Butlletí número 37 - Setembre 2016


Logo Xarxa Òmnia

     Nº 37 - Setembre de 2016

  1. NFC Moments, l'app dels records per als invidents
  2. 17a Escola d'Estiu del Voluntariat 2016
  3. Creem un minuet! Recurs TIC per a infants
  4. Jornada de la Internet Social 2016
  5. 'Jo em dic Brisa': joc per a infants en què s'acosta el jugador a la vida d'un refugiat
  6. Els infants ja poden crear el seu joc online favorit amb WIMI5
  7. Fenodato.es, plataforma col·laborativa per a l'observació de la naturalesa
  8. GeoGebra és un recurs educatiu lliure que combina geometria, càlcul i àlgebra
  9. La importància de ser un mateix: curt per a joves a partir de 14 anys
  10. Còmic anti ciberbullying per a infants, creat per la Defensoría del Pueblo del País Basc (Ararteko)
  11. ArbolApp: aplicació per a amants de la natura, desenvolupada pel CSIC
  12. Exposició 'Els nens de la guerra' a l'Arxiu Nacional de Catalunya, fins al 18 de setembre
filet colors Òmnia

 
NFC Moments permet guardar records en format àudio en lloc de fotos o vídeos, de tal manera que siguin recuperables posteriorment. L'app està desenvolupada per 3 estudiants d'informàtica de l'Institut Bosc de la Coma, d'Olot.

 

Com cada estiu, el Departament de treball, Afers Socials i Famílies ha organitzat aquesta trobada amb l'objectiu d'aportar recursos i formació als membres del sector. Enguany, es compta amb 47 accions formatives a tot el territori.

 
La Fundació Social La Caixa ha creat un espai web per a infants amb l'objectiu que puguin aprendre què és un minuet alhora que s'ho passen bé creant-ne un. L'espai interactiu permet escoltar com sonen les obres creades.

 
Aquest 28 de setembre el Mobile World Centre torna a acollir una nova edició de la Jornada de la Internet Social. Enguany la jornada se centrarà en l'ocupabilitat entre el col·lectiu de joves i la robòtica educativa.

 

El recurs educatiu 'Jo em dic Brisa' està desenvolupat pel Comitè Català d'ACNUR i dirigit a infants de 6 a 12 anys. Amb aquest joc es pretén donar coneixement als infants sobre els refugiats i les situacions d'asil.

 
WIMI5 és un nou motor de jocs amb el qual els infants poden programar jocs en línia. WIMI5 permet programar de manera fàcil i ràpida, i aporta recursos per a aprendre'n.

 
La ciència ciutadana ja és aquí. Fenodato busca persones que col·laborin activament en l'estudi dels efectes del canvi climàtic en la naturalesa. A través d'aquesta plataforma, els experts en climatologia podran tenir accés a multitud de dades d'arreu.

 
GeoGebra s'usa per a realitzar construccions, crear gràfiques, fulls de càlcul, taules... És un recurs pensat per a totes les edats, des d'ensenyament primari fins a nivell universitari.

 
La imatge pròpia és una qüestió que es fonamenta entre la infància i l'adolescència. El vídeo 'Impersonation' reflexiona sobre la importància de ser un mateix en qualsevol circumstància i de no posar-se màscares falses.

 
Amb l'objectiu d'alertar infants i joves dels perills dels ciberassetjadors a la xarxa, la Defensoría del Pueblo del País Vasco ha creat aquest recurs web consultable des de qualsevol dispositiu. El còmic relata diferents situacions de ciberbullying perjudicials per als infants.

 
ArbolApp és una nova manera TIC de conèixer la naturalesa. L'aplicació dirigida a amants de la natura de totes les edats, està desenvolupada pel Real Jardín Botànico de Madrid i compta amb 122 fitxes de 1243 espècies d'arbres i altres espècies de la flora autòctona.

 
Amb motiu de l'inici de la Guerra civil Espanyola, uns 3.000 infants van ser deportats a Rússia. Aquesta exposició gratuïta mostra aquest bocí d'història amb la intenció de donar llum a un dels episodis oblidats de la guerra.
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!