Els nens i nenes del Punt Òmnia Casal dels Infants – Raval aprenen l’origen dels continents amb Pangeàpolis

22/12/2016 | 14:12

Uns 14 nens, d’entre 7 i 9 anys, han començat a estudiar la geografia del Mar Mediterrani i els orígens del supercontinent amb el projecte Pangeàpolis del Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval.

El projecte, que durarà tot el curs escolar, s’ha dissenyat a partir d’una idea dels voluntaris i el dinamitzador de l'espai, Marc Pascual. Pangeàpolis congrega el terme de la massa terrestre que formava un sol continent i la denominació de ciutat de l’antic terme grec polis. L’objectiu d'aquest projecte dins l'activitat CreativeKids és estudiar la geografia del Mediterrani, però també els seus pobles i cultures.

Els nens i nenes han dibuixat i pintat un mapa tricolor per assenyalar els tres continents mediterranis al llarg d’aquest quadrimestre. Amb l’ajuda de fitxes dels noms dels mars i països, ara els usuaris més petits ja identifiquen i es comencen a familiaritzar amb llocs com l’estret de Gibraltar o les illes gregues, que són més d'1,400. A més, es crearan noves fitxes amb monuments típics com el Colosseu romà o les piràmides d’Egipte.

El proper pas del projecte és acostar als més petits les realitats socials i culturals de tots els països del Mediterrani. “L’objectiu és fer venir a una persona de cada país, perquè expliqui als nens i nenes contes, cançons i llegendes del seu poble”, segons ha explicat Marc Pascual.

L’Espai Tecnològic Punt Òmnia Casal dels Infants – Raval penja al seu Twitter i al seu compte de Youtube, diferents peces audiovisuals sobre el procés d’aprenentatge dels nens i nenes. A més, l’activitat pretén donar per acabat el projecte amb un àpat multicultural al juny.

#Pangeàpolis