Butlletí número 40 - Desembre 2016

Logo Xarxa Òmnia
filet colors Òmnia

Recull de recursos interactius d’EduCaixa (Obra Social ‘La Caixa’) per a l’educació socioemocional i l’adquisició de valors en els infants. Dibuixos per pintar, jocs interactius i vídeos animats que expliquen als nens el vocabulari per poder parlar d’un mateix, i també dels altres.

Curt que qüestiona la obsessió de compartir moments a través de les xarxes, i l'ús inadequat que se'n pot arribar a fer. El protagonista d’aquest vídeo d’AwesomenessTV ensenya fins a quins límits es pot arribar per a obtenir la ‘foto’ ideal. Com? Convertint una instantània en tot un film d’acció.

Com podem explicar les migracions forçades als més joves? El Servei Civil Internacional de Catalunya i Stop Mare Mortum, juntament amb d’altres entitats, han creat un conjunt de guies, per diferents edats, per tal d’abordar temes com el racisme, els drets humans o el gènere.


 

"Blobby", curtmetratge sobre la soledat de la gent gran

L’experta en animació Laura Steward ha estat ovacionada en molts festivals. La temàtica del seu nou curt, Blobby, aproxima una realitat social com la soledat de la gent gran d’una manera diferent. Un curt de denúncia social sent una eina per despertar consciència, sensibilitza i generar debat.
Mr Iglu, l’aplicació per aprendre a reciclar vidre

Ecovidrio, l’entitat espanyola que gestiona el reciclatge dels envasos de vidre, ha creat una aplicació mòbil per a infants a partir de 6 anys. Pots jugar amb Mr. Iglu, vestir-lo, netejar-lo o donar-li de menjar mentre aprens a reciclar el vidre.
Proposta artística contemporània que mostra l’empoderament de la dona africana a través de la dansa. L’exposició itinerant conté vídeos sobre coreografies i fotografies de dones reals. ‘Ella poema’ fa parada a Barcelona, fins el 18 de desembre, al Centre Cívic Sagrada Família.

 
Recurs de The British Counil per començar a donar la benvinguda al Nadal als infants. Es tracta d’una eina audiovisual perquè nens i nenes aprenguin anglès en un ambient nadalenc mentres descobreixen la història d’un ninot de neu.

Investiga i descobreix què està passant a Síria. #SYHACKED és un joc interactiu en anglès d’informació periodística, per posar-se a la pell d’un investigador que vol escriure un reportatge sobre la guerra de Síria per Aljazeera. Per jugadors a partir de 16 anys.

Una aplicació mòbil per dissenyar seqüències narratives a partir d’imatges, àudios o vídeos. Es tracta d’un recurs intuïtiu i fàcil d’utilitzar. Les produccions es poden exportar en format de vídeo o compartir directament al YouTube.

Festa de tecnologia, ciència i innovació al Palau de Congressos de Barcelona, el proper dimarts 20 de desembre. Un punt de trobada amb tallers i exposicions per tal que estudiants i persones interessades potenciïn i s’inspirin en les seves idees sobre drons, robòtica i altres projectes sofisticats.

El film mostra el dia a dia d’aquests refugiats txetxens que juguen i aprenen igual que els altres nens i nenes, però amb un passat dolorós carregat a l’esquena. El documental es projectarà a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, dijous 15 de desembre a les 19 hores.
Sergi Grau, director del Departament d’Enginyeries de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat Central de Catalunya, explicarà com els jocs o la realitat virtual incideixen actualment en l’educació. La conferència tindrà lloc el proper 15 de desembre a les 19:30 hores, al Temple Romà de Vic.
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!