Butlletí número 35 - Juny 2016


Logo Xarxa Òmnia

     Nº 35 - Juny de 2016

  1. Fira Discapacitat i Feina, els dies 20 i 21 de juny a Montjuïc.
  2. Kiddle.co, nou cercador web de Google que permet navegar sense riscos. Dirigit a infants.
  3. Photopeach: recurs TIC per a la creació de presentacions d’imatges amb transicions.
  4. Hotel California: còmic de Nine Antico sobre la cultura musical del segle XX.
  5. Webinar sobre estratègies que funcionen en l'aprenentatge cooperatiu. El proper 9 de juny a les 18h.
  6. Del 7 a l’11 de juny: Mostra Sonora i Visual al Convent de Sant Agustí.
  7. Recursos TIC per a infants de fins a 5 anys, per a aprendre a escriure i a dibuixar.
  8. GòTIC Install Party: l’Ajuntament de Tàrrega ofereix tallers gratuïts dedicats al programari lliure.
  9. Jornada 'Innovar i créixer amb les TIC', el proper 8 de juny.
  10. HeyGo, nova app col·laborativa.
  11. Curtmetratge de l’Escola Prosperitat, premiat per les NNUU, sobre integració escolar, discapacitat i assetjament.
  12. Una nova app dóna la benvinguda al turisme col·laboratiu: Free Touring.
filet colors Òmnia

 
L'hotel Juan Carlos I acull l'edició d'enguany de la fira sobre discapacitats i món laboral. S'hi ofereixen xerrades de sensibilització i una borsa de treball.

 
Google ha posat en primer pla la seguretat a internet amb un nou projecte: un cercador especial per a infants que minimitza els riscos de la navegació perillosa.

 
Aquest nou recurs introdueix el terme 'slideshow' al vocabulari TIC per aportar-nos l'oportunitat de crear presentacions d'imatges amb trasicions, música, efectes, text sobreimprès...

 
Consulta aquest còmic de Nine Antico sobre la música americana moderna i d'altres estils musicals, com el rockabilly. Un homenatge a icones internacionals com Elvis Presley.

 
Debat sobre l'aprenentatge cooperatiu: mitjà per assolir l’èxit a les aules o teoria que no té traducció pràctica? El proper 9 de juny a les 18 hores a la seu de la Fundació Jaume Bofill.

 
Art Sonor, art visual, música en directe, experimentació, música electrònica, instal·lacions interactives... i molt més t'esperen a la X Mostra Sonora i Visual. Al Convent de Sant Agustí de Barcelona.

 
Aquesta pàgina ofereix recursos TIC per a infants en anglès i castellà. Amb l'objectiu de treballar les emocions amb usuaris de fins a 8 anys, la web també aporta recursos per a infants amb capacitats diferenciades.

 
Tàrrega torna a acollir una nova edició de la GòTIC Install Party on s'hi posa en el punt de mira el programari lliure i tota la cultura que l'envolta. Durant tot el mes de juny.

 
PuntTIC fa convergir les eines TIC amb les presons en aquesta jornada sobre l'ús de les TIC i les utilitats que aquestes poden aportar a persones en reclusió.

 
L'oferta i la demanda de serveis entre les persones nodreix aquesta nova app, HeyGo, que neix amb la intenció de potenciar la cultura col·laborativa entre la ciutadania.

 
No us perdeu aquest vídeo elaborat per alumnes de l'Escola Prosperitat, a Nou Barris, en el qual s'hi defensa la integració escolar. Curtmetratge premiat per les Nacions Unides.

 
Free Touring busca canviar el concepte tradicional de turisme per a acostar-lo a una nova experiència alternativa. La nova app posa en contacte usuaris que intercanvien informacions i recursos.
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!