Butlletí número 31 - Febrer 2016

content="text/html; charset=UTF-8">


Logotip Departament de Benestar Social i Família

Logo Xarxa Òmnia

     Nº 31 - Febrer de 2016

  1. Gifmaker de Gify: aprèn a crear un GIF a partir d'un vídeo
  2. El Govern aprova la reestructuració del Departament, ara de Treball, Afers Socials i Famílies
  3. SmileUrbo, joc de rol en grup i connectat a les noves tecnologies
  4. La Xarxa Òmnia publica un recull de les seves actuacions més destacades al llibre 'Experiències del programa Òmnia (2011-2014)'
  5. Rom21: avançament del documental sobre els nous joves del poble gitano
  6. III Congrés Català d’Associacionisme i Voluntariat
  7. Curs online i gratuït de programació d’Android a través de la plataforma formativa DevCode
  8. Curs per aprendre a fer servir el navegador Chrome, gratuït, al cicle Tastets TIC de la biblioteca municipal de Cambrils
  9. Barcelona Mini Maker Faire 2016: la trobada dels creadors
  10. Arxiu de 10.000 sons gravats en cilindre entre els segles XIX i XX. Es poden escoltar, descarregar, editar...
  11. Bústia ciudadana, nova app de l'Ajuntament de Barcelona per millorar les infraestructures de la ciutat de manera col·laborativa
  12. Jornada Talent humà. Empoderament i capacitació de persones en situació de vulnerabilitat social. A Tarragona el 12 de febrer
filet colors Òmnia

 
Una manera senzilla i ràpida de crear els teus propis GIF's a través de la web. Cal publicar prèviament un vídeo i allotjar-lo a la plataforma YouTube per a poder crear el GIF.

 
El Govern ha aprovat el decret de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ara liderat per la Consellera Dolors Bassa.

 
Joc de rol per a grups nombrosos i interactiu. Té l’objectiu d’ensenyar als jugadors quins són els reptes del món real. Destinat als joves i a les famílies.

 
El llibre mostra algunes de les actuacions més representatives amb l’objectiu que puguin ser d’utilitat per als diferents professionals de l’àmbit socioeducatiu.

 
Vídeo sobre els nous joves del col·lectiu gitano, una generació amb nous valors, objectius i perspectives. Projecte de la Fundació Pere Closa.

 
El Congrés acosta els participants a veus, opinions, recomanacions i reflexions sobre el voluntariat al territori amb l'objectiu de buscar la millora en el sector. S'han organitzat sessions precongressuals el 18, 25 i 26 de febrer.

 
El curs ofereix fonaments bàsics de programació d'apps per Android. DevCode és una plataforma formativa que ofereix cursos de programació en diferents llenguatges i nivells.

 
El cicle Tastets TIC de la Biblioteca Municipal de Cambrils torna a programar un curs bàsic per a aprendre a usar el navegador Chrome. Els dies 5, 12 i 19 de febrer. Cal inscripció prèvia.

 
Trobada gratuïta indispensable per a artesans, enginyers i creadors. El Mini Maker Faire 2016 permet compartir experiències amb 'makers' que treballen amb les noves tecnologies. Al CosmoCaixa el 7 de febrer, de 10h a 19h.

 
La Universitat de Califòrnia Santa Bàrbara ha completat un extens arxiu històric de sons gravats pels volts de 1900 als EUA amb el suport del cilindre fonogràfic, el primer suport d'àudio de la història.

 
L'Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició dels ciutadans una app perquè puguin informar al consistori sobre problemes, millores i necessitats.

 
El Centre de Documentació de Serveis Socials ha programat aquesta jornada amb la col·laboració de Jordi Baiget i Glòria Torra.
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!