güell.

donesdeltextil

Feu clic a la imatge per veure el blog

D’ALTRES ESPAIS DE FORMACIÓ TECNOLÒGICA

WhatsApp Image 2018-03-22 at 16.35.47

A l’Omnia us assessorem on continuar el vostre reciclatge personal formatiu

Com veieu el nostre panell està ben farcit de propostes per aprendre informàtica a d’altres espais similars. Omnias de St.Vicenç, Torrelles, Marianao, Citilab de Cornellà, Sant Feliu Innova, CIFOs de L’Hospitalet, Biblioteques de St.Boi… Per sort tenim una amplia oferta a l’abast, la majoria de les vegades gratuïta.

Veniu i us informarem.

L’OMNIA COL·LABORARÀ AMB EL PROJECTE PER JOVES “ENGEGA’T”

ENGEGA'T

En coordinació amb Serveis Socials i el Servei d’Ocupació Local a finals de maig.

El projecte té com a objectiu apoderar els joves d’entre 16 i 25 anys del municipi que no treballen ni estudien per tal que desenvolupin un itinerari que els permeti augmentar les seves oportunitats laborals i/o formatives.

Es prioritzarà la participació d’aquells i aquelles joves d’entre 16 i 25 anys del municipi de Santa Coloma de Cervelló que tinguin o no la ESO, i actualment no estiguin treballant ni participin en cap activitat formativa

A tal efecte, l’Omnia col·labora amb 3 sessions:

Eines predissenyades per fer un bon CV
Ciberreputació
ACTIC.

Si esteu interessats poseu-vos en contacte al 93 634 19 51 o a chermida@elbaixllobregat.cat

 

ENS VISITA UNA INVESTIGADORA DELS ESTATS UNITS

WhatsApp Image 2018-03-08 at 14.34.09

La professora Laura Goldkind és experta en treball social digital.

Avui ens ha visitat per conèixer de primera ma la nostra tasca i fer propostes alternatives. Ha estat una reunió molt profitosa on hem pogut veure les diferencies amb els Estats Units en aquesta matèria en quant al desenvolupament de la professió de Dinamitzador Social Digital.

 

COLÒNIES D’ESTIU SOBRE TECNOLOGIA

video robo

La Fundació Pere Tarrés incorpora la Robòtica i els Videojocs a la programació d’estiu.

Com que el Punt Omnia de Sta.Coloma actualment està gestionat per la Fundació Pere Tarrés, creiem oportú informar-vos de les activitats relacionades amb la tecnologia que imparteix en d’altres modalitats.

Aprofitem per comentar-vos que, a més d’aquestes colònies, fan un Campus de Creació Audiovisual en col·laboració amb el Festival Sonar que sembla prou interessant

campus

Si esteu interessats podeu entrar a la seva web i consultar el catàleg

VISITA AL MOBILE WORLD CONGRESS

WhatsApp Image 2018-03-06 at 16.19.30

I al 4YFN i al YOMO…

Gràcies a la invitació del Citilab i Bitbot.cat, hem pogut visitar el principal certamen de tecnologia al mon, hores d’ara.

Algunes impressions al respecte:

Estem al bell mig d’una revolució, com la del Neolític o la Industrial. Això es pot palpar clarament visitant la Fira, i molt especialment el 4YFN (4 Years From Now) on hi havia més de 650 Star-ups o emprenedors de base tecnològica.

Hi ha subsectors que estan en plena ebullició, més enllà dels smartphones de torn: Internet de les Coses (IOT), Tecnologies al cotxe, 5G, millores tecnològiques al sector de la Salut, Realitat Virtual…

La Robòtica i la Programació segueixen sent les estrelles del YOMO (Youth Mobile Festival). Administracions i empreses volen impulsar aquest moviment, especialment entre les noies.

I per últim, la quantitat de diners que hi ha al voltant d’aquest món. Estands com ara el de Huawei, Samsung o d’altres així ho certifiquen.

Esperem tornar l’any que ve.

TARDA MUSICAL AMB LA KLAU

WhatsApp Image 2018-02-20 at 14.01.16

Recursos sobre música a internet.

Els infants mitjans de La Klau ens han fet una visita aquesta setmana i hem aprofitat per que juguin amb un recull de recursos sobre música elaborat pel dinamitzador. La majoria d’eines són de creació lúdica. Els hem traslladat aquests recursos per que estiguin al repositori d’eines educatives que tenen a la seva web (creada amb el suport de l’Omnia). Podeu tastar-los fent clic aquí o a la imatge.

INSCRIPCIONS OBERTES PELS CURSOS DEL 2on TRIMESTRE

2on trimestre 2018

CURSOS GRATUÏTS AL PUNT OMNIA SEGON TRIMESTRE 2018

Espai Dona:

  • INFORMÀTICA D’USUARI. Sistema operatiu, gestió d’arxius i carpetes. Ofimàtica. Internet. Multimèdia.. DILLUNS I DIMECRES A LES 9,30

Espai Gran: 

  • TALLER DE MÒBILS. Coneixerem Android. Personalitzem el nostre dispositiu. Gestió d’APPS. DIMARTS I DIJOUS A LES 15h.

  • FACEBOOK I D’ALTRES XARXES SOCIALS. Com funciona i com gaudir d’aquesta xarxa   DILLUNS I DIMECRES A LES 11h

Espai Formació:

  • ACTIC MIG. Curs SEMIPRESENCIAL per formar-se de cara a l’examen. DILLUNS I DIMECRES A LES 17h.

Aturats:

  • REINICIA’T. Eines habituals i noves en la recerca de feina. CV, portals, Linkedin, Cuvitt, Jobtoday, videocv, cvweb… DIMARTS I DIJOUS A LES 9,30h.

Espai Entitats:

  • CREACIÓ WEB. Blogger i Google Sites. Eines senzilles i gratuïtes. DILLUNS I DIMECRES A LES 15h.

Accés Lliure:

  • ASSESSORAMENT INDIVIDUALITZAT I CONSULTES DE TECNOLOGIA. Cita prèvia. DIVENDRES DE 9.30 A 11H

Espai examinador

  • Treu-te el carnet ACTIC. Pot sortir-te de franc. DIVENDRES 11,30 A 14H

Inscripcions al 93 936340802 ext. 105 o colomac@xarxaomnia.gencat.cat

PRESENTEM UN PETIT PROJECTE DE PROGRAMACIÓ AL BITBOT.CAT

WhatsApp Image 2018-02-15 at 19.45.13

Bitbot.cat vol impulsar les vocacions tecnològiques entre els més petits.

Una de les accions del projecte bitbot.cat de la Generalitat va ser engegar unes formacions de formadors per veure diferents eines de programació. En aquest marc alguns Punts Omnia vam assistir al Citilab per rebre-les. Com a culminació de la formació s’ens va instar a fer un projecte relacionat per competir amb els de la resta de companys. Ahir va tenir lloc el lliurament de premis i, tot i que el nostre, un Scratch sobre ciberassetjament,  no va entrar entre els 3 primers, vam rebre les felicitacions dels responsables.

Per cert, la nostra companya  del P.O. de Torrelles va guanyar el segon premi.