Butlletí número 36 - Juliol 2016


Logo Xarxa Òmnia

     Nº 36 - Juliol de 2016

  1. Taller de robòtica al Punt Òmnia Martí Codolar
  2. La robòtica al servei de la indústria 4.0
  3. 7è Cicle de Cinema a la Fresca sobre Mobilitzacions Civils
  4. iSecuencias: nova app de suport als infants amb autisme
  5. ‘Mirades de gegant’: exposició sobre el folkclore i la tradició catalanes
  6. Peerby: l’'app' estrella de l’economia col·laborativa
  7. Neix WikiMujeres, un espai digital destinat a reduir la bretxa digital entre el col·lectiu femení
  8. L'exposició 'Follow the women' mostra la voluntat de 300 dones a favor de la pau
  9. Recurs en anglès per a infants a partir de 6 anys
  10. ‘L’ocupació a través de les TIC’: esmorzar-xerrada sobre els canvis en les eines de recerca de feina
  11. Exposició ‘Bombai en blanc i negre’, una mostra fotogràfica organitzada per Sonrisas de Bombai
  12. 'Why Syria?': vídeo explicatiu en el què s'informa sobre els orígens d'aquest conflicte
filet colors Òmnia

 
Voleu aprendre nocions bàsiques de robòtica aquest juliol? De manera completament gratuïta, el Punt Òmnia Martí Codolar de Barcelona ofereix fins al 20 de juliol tallers per a joves de 16 a 21 anys.

 

El proper 14 de juliol a Riudellots de la Selva el Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament de Riudellots de la Selva han organitzat aquesta jornada que pretén donar solucions de robòtica avançada i robòtica col·laborativa per a la indústria.

 
Els propers 7, 14 i 21 de juliol a les 21 hores l'espai Jove Fontana de Barcelona ha programat un cicle de pel·lícules dedicades a conflictes històrics que han provocat mobilitzacions.

 
La Fundación Planeta Imaginario i la Fundació PuntCAT s'ha posat d'acord per a tirar endavant el projecte iSecuencias, que ajuda els infants amb autisme en el seu procés d’aprenentatge.

 

Fins al 19 de febrer de 2017, els Gegants de Sant Roc de la Plaça Nova, a Barcelona, s'exposen de manera gratuïta a la Casa dels Entremesos.

 
La nova app Peerby permet als usuaris l'intercanvi de béns i objectes amb els veïns de la zona, la qual cosa dóna accés a productes sense haver de gastar. El dispositiu promou el fre del consumisme i reforça l'economia col·laborativa.

 
Sense dones no hi ha Wikipèdia. A partir d'aquesta premissa s'ha creat WikiMujeres, una plataforma de dones impulsada per a eliminar la discriminació per raó de sexe que hi ha entre els 'wikipedistes'.

 
Fins al 29 de juiliol es pot fer una visita a l'exposició 'Follow the women', que mostra 300 dones de més de 30 països diferents que recolzen la pau i la fi de la violència a l’Orient Mitjà.

 
El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte d’Espanya ha elaborat aquesta eina TIC interactiva basada en el joc online i que promou l'aprenentatge de la llengua anglesa entre usuaris de més de 6 anys.

 
L'ocupació ha estat un dels àmbits més afectats per els avenços TIC. És per això que el CTecno ha organitzat el 20 de juliol un esmorzar-xerrada sobre la manera com les tecnologies han canviat el panorama a l’hora de trobar una feina.

 
L'exposició ‘Bombai en blanc i negre’ és una mostra fotogràfica organitzada per Sonrisas de Bombai en què es mostra la realitat de la ciutat de Bombai de la mà de les imatges de Francesc Melcion. Al Centre cívic Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat.

 
Per què actualment el món sencer pateix les conseqüències del conflicte sirià? Aquest vídeo de curts durada explica de manera didàctica els orígens del conflicte armat i aporta conceptes clau que ajuden a entendre l'actual conjuntura sociopolítica a Síria.
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!