El pregó del Taller Claror del Punt Òmnia de la Seu d’Urgell inaugura la Festa Major 2018

11/10/2018 | 08:10

El Taller Claror, amb la col·laboració del Punt Òmnia de la Seu d’Urgell, ha estat un dels protagonistes de la festa major del municipi aquest any. El taller és una de les activitats més destacades del Punt Òmnia i va acceptar el repte, ara fa un any i mig, d’elaborar un pregó per a la festa major de la Seu d’Urgell del 2018, que es va celebrar del 24 al 28 d’agost. L’encàrrec era clar: l’Ajuntament va confiar en tots i cadascun dels membres del Taller Claror —que setmanalment treballen amb eines audiovisuals al Punt Òmnia— perquè donessin el tret de sortida a la festa major de la capital de l’Alt Urgