Maquinari nou al Punt Òmnia Fundació Akwaba.

Destacat

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), en col·laboració amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de Presidència activen l’operativa de la renovació integral del maquinari TIC de la Xarxa Òmnia. Aquest equipament consta de: 9 ordinadors de taula Lenovo (ThinkCentre M810z, Intel Core i3-6100 Processor, 8GB DDR4 2400 SODIMM 128 GB), 1 switch HP OfficeConnnect 1920S (24 ports), 1 punt d’accés Aruba (AP-207, 802.11ac), 1 videoprojector Epson EB-W29 i una impressora làser multifunció Epson Pro WF-R5690D.
Aquesta instal·lació del nou maquinari també s’ha fet al PO Casal Cívic del Gornal i durant els mesos de setembre i octubre provarem el nou maquinari i la nova maqueta amb sistema operatiu Ubuntu en la seva darrera versió de manteniment de llarg termini LTS (16.04).

Aquest canvi suposa una millora que es necessitava i que per fi arriba als nostres punts.

El nostre agraïment els/les responsables per fer-ho possible!

Nou Maquinari PO FundacioAkwabaImpressoraNovaPO.Fundació AkwabaPOFundacióAkwaba.PO.Fundació AkwabaP.OFundacióAkwaba.PO Fundació Akwaba

preparació de l’obra de teatre

Destacat

Començem la recta final amb el Racó dels més petits i petites. Han llegit el compte de en Konan, un elefant de la Costa d’Ivori que ha tingut que fugir de la seva ciutat per què ha començat la guerra, durant el viatge en Konan es troba amb molts amigues i amics que volen trobar un lloc on no hi hagi guerra.

IMG_0980IMG_0983

Primera setmana del racó dels més petits i petites

Destacat

20170626_123623

La primera setmana amb els més petits i petites ha estat un èxit, ens hem fet una foto grupal tot i que a mesura que passaven els dies, la colla anava augmentant. Amb aquesta imatge els nois i noies han fet un puzzle a l’espai de manualitats i s’han entretingut molt muntant les peces. El que estem valorant molt positivament és l’aprenentatge de la llengua catalana per part de dos nois que no parlaven més que anglès i àrab. Tots els matins amb el joc d’escalfament, fem repàs de bon dia… de .. com et dius.. i tu..? m’agrada… i a tu? en tinc 7 anys i tu, quants anys tens? i la resta de temps lis parlem a català i és màgic com absorbeixen les coses.

A l’espai d’informàtica els nens i nenes aprofiten molt, fem jocs educatius amb els més petits per aprendre català i anglès i amb els i les grans fem servir el libre office, imaginem com crear un lloc de cartes (misterius) on han d’imaginar un personatge que normalment és Messi i Shakira(estem treballant amb això) han d’imaginar on és mort, amb qui objecte i qui és l’assassí. Trobem les imatges per Internet, les enganxem al libre office i fan servir l’imaginari per construir la seva història.

IMG_0944IMG_0943

IMG_0952IMG_0948

El moment del ball lis agrada molt, demanen a Shakira i despacito però tenim prou música meravellosa tipus, Nina Simone, Stromae, Michael kiwanuka que quan la fiquen s’obliden de que havien demanat un altre cosa  , no podem evitar que lis agradi però s’ha de treballar molt poc a poc i nosaltres volem mostrar-lis altres coses. Però la música lis dona un moment de llibertat, de creativitat amb el cos que marxen a casa relaxats i relaxades .

 

 

Últim día_ anglès

Destacat

Quina calda, It is hot; anem a fer l’esmorzar, go to the breakfast!!!

Així va començar l’últim dia, hem preparat una dinàmica per compartir un esmorzar i explicar a les companyes quin era el nostre esmorzar, però en anglès.

IMG_0862

Si , si . Tot està preparat, agafeu les coses i ens anem a la cafetería, una vegada a la taula, les cares es relaxaven una mica, tenien un guió molt detallat del que tenien que fer. Primer en imatges i després el guió de com fer les preguntes a la companya d’allò què volia esmorzar.

IMG_0857 IMG_0861

Ara toca que pregunteu a la companya que vol esmorzar per demanar a la cambrera.

IMG_0866 IMG_0865 IMG_0864

Quina matinada més maca! Gràcies noies , fins al setembre

Receptes Saludables

Destacat

Del full al libre Office!!!

Per deixar volar l’imaginació dibuixem primer l’estructura de la nostra recepte a un paper, fem un marge de pàgina, escribim un texto en vertical, juguem amb diferents colors…. Ara toca anar al Libre Office, canviarà molt la nostra recepta, tractarem de fer exactament el que hem dibuixat al paper

Jo sóc_ I am_ les dones d’anglès

Destacat

Les dones d’anglès comença’n a treballar una línia del temps on es parla sobre la identitat, com son ara, quines coses han estat importants per elles a la seva vida, persones, situacions, feina que han contribuit a construir el seu present. Estem fent un viatge que comença des del present, passant pel passat i que finalitzarà al futur.

Us deixem unes imatges sobre la construcció del present amb el poema en anglès del Jo sóc.

IMG_0787 IMG_0786 IMG_0785 IMG_0788 IMG_0789 IMG_0790 IMG_0791 IMG_0792 IMG_0793 IMG_0794 IMG_0795 IMG_0797 IMG_0800

Cursos d’Accions Ocupacionals

Destacat

Continuem col·laborant amb el SOC El Servei d’Ocupació de Catalunya, realitzant els cursos d‘Accions Ocupacionals.L’oferta formativa és tracta d’elaborar, dissenyar, modificar el nostre currículum, crear carta de presentació, obrir adreça electrònica, recerca de feina a  les pàgines webs.

