Butlletí número 33 - Abril 2016

content="text/html; charset=UTF-8">


Logo Xarxa Òmnia

     Nº 33 - Abril de 2016

  1. Jornada d’inclusió digital el proper 16 d’abril a Badalona, sobre l’aprenentatge i els diferents entorns. Gratis.
  2. Mind Map: eina online i gratis que serveix per a crear mapes conceptuals i esquemes de manera ràpida i molt simple.
  3. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estrena dos perfils a Twitter.
  4. Edukame: portal online de joc per a infants destinats a la gestió lúdica de les emocions. De 3 a 5 anys.
  5. DIXIT programa una conferència sobre voluntariat social i acció comunitària.
  6. Tinkerplay, un nova app gratis que dissenya joguines en 3D i posteriorment permet imprimir-les.
  7. ‘Dones empresonades, dones afusellades’: xerrada-homenatge a les dones que van patir la guerra amb motiu dels 80 anys de l’inici de la Guerra Civil Espanyola. A Ca La Dona, el 9 d’abril.
  8. Matemàtiques per a infants amb una nova app: Kids numbers.
  9. L’Associació Salut i Família ha publicat un vídeo on s’hi explica què és un banc del temps i quins beneficis en comporta el seu ús. La cinta compta el testimoni d’usuaris.
  10. Fòrum Social Català a Girona el 16 d’abril, organitzat amb l'objectiu d'estimular la reflexió sobre les dinàmiques polítiques, econòmiques i socials actuals i proposar alternatives.
  11. Curtmetratge 'SuperNiños': vídeo sobre infància i discapacitat en què s'hi posa en valor les qualitats positives de cada persona.
  12. Joc online 'Bichos' dirigit a infants i desenvolupat per la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.
filet colors Òmnia

 
El Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Badalona han organitzat aquesta jornada amb el repte de redissenyar entorns que afavoreixin aprenentatges valuosos per a tothom. El període d'inscripció tanca el 3 d'abril.

 
Mind Map és un recurs digital simple i ràpid d'usar que permet la creació de desplegables, esquemes i altres mapes gràfics.

 
El Departament ha obert els comptes @aferssocialscat i @treballcat, des d’on s’informarà a la xarxa de les actuacions que dugui a terme l'administració.

 
Aquesta web interactiva aporta diversos jocs online en format flash destinats a infants de 3 a 5 anys. Els jocs s'han creat amb la intenció que els infants aprenguin a gestionar les seves emocions.

 
El proper 7 d’abril, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i la Fundació Pere Tarrés oferiran la conferència “Voluntariat social i acció comunitària”, on es posarà de relleu el paper del voluntariat social com a base per a una ciutadania més activa i compromesa.

 
Aquesta app permet dissenyar figures d'acció per a poder-les imprimir en 3D i jugar amb elles. El sistema es basa en algunes plantilles predefinides, però també permet customitzar-les al nostre parer.

 
Amb motiu dels 80 anys de l’inici de la guerra civil espanyola, l’entitat Ca La Dona ha organitzat aquesta activitat que vol homenatjar a totes les dones afusellades durant la guerra.

 
L'app està pensada per a infants en edat preescolar i ajuda a l'aprenentatge matemàtic: nombrar els números, comptar, comparar nombres, sumar, restar...

 
No saps què és un banc del temps? T'interessa conèixer experiències d'usuaris? Amb la intenció de donar respostes a aquestes preguntes, l'Associació Salut i Família ha creat aquest vídeo.

 
Buscant ajudar a llegir la realitat amb ulls crítics, el Fòrum Social Català viurà una nova jornada enguany a partir de les 11h a l'Auditori de Girona. S'hi celebraran ponències sobre dret a la informació i els drets dels refugiats, entre d'altres.

 
Quines característiques positives té una persona, més enllà del que es veu? Aquesta és la tasca dels superheroi del vídeo SuperNiños, que busca en cada amic seu aquella qualitat que millor el defineix.

 
En format flash, el joc 'Bichos' està pensat per a infants de 4-5 anys perquè s'iniciïn en l'ús de l'ordinador i alhora treballin conceptes bàsics de lectoescritura i matemàtiques.
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!