Butlletí número 2 - juny 2013

 
 

BUTLLETÍ D'INFORMACIÓ I RECURSOS PER A PROFESSIONALS DE L'ÀMBIT DE LA INSERCIÓ SOCIAL I COMUNITÀRIA - JUNY 2013
 Butlletí número 2.  
  1. Blog amb recursos pedagògics per a Infants i Joves.
  2. Reflexionem sobre el nostre posicionament envers la intervenció educativa: Les Paraules Perverses.
  3. Economia sostenible: Estalviar compartint trajectes.
  4. Emprenedoria: Sabies que...la xarxa està plena de gent disposada a ajudar-te a fer realitat el teu projecte?
  5. Recursos pedagògics per a joves: La ciència al teu món.
  6. Món del treball: Idees creatives per ensortir-s'en.
  7. Curs El paper de les TIC en els processos d'Orientació i Inserció laboral.
  8. Curs Dones, migracions i intervenció social.
  9. Jornada del Grup d’Esplai Blanquerna: una referència per a l’Educació Social a les comarques de l’Ebre.
  10. Presentació del llibre EDUSOENTREVISTAS. L’Educació Social 2.0.
  11. Infància i Família: Taller de Criteris tècnics a considerar davant les situacions de sospita o de certesa de maltractament.
  12. Repensem les drogues? Propostes per a l'abordatge educatiu amb joves i adolescents.
  13. Mercat del treball: la Creativitat com a eina per innovar.
  14. Infància i Família: Concurs de contes i relats curts per educar en valors.
Ineverycrea. Recursos pedagògics per a Infants i Joves.
Bloc interessant sobre educació social en l’acció tutorial. Mostren un ampli recurs d’activitats per a treballar en grup d’infants i joves, identificades segons àmbits d’actuació.


 
Article: Sobre el llenguatge i les seves paradoxes: Les Paraules Perverses.
Autonomia, autodeterminació, autogestió, empoderament, inclusió… Com i des d'on ens aproximem a aquests significants? Quines són les paradoxes en relació al propi llenguatge pel que fa a aquests tipus de conceptes?
Compartir.org. Web per compartir trajectes.
Un Web que t'ofereix la possibilitat de trobar persones que com tu volen compartir un mateix viatge. Funciona gràcies a municipis, empreses i organismes que formen part de la xarxa i t'ofereixen aquest servei de manera totalment gratuïta.
Informa't sobre iniciatives: Sabies que...la xarxa està plena de gent disposada a ajudar-te a fer realitat el teu projecte?
Espai web on pots trobar informació sobre plataformes de finançament col·lectiu de projectes, conegut com a micromecenatge o “crowdfunding”.
La ciència al teu món. Una forma diferent d'apropar la ciència als joves.
Plataforma creada per investigadors del Institut de Biologia Evolutiva (centre mixt del CSIC i la Universitat Pompeu Fabra) i professionals de la comunicació, enfocada especialment per apropar la ciència als joves.
Article: Els cinc currículums creatius que més han trionfat.
Catalans de diferents professions han trobat feina gràcies a la seva original forma de donar-se a conèixer.
 
Curs: El paper de les TIC en els processos d'Orientació i Inserció laboral a càrrec de la Formiga els dies 17, 19, 21 de Juny (Barcelona)
Aprende les diferents eines i tècnqiues que la societat del coneixement posa a l'abast dels Orientadors i Insertros laborals. En aquest curs s'abordaran les aplicacions que  xarxes socials com Facebook, LinkedIn, Twitter posen a l'abast dels Orientadors i Insertors.
Curs: Dones, migracions i intervenció social: eines per una pràctica política a càrrec de Col·lectiu Eines el dies 5 i 26 de Juny (Barcelona)
Aquest curs exposa els diferents factors que actuen sobre els processos migratoris i la feminització dels mateixos, i s’aborden aspectes i conceptes claus de les polítiques públiques de migració i de gènere a Catalunya i a l’Estat espanyol.
Jornada del  Grup d’Esplai Blanquerna: una referència per a l’Educació Social a les comarques de l’Ebre el dia 18 de Juny (Tortosa)
Membres del Grup d’Esplai Blanquerna ens explicaran les seves activitats i projectes, i el seu compromís amb l’educació i la integració d’infants i joves, més especialment d’aquells que presenten més dificultats.
Presentació del llibre: EDUSOENTREVISTAS. L’Educació Social 2.0 el dia 4 de juny (Barcelona)
Presentació del llibre EDUSOENTREVISTAS de Miquel Rubio, per tal de debatre entre tots els assistents el paper de l’Educació Social a la xarxa i els possibles usos i beneficis d’aquestes eines per a la professió.
Taller: Criteris tècnics a considerar davant les situacions de sospita o de certesa de maltractament a càrrec del Col·legi de Treball Social de Catalunya els dies 12 i 19 de Juny (Barcelona)
Conèixer les implicacions professionals davant les situacions de risc o de certesa de maltractament infantil que poden donar-se en l’activitat professional quotidiana i donar eines i orientacions per al seu abordatge.
Curs: Repensem les drogues? Propostes per a l'abordatge educatiu amb joves i adolescents a càrrec de la Universitat de Vic del 3 a l'11 de Juny (Vic)
En aquest curs es pretén treballar, des d'un punt de vista pràctic, el consum de drogues i la seva incidència en la població adolescent i jove. També es volen facilitar propostes d'intervenció per dur a terme amb els joves, les famílies i altres adults referents.
Curs: Creativitat: L'eina dels innovadors a càrrec de la  Universitat de Lleida del 8 al 10 de juliol de 2013 (Lleida)
El curs té com a objectiu principal proporcionar als assistents unes tècniques i unes eines que els permetin potenciar la seva creativitat, així com saber apreciar la dels altres, per a l’obtenció de noves solucions, motivació d’equips humans, concepció d’alternatives i innovació en tots els àmbits d’actuació de llur activitat professional
Concurs de contes i relats curts per educar en valors a càrrec del  Col·legi d'educadors i educadores de Catalunya (Girona)
Els contes o relats han de tenir un objectiu clar: transmetre als nens i les nenes un valor o un conjunt dels valors inclosos a la Convenció sobre els Drets dels Infants.
Data límit de presentació fins el 30 de Juny
 Podeu enviar-nos tota la informació i experiències pròpies o alienes que creieu interessants poder compartir i que posarem a disposició a través del mateix butlletí 
Bústia de suggeriments 
butlleti@xarxa-omnia.org