Butlletí número 39 - Novembre 2016


Logo Xarxa Òmnia

     Nº 39 - Novembre de 2016

  1. La Jornada Assetjament entre iguals i ciberassetjament destaca la gestió de les emocions com a mètode preventiu del 'bullying'
  2. Exposició de fotografies 'We are not going back' sobre els refugiats de Síria que arriben a les costes de Grècia i Itàlia
  3. II Jornades Internacionals de Dones liderant les TIC
  4. Lumosity: app i plataforma web per a ajudar la gent gran a mantenir la memòria i el rendiment cognitiu en bon estat
  5. Jornada Invertir per garantir els drets de tots els infants, organitzada per UNICEF
  6. Seminari online: ludificació lliure o disseny de pensament reflexiu?
  7. Mapa de les emocions interactiu: explica allò que t’emociona amb una 'eMood'
  8. 'La vida d’en Carbassó' conte subtitulat en anglès per a infants a partir de 10 anys
  9. Llegir a l'aire lliure: la Biblioteca de Catalunya organitza als jardins de Rubió i Lluch un punt de lectura fins a l'11 de novembre
  10. PetitaXarxa.cat: recurs de la XAL de jocs per a infants
  11. Córrer i caminar amb una app per fer donatius. RunnerSquare converteix les calories cremades en l'exercici en donatius per a Intermón Oxfam
  12. Recurs interactiu de música andina i afroperuana
filet colors Òmnia

 
La DGACC ha celebrat la seva jornada anual 2016 amb una exposició sobre els recursos emocionals que els dinamitzadors tenen a l'abast per a prevenir l'assetjament.

 

Fins al 14 de novembre el pati Llimona de Barcelona aquesta mostra gratuïta per posar cara i ulls al flux de migrants que avui dia desembarca a Itàlia i es dirigeix cap al nord d’Europa.

 
El proper 17 d'octubre el Mobile World Centre torna a acollir una nova edició de #WomenLiderTIC, la jornada que dóna visibilitat a les experiències de dones que estan liderant projectes TIC.

 
Aquest recurs està dissenyat amb l'objectiu de mantenir i potenciar les habilitats cognitives bàsiques. Lumosity ha estat elaborat en col·laboració amb més de cent investigadors, metges i professors.

 

UNICEF ha organitzat al Palau Macaya de Barcelona una jornada de debats sobre els Drets de l’Infant dins l’àmbit català. La jornada comptarà amb experts com Jorge Cardona, Javier A. Curcio, Gabriel González-Bueno Uribe i Pau Marí-Klose.

 
En aquest webbinar s'hi exploren els principis de la ludificació i l’aprenentatge des de l’acció i el joc, amb exemples i casos pràctics. Organitzat per la Fundació Bofill i la UOC. Gratis.

 
La nova app Waymood permet explicar allò que més t’emociona amb una eMood, una icona d’emoció. Posteriorment, pots geolocalitzar aquesta eMood i compartir-la amb tots els teus companys fent xarxa.

 
Després de la mort sobtada de la seva mare, en Carbassó arriba a una llar d’acollida plena d’altres nens orfes, on hi descobrirà un món diferent i aprendrà a confiar i efr amics. S'hi poden treballar valors i anglès amb infants a partir de 10 anys.

 
La Biblioteca de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona han organitzat la setena edició de “Llegim al jardí”, una activitat per donar un ús cultural als jardin. Hi trobareu taules i cadires per llegir còmodament i un servei de préstec de llibres. Als jardins Rubió i Lluch fins a l'11 de novembre.

 
La Xarxa Audiovisual Local (XAL) ha creat l'espai PetitaXarxa.cat per a reunir recursos i jocs online per a infants de fins a 12 anys. Jocs, programes, agenda d'activitats... i molta informació variada per als infants.

 
La campanya 'Calorías contra el hambre' proposa fer donarius a través d'una app i sense despeses econòmiques. Com? RunSquare converteix les calories cremades per l'exercici físic en diners destinats a Intermón Oxfam.

 
Recurs TIC d'eduCaixa en què s'hi presenten instruments propis de la música de Sudamèrica, en especial de la música andina i afroperuana. Per a usuaris de totes les edats que vulguin endinsar-se en la instrumentació del Perú.
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!