Deu anys de camí, al Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts

Al Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts han passat moltes històries de vida en què hem vist valors com la voluntat, el coratge o l’entusiasme. Així, l’Adelina o la Luisa van descobrir un món immens fora de la seva llar. Elles són dones que comparteixen històries d’un passat de lluita diària amb moltes dificultats per tirar els fills endavant.

A la Carmen, la Puri, en José, en Joan, en Carles, la M. Àngels, en Joan, la Virtudes o la M. Dolores, venir al Punt els ajuda a pal·liar la solitud, els incita a sortir de casa i a comunicar-se. Des que es van quedar sense parella, hi ha dies que no parlen amb ningú, ja que viuen sols. El fet de poder conèixer gent nova els ajuda a evitar l’aïllament social i s’han establert vincles d’amistat entre ells.

En Nourham, la Dolors, la Sara, l’Albert, la Sana o l’Ahmed es tenen respecte mutu en les converses sobre les seves diferències culturals.

La Càndida, la Montse, l’Isa, la Juliana, l’Antonia, la Tere, la Pepi, la Juana, la M. Isabel, la Pepi i l’Ana, col·laboren entre elles amb empatia i cohesió, i expressen les dificultats del seu dia a dia. Han trobat un lloc on ser escoltades i rebre el suport d’altres dones al Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts. Un Punt en el qual, a través de contes, rondalles i metàfores, plens de saviesa ancestral, les participants poden connectar amb els seus valors i reflexionar-hi. L’Iker, la Sara, la Myriam i l’Ivan són nens que aprenen a tolerar la diferència al Punt Òmnia, i així prevenen l’assetjament que tant de dolor causa a les famílies.

A en Toni, en Jonatan, l’Ester, la Noemí, l’Òscar, en Marc i l’Andrea els encanta venir al Punt a causa del vincle de confiança que s’ha anat cultivant durant quatre anys, amb la sensació que tots els participants són i se senten com una família.  En Lluís, l’Eduard, la M. del Mar, en César, en Domingo i l’Eva, que hi han arribat derivats de salut mental, aconsegueixen una millora del seu benestar, a través de la música, que és un llenguatge universal. L’educació, l’entusiasme i l’estima són alguns dels valors que ens donen i compartim amb ells. D’altra banda, en Vicens, l’Isa i la Rafaela, en processos de recuperació de càncer, obtenen força, motivació, i ganes de viure.

Aquestes són algunes històries de les vides que conflueixen a l’espai social i digital del Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts. Al Punt s’hi treballa amb la creativitat , que s’usa com a vehicle per guiar i apoderar els participants. A través de la inspiració de les dinamitzadores, de manera integradora i acollidora, el Punt Òmnia construeix ponts entre les persones i reforça els valors que són necessaris per mantenir una societat més humana, solidària i íntegra. Des del Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts: moltes gràcies a totes aquelles persones que en aquests 10 anys heu passat pel nostre Punt i heu compartit les vostres històries de vida!

Infants, diversitat funcional, salut mental, dones, espai laboral, intergeneracional, creativitat, TIC i arts.