Butlletí número 1 - maig 2013

 

 

BUTLLETÍ D'INFORMACIÓ I RECURSOS PER A PROFESSIONALS DE L'ÀMBIT DE LA INSERCIÓ SOCIAL I COMUNITÀRIA
 Butlletí d'informació i recursos per als dinamitzadors dels Punts Òmnia.  
  1. Economia sostenible a la Xarxa: Intercanvis.net
  2. Participació de la gent gran: Mayores en las Ondas
  3. Alternatives per a la vida quotidiana: Web De otra manera
  4. Recursos laborals i formatius per a joves: Barcelonesjove.net
  5. Participació i comunitat: IV Jornades Cultura de Mediació
  6. La intervenció educativa en la infància i l'adolescència: Jornades Centres Oberts
  7. Recursos per a treballar amb la infància: Babyradio ràdio on-line per a nens i pares
  8. Família i pobresa: Curs Acció i  Intervenció Social: el treball educatiu amb famílies en dificultat
  9. Treball comunitari: Curs Les dades reals sobre la immigració a Catalunya
  10. Proposta per treballar la violència de gènere: "12 causas feministas"
  11. Mostra Internacional de Films de Dones: Una mirada crítica de la societat contemporània
  12. II Jornada El procés d'acompanyament amb adolescents en medi obert
  13. Economia i noves tecnologies: una visió crítica. Article Zygmunt Bauman.
Intercanvis.net. Xarxa d'intercanvi dels Països Catalans

Intercanvis.net dóna suport web a xarxes d'intercanvi de bens, serveis i coneixements, amb programari lliure i pot allotjar a altres Xarxes o mercats d'intercanvis que necessitin espai web per mostrar les seves ofertes i demandes. Per més informació feu clic damunt del títol.
 
Mayores en las Ondas, un programa jovial i  optimista conduït per persones grans

Una iniciativa de la Fundació Salud y Comunidad de Cabrera de Mar que busca apropar les noves tecnologies a la gent gran, estimular el desenvolupament de la seva imaginació i creativitat i servir com a plataforma de diàleg social i intercanvi a través de la ràdio. Per a més informació fes clic al títol.
De Otra Manera.

Portal que ofereix iniciatives, accions i propostes sostenibles i que engloba moltes temàtiques diferents que el web les articula a través de les seccions "Vivir, Trabajar, Relajarse, Aprender y Ayudar (se)". Consulteu tota la informació disponible al web fent clic en el títol.
 
Barcelonesjove.net

Portal que busca orientar als joves del barcelonès i on es pot trobar informació sobre diferents temes d’interès (ofertes de feina, formació, habitatge, cooperació, voluntariat, drets i deures, etc.) Accedeix al portal a través del títol
 
IV Jornades Cultura de Mediació: El compromís de la mediació en temps de crisi. Universitat de Barcelona  el 16 i 17 de maig de 2013.

En aquestes jornades volem aportar reflexions i eines per veure la crisi com una oportunitat per a la millora de les relacions entre les persones, com una manera de fer veure a la societat la importància de poder arribar a construir un futur mitjançant la reflexió, la discussió i l’acord compartit.

 

Jornada Centres oberts: treballant presents, millorant futurs organitzat pel  Grup de Treball de Centres Oberts de les Terres de l'Ebre el dia 22 de maig (Amposta)
La Jornada reuneix els professionls dels Centres Oberts, on s'intercanvien experiències, reflexions, dubtes,etc. entorn les pràctiques educatives i la professió.
Babyradio és la primera emissora de ràdio on-line d'Espanya amb un contingut dedicat íntegrament als mes petits. El seu objectiu és acompanyar-los en el seu dia a dia, les 24 hores, mitjançant una programació amb una sèrie de continguts educatius i lúdics que conformen una pauta de rutina estàndard completament adaptada a la família d'avui.

Per a més informació pots entrar al web prement a sobre del títol.

Curs Acció i Intervenció Social: el treball educatiu amb famílies en dificultat a càrrec del CEESC els dies 10, 17, 24 i 31 de maig i 7 de juny (Barcelona)
Quin és el perfil professional de l'educador/a social amb infància en família? Quines són les diverses corrents de treball en aquest context? Quina mena de models i tècniques de teràpia familiar hi ha vigents actualment? Aquestes i moltes d'altres qüestions relacionades, seran tractades en profunditat al llarg d'aquesta proposta formativa.
 
Curs Les dades reals sobre la immigració a Catalunya, la seva heterogeneïtat pel que fa als col.lectius i a la seva presència al territori organitzat per la Direcció General per a la Immigració, amb el suport del Gabinet tècnic del Departament de Benestar Social i Família el proper 7 de maig (Girona)
Sovint s'acostumen a associar determinades problemàtiques, tòpics o rumors amb la immigració. Per tal de contrastar les idees preexistents i evitar generalitzacions, la Direcció General per a la Immigració, proposa conèixer les dades reals sobre la immigració a Catalunya i trencar estereotips i idees preconcebudes al respecte.
 
Lika s’adhereix a la iniciativa “12 causas feministas” (Lleida)
Aquesta vol conscienciar contra la violència de gènere. La idea és que cada mes estigui dedicat a un tema en concret que tracti una discriminació, desigualtat o violència vers les dones i les nenes, per denunciar-ho. Però sobretot per potenciar el debat i fer sensibilització.
 
La paraula d'Hannah Arendt organitzat pel Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison el 9, 10 i 11 de maig (Barcelona)
Selecció de documentals i programes televisius que recullen les reflexions de la cèlebre filòsofa. Les seves paraules, que segueixen il·luminat el pensament contemporani, seran també la font d’inspiració de diferents intervencions artístiques que es desenvoluparan en paral·lel a les projeccions.
 
II Jornada El procés d'acompanyament amb adolescents en medi obert, organitzat per la Fundació Casal l'Amic el dia 16 de maig de 2013 (Tarragona)
Aquesta es basarà en l'educació de carrer i afegint-li, com a novetat, com afecta la crisi als joves; tenint com a objectius sensibilitzar i evidenciar les potencialitats de la tasca socioeducativa desenvolupada al carrer i oferir eines i estratègies socioeducatives en medi obert.
Article: “Da la impresión de que todo anda fuera de control” Zygmunt Bauman. cultura.elpais.com
El teòric de la modernitat líquida reflexiona sobre la democràcia i què promou Internet, el moviment dels indignitats i el paper dels intel·lectuals en un món en canvi constant.
 
 Podeu enviar-nos tota la informació i experiències pròpies o alienes que creieu interessants poder compartir i que posarem a disposició a través del mateix butlletí 
Bústia de suggeriments 
butlleti@xarxa-omnia.org