Butlletí número 42 - Febrer 2017


Logo Xarxa Òmnia

filet colors Òmnia

El cantant de rap El Langui ha utilitzat la música com a recurs per arribar als més joves. Amb el missatge de "Se buscan valientes", el cantant repta els adolescents a lluitar i contrarrestar l'assetjament entre iguals. Un clip dins la campanya de Mediaset "12 meses", en conjunt amb entitats que vetllen pels drets dels infants.

Un cicle de films africans organitzat pel Museu del Cinema i l'Aliança Française de Girona. Una visió del continent des dels ulls dels seus productors i directors. Amb els títols: "Alda et Maria" (3 de febrer), "Aya de Youpougon" (10 de febrer), "Le challat de Tunis" (17 de febrer) i "Lettre d'amour zoulou" (24 de febrer). 

Toontastic: l'aplicació per crear històries en 3D

Toontastic és una aplicació de Google que permet idear contes i narracions de manera interactiva i en format 3D. Crea personatges amb fotografies reals i posa'ls en diversos escenaris: juga amb il·lustracions ideades per tu mateix on els protagonistes i les seves aventures són de lliure creació. 

 

GoConqr: mapes mentals per organitzar idees o processos visualment

Amb GoConqr es poden desenvolupar diagrames, diapositives i organitzar idees de forma esquemàtica. Els mapes mentals permeten de manera visual i distintiva agrupar idees i tenir una visió global d'un tema. Ideal per organitzar feina o temes d'estudi.

La Fundació Vodafone i la Universitat d'Alacant llancen Abbility Connect, una app per facilitar la comunicació de persones sordes i/o amb discapacitat intel·lectual. També ajuda a visionar missatges a persones amb baixa visibilitat o dislèxia. Funciona via Bluetooth i no necessita connexió a Internet.

Les migracions forçades són situacions difícils i traumàtiques per molts nens i nenes del món. Amb aquest recurs, Unicef vol conscienciar sobre com es viuen aquestes situacions des dels ulls d'un infant. Curtmetratges animats basats en testimonis reals, amb els subtítols en castellà. 

 
Petita Xarxa té un espai de jocs interactius i ambientats per Carnestoltes. A més, la pàgina disposa d'un apartat on es poden llegir les diferents tradicions més típiques arreu de Catalunya, i també al món. Perquè nens i nenes coneguin la història cultural d'aquesta festivitat a través de les TIC. 

El Centre Cultural el Casino, a Manresa, acull l'exposició "Joana Biarnés. Pionera del fotoperiodisme. El rostre, l'instant, el lloc" fins al 26 de març. La mostra ofereix activitats complementàries com una trobada amb l'artista o la reproducció d'un documental. 

La pàgina web Kahoot permet registrar-te gratuïtament i crear jocs i proves interactives. El format per als usuaris que han de jugar és molt intuïtiu, i permet jugar des de diferents dispositius connectant-se a un ordinador o mòbil principal que farà les preguntes. Ideal per a nens i nenes, però també per a adults. 

Barcino 3D és una aplicació del Servei d'Arqueologia de Barcelona que permet realitzar un tour en 3D, des de casa o al carrer, sobre la vida romana a l'antiga Barcelona. Amb informació i material multimèdia que permet identificar les ubicacions reals i la possible aparença de la ciutat romana durant el segle III d.C. 

Un clip d'Xplore Health en anglès (i amb subtítols en castellà) que explica quina informació guarda l'ADN humà. A més, el vídeo narra en quin punt es troba la investigació en aquest àmbit i quins beneficis podria tenir una millor lectura dels gens humans. Una manera més fàcil i didàctica d'entendre ciència i genètica. 

Qui era la Vella Quaresma? Per què el Rei Carnestoltes menjava ous? Quina relació tenen aquests dos personatges amb l'arribada de la primavera? Les respostes a aquestes preguntes es troben en aquest SlideShare, basat en l'obra de Núria Figueres per explicar als infants la història d'aquests dos personatges. 
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!