EL PUNT A LA PRESENTACIÓ DE LA FUNDACIÓ GASOL

gasol

Un recurs molt interessant a la comarca per treballar amb nens.

La Fundació Gasol ha obert les seves portes de la seva seu a la comarca amb l’objectiu de treballar els hàbits saludables i molt especialment la prevenció del sobrepès en la infància. El Punt ha estat present (si esforceu una mica la vista veureu al seu dinamitzador sota la A de “FoundAtion”) per tal de veure possibilitats de cara al treball amb nens que s’està portant a terme.

Pròximament farem una visita a les seves instal·lacions amb un grup de nens de La Klau per gaudir dels tallers de cuina saludable que allà es realitzaran.

EL PUNT DONA SUPORT ALS HOMES IGUALITARIS

homes

El 25 d’octubre nova Roda d’Homes a la ciutat

El Punt ha impulsat des de fa un any la creació d’un Grup d’Homes a la ciutat i finalment s’ha aconseguit. A banda d’en aspectes organitzatius, la tasca del Punt s’ha centrat sobretot en les eines de comunicació i difusió: blog, mailing i xarxes socials, disseny d’imatge gràfica, carteleria…

Ara toca posar-se mans a l’obra i treballar per la primera gran acció del Grup: l’organització de la 3a Roda d’Homes que tindrà lloc el dia 25 d’octubre a les 20 h a la plaça del Pi Tallat.

Des d’aquí us animem a col·laborar de diferents maneres:

 

 • Forma part del Grup (posa’t en contacte a homesigualitarisscc@gmail.com)
 • Visita el seu blog i suscriu-te al caxetí lateral posant el teu mail.
 • Entra al seu facebook i fes clic al ME GUSTA.
 • Entra al seu twitter i fes-te seguidor
 • Difon les seves iniciatives amb els teus coneguts.
 • Per últim i més important, el dia 25 d’octubre a les 20h a la Plaça del Pi Tallat tindrà lloc la 3a Roda d’Homes contra la violència envers les Dones. Et conviden a que vinguis, sol, en parella i molt especialment amb els nens si en tens

Us esperem a tots

 

 

NOUS CURSOS A L’OMNIA FINS A DESEMBRE

cartel 4qt 2017

Fes clic a la imatge per veure més gran

Obertes les inscripcions

Aquests són els nous cursos:
Espai Dona:
TALLER PREPARA’T L’ACTIC. Curs semipresencial pel nivell bàsic. DILLUNS I DIMECRES DE 9.30 A 11H.
Espai Gran: 
-ORGANITZA EL TEU ORDINADOR. Creació d’usuaris. Arxius i Carpetes. Descàrrega de documents i fotos desde smartphones, pendrives…Imprescindible portar portàtil propi.  DILLUNS I DIMECRES DE 11 a 12,30h
-TALLER DE MÓBILS I TAULETES. Coneixerem Android. Personalitzem el nostre dispositiu. Gestió d’APPS. DILLUNS I DIMECRES DE 15 a 16,00h

Espai Aturats:
PAQUET D’INICIACIÓ AL PC AMB ORIENTACIÓ LABORAL. Coneixem el pc, fem cvs i guardem-los al núvol,  aprenem a navegar, comuniquem-nos amb internet. Recerca de feina on line. DIMARTS I DIJOUS DE 9.30 A 12,30H
Espai Entitats:
PLA DE COMUNICACIÓ PER ENTITATS. Eines de difusió massiva (blog, mailing, xarxes) per entitat amb poc temps i recursos. DIMARTS I DIJOUS DE 15 A 16.00H
Accés Lliure:
ASSESSORAMENT INDIVIDUALITZAT I CONSULTES RELACIONADES AMB TECNOLOGIA. Cita prèvia. DIVENDRES DE 9.30 A 11.30H
Espai examinador

Treu-te el carnet ACTIC. Pot sortir-te de franc. DIVENDRES 11,30 A 14H
Inscripcions al 93 634 02 26 o colomac@xarxaomnia.gencat.cat

EL GRUP D’HOMES IGUALITARIS COMENÇA LA SEVA ACTIVITAT

 

homes

Aquesta setmana ha tingut lloc l’acte oficial de constitució del Grup d’Homes Igualitaris.

Es tracta d’una iniciativa impulsada des del Punt Omnia per tal d’implicar a la ciutadania en el rebuig de la violència envers les dones.

El grup s’estrenarà en l’organització de la 3a Roda d’Homes Igualitaris, després de les que s’han celebrat els dos darrers anys a iniciativa del Punt.

De moment el paper Omnia és el de tutelatge de l’entitat en la seva constitució i organització. I sobretot en el suport a tasques tecnológiques com ara el Pla de Comunicació. En aquestes setmanes, persones de l’entitat han creat diverses eines de suscripció com ara

Correu oficial (homesigualitarisscc@gmail.com)

Blog oficial

Fan Page de Facebook

Perfil en Twitter.

Les próximes convocatóries són:

 • 5 de setembre a les 20 hores a Can Baruta, reunió de treball. Estan convidats tots els ciutadans que vulguin sumar-se a la causa i ajudar en els actes que farem.
 • 27 de setembre a les 19 hores a Can Baruta. Convocatória a les entitats que vulguin ajudar en la 3a Roda d’Homes.
 • 21 d’octubre Plaça del Pi Tallat. 3a Roda d’Homes contra la violència envers les dones.

L’ESTIU TECNOLÓGIC A TOTA MÀQUINA

casal1

Aprofitant els recursos a l’abast, els infants del Punt Omnia de Sta.Coloma de Cervelló han complementat els tallers tecnológic amb visites a diversos espais.

Alguns exemples:

 • Visita al Cosmocaixa (tallers d’hors urbans i joc de pistes a l’exposició Talking Brains).
 • Jornada de robótica amb el nostre amic l’Ivan Cabeza del Punt Omnia Martí-Codolar
 • Taller d’espirografia a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana
 • Taller Tecnoestiu al Citilab de Cornellà
 • Visita al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa

A més, durant la setmana al punt hem fet tallers de Scratch, d’ofimàtica pràctica, de presentacions digitals, etc… Tot de forma lúdica, fent servir eines de reforç com “kahoots”.

espiro

casal6

casal5 casal4 casal3 casal2

Visitem l’Ateneu de Fabricació

espiro

El Casal Tecnológic fa un taller d’espirografia a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana

Els usuaris del Punt no només han jugat amb l’espirografia. També han pogut veure de primera ma qué es un Ateneu de Fabricació i amb quines màquines compten. A més han fet els seus propis dissenys tallats amb impressora làser.

La visita forma part del conjunt d’activitats externes que els infants del casal faran durant el mes de juliol i que inclou sortides al Cosmocaixa, a d’altres punts Omnia i espais tecnológics diversos.

L’espai forma part de la xarxa d’Ateneus de l’ajuntament de Barcelona, un projecte en ple creixement que espera comptar a mig termini amb un a cada districte. Per més informació http://ateneusdefabricacio.barcelona.cat

COMENÇA L’ESTIU TECNOLÓGIC AL PUNT

WhatsApp Image 2017-06-30 at 12.02.14

Aprenentatge lúdic al Punt.

Un grup de nens d’entre 10 i 12 anys participa al taller d’estiu on aprendran eines tecnològiques de forma lúdica. Avui per exemple han aprés el que és un full de càlcul fent servir les dades de puntuació de jocs d’internet. Scratch, Kahoot, Drive, Faceinhole, Toontastic, Madlipz… i un munt d’eines divertides.

Tenim pensades moltes activitats incloent sortides a diferents espais tecnològics del voltant.

L’OMNIA DONA SUPORT ALS HOMES IGUALITARIS

homes

Suport a les tasques de comunicació i organització

Un grup de ciutadans s’ha constituït com a Grup d’Homes igualitaris a Santa Coloma amb la missió de mostrar el rebuig a la violència de gènere.

L’Omnia donarà suport en aquest començament especialment en tot el que te a veure amb el vessant tecnològic (però no únicament). Ara ja tenen un blog, una fan page de facebook i un perfil de twitter.

Aquest dimarts va tenir lloc la 1a reunió operativa amb l’objectiu principal d’organitzar la 3a Roda d’Homes a la ciutat el 21 d’octubre.

EL PUNT A L’ESTIU

pcCasal tecnològic d’estiu i cursos per a comerciants al Punt

Durant el mes de juliol canviem l’horari per atendre dos col·lectius: petits comerciants i nens.

Amb els primers farem un itinerari per diferents xarxes socials per que aprenguin a fer-les servir i connectar-les amb l’app municipal, que està en ple procés d’implementació (en col·laboració amb l’associació de comerciants i l’ajuntament).

I amb els petits tornem a repetir el casal al qual aprendran de forma lúdica diferents eines informàtiques.

horari

També canviem l’horari d’accés lliures a les tardes de divendres i seguim oferint la possibilitat de fer els divendres la prova ACTIC en horari de matí.

Si esteu interessats poseu-vos en contacte amb el 93 634 02 26 o a colomac@xarxaomnia.gencat.cat