Butlletí número 28 - Novembre 2015


Logotip Departament de Benestar Social i Família

Logo Xarxa Òmnia

     Nº 28 - Novembre de 2015

  1. Dones, estudis i professions tecnològiques: avancem?
  2. Jornada sobre discapacitat i les TIC
  3. Benestar social i família promou l'accés a la universitat per al poble gitano
  4. Nou projecte audiovisual 'No t'aturis' sobre un grup d'estudiants del barri del Raval
  5. Neix Wheelmap, una aplicació per a usuaris de cadires de rodes
  6. 'Entre tothom', exposició de treball social comunitari d'usuaris dels serveis socials de Manresa
  7. Setmana de la responsabilitat social a Catalunya, de l'11 al 14 de novembre
  8. Cicle de cinema social a Banyoles
  9. Canal sènior i Punt TIC creen una nova xarxa de coneixement orientada a la gent gran 
  10. 13 edició del Festival de Cultura Raval(s)
  11. Set recursos per a aprendre 'scratch' des de zero
  12. Nou espot d'Aixada Antiracista per a dir no a la xenofòbia i els prejudicis
filet colors Òmnia

Notícies
La divisòria de gènere continua sent preocupant en ocupacions tecnològiques i amb domini de les TIC. Cal una via per a la promoció de la dona en aquest àmbit.

Amb la finalitat de fer més visible el sector de les persones amb discapacitat física i promoure eines per a la seva integració, el proper 17 de novembre s'ha programat una nova jornada sobre discapacitat i les TIC al CaixaForum de Barcelona.

Per tal d'augmentar la representació del col·lectiu gitano a la universitat, el Departament de Benestar Social i Família ha inclòs en el marc del Pla Nacional del Poble Gitano una iniciativa per facilitar l'accés d'aquest col·lectiu a les facultats.

'No t'aturis' neix com un retrat coral adolesncent mostrat a través del seguiment dels nois i noies durant tot el curs acadèmic. A través dels seus anhels, els seus esforços, fracassos i triomfs, 'No t'aturis' parla d’adolescència, immigració, educació i abandonament escolar.

Recursos
Wheelmap és una app dirigida a aquells ciutadans que utilitzen caminadors, cadira de rodes o carros de bebè i que desconeixen llocs amb accessibilitat adaptada. L'app permet compartir informació, dades i valoracions sobre diferents espais amb rampes, ascensors, etc.

'Entre Tothom' és un projecte creat amb la voluntat de poder oferir espais de col·laboració i participació des d’una visió i projecció comunitària. El seu principal objectiu és potenciar el treball social comunitari a través de la coordinació amb la Xarxa d’Inclusió Social.

La Setmana de la responsabilitat social a Catalunya comptarà enguany amb la seva sisena edició aquest mes de novembre. La iniciativa suposa un punt de trobada per tots aquells que volen conèixer, prendre part i difondre la Responsabilitat Social.

L'àrea de benestar social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha programat un cicle de cinema per a la inclusió social fins al 13 de desembre. La iniciativa és gratuïta i es duu a terme al Museu Darder de Banyoles.

Canal Sènior i Punt TIC han iniciat una col·laboració per a crear una plataforma nova. L'objectiu: ampliar les possibilitats i recursos per a dinamitzadors i professionals del sector social que treballen amb la gent gran.

Del 12 al 15 de novembre, el Festival de Cultura Raval(s) celebra la seva 13a edició. La iniciativa inclou activitats artístiques, socials i educatives gratuïtes, relacionades amb la reivindicació dels projectes socioculturals i artístics.

No us perdeu un recull de webs i canals de YouTube que apropen de manera amena i entenedora el llenguatge Scratch als infants i gent jove. L'objectiu és aprendre a programar de manera ràpida i divertida.

Aixada Antiracista, un moviment que pretén sumar esforços en la lluita antiracista i per la igualtat de drets, ha publicat un nou vídeo per a fer caure prejudicis i per dir no a la xenofòbia.
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic butlleti@xarxa-omnia.org. Gràcies per la teva participació!