Estem molt contentes de la participació d’aquest cursos, l’assistència és molt bona i la participació és encara millor.

Poema… Jo sóc

Destacat

Dinàmica transversal per als tallers d’anglès, collage sonor i Informàtica bàsica.

Hem agafat un poema Jo sóc

Jo sóc (pensa en dues característiques especials que tinguis)

Jo em pregunto (pensa en alguna cosa que et cregui curiositat)

Jo escolto (pot ser un so imaginari o real)

Jo veig (alguna cosa imaginària o real que vegis).

Jo desitjo (un desig).

Jo sóc (ara ja tens experiència posa el que vulguis).

Jo pretenc (algun repte real que tinguis)

Jo sento (alguna cosa que sentis).

Jo toco (pots tocar una cosa imaginària o real).

Jo em preocupo (una preocupació real que tinguis).

Jo sóc…

Jo entenc (alguna cosa que saps de veritat).

Jo dic (alguna cosa en la que creguis o una frase que diguis sempre).

Jo somnio (un somni real que tinguis).

Jo tracte (alguna cosa que tractes de fer o que ja hagis fet).

Jo espero (alguna cosa que vols que passi).

Jo sóc …

Últimes sessions de Zumba al Pati de la Fundació Akwaba

Destacat

la foto 1 la foto 2 la foto 3 la foto 4 la foto 5

El Punt Òmnia Akwaba termina les sessions de Zumba el dia 28 de Juliol, les persones que s’apropan a gaudir de l’acyivitat, volem continuar al setembre així doncs, tractarem de incorporar aquesta activitat al quadrimestre vinent, després del estiu. La setmana que bé, farem una mostra oberta al barri per mostrar les coreografies que s’han preparat al taller.

ZUMBA I DANZAESUM

Destacat

Al Punt Òmnia Akwaba aquest estiu, dos activitats que a més  millorar l’estat físic, la memòria i la salut, potencien la participació i l’acció comunitària. Les activitats es fan al pati de la Fundació Akwaba donant visibilitat a les persones participants i obrint l’espai fora de l’aula. Els horaris son:

DANZAESUM, Ballar és Salut : DILLUNS I DIMECRES, 19:30-20:30

ZUMBA: DIMARTS,10:00-11:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Abans de finalitzar la classe, s’obre un espai de diàleg i conversa de les persones participants per conèixer els seus gustos i les seves necessitats. D’aquesta manera s’estableixen relacions entre els companys i companyes de la classe fent més entretinguda l’activitat.

Festa de la Diversitat 2017 amb una sorpresa

Aquest any, la Festa de la Diversitat de Collblanc-La Torrassa, on totes les entitats del barri celebrem amb el veïnat que un any més hem estat al seu costat compartint moltes activitats.

Però aquest any la Fundació Akwaba tenia algo més que celebrar, el seu 25 anys!!!!! Quina passada, jo porto 11 anys treballant a la Fundació i pensar que porta 14 més…. és una emoció molt forta haver viscut tants anys.. fent tantes coses… Em recordo dels meus començaments amb el grup de joves amb el Projecte Xarxa a Ronda la Torrassa, dos anys després, em van donar la noticia que estaven convidades a la Fundació Akwaba de la Costa d’Ivori, per fer un intercanvi de educadores. Quina experiència. En realitat tots aquests anys han estat una experiència vital, professional i personal per mi.

La meva mare i la resta de la meva família hi son a Bilbao però aquí des de fa 11 anys en tinc una de nova, totes les persones que formen la Fundació Akwaba. Per això, no només vol felicitar a Akwaba sinó que també, donar-li les gràcies per tot el amor que m’han donat durant aquests anys. Gràcies.

festa 1festa4festa2festa 6festa 5festa 3

Les dones del Taller de Dansaezum vam compartir amb tothom,  tres coreografies molt macas.

El racó dels més petits i petites

Son les 9:45 i ja estan arriban, esperem una estoneta a que estén tots i totes i comencem a presentar-nos.

Les campanes de l’Esglèsia de la Plaça Espanyola ens recorden que ja son les 10:00, lis conviden a fer una rotlana per explicar-lis les dinàmiques que es faran diàriament. Jocs d’escalfaments grupals , manualitats , informàtica i expressió corporal.

Lis expliquem que la temàtica del Casal d’aquest any és l’art i cadascú i cadascuna diu que és l’art, dibuixar, cantar, ballar, pintar, fer escultures, música… Molt bé! Tot això i molt més és l’art. Continuem amb un joc molt senzill de presentació, el joc de la pilota; Jo em dic Victor i tu? I així fins que tots i totes aprenem el nom de totes.

20170626_102456(0)20170626_124031

10:30 començem les activitats , el grup dels més grans entren a l’aula d’informàtica i els més petits a l’espai de manualitats. Avui en els dos espais toca fer una petita presentació de qui som i quines coses ens agraden més. A manualitats fam un collage amb el seu nom (practicant el català, em dic i el meu animal favorit és..) un animal que lis agrada molt i el seu dinar favorit. L’Abdul està molt estranyat, és la primera vegada que escolta català i està trobant a faltar a la seva mare. En Farook està més tranquil li acompanya la seva germana que entén una mica més i li ajuda a dir em dic Farook.

20170626_10420020170626_113726

A l’aula d’informàtica amb el programa digital Tux Paint dibuixen el seu nom i afegeixen animals i coses( pilotes, instruments, planetes, llibres.. fantasmes, astronautes…) que lis agraden i amb tot això fan un collage que presenten a la resta de la classe com si fossin artistes.

IMG_0899IMG_0902

Acabem el matí amb moviment creatiu, escoltem música i amb unes indicacions molt senzilles de tècniques de dansa, ballem al ritme de les cançons.

  20170626_123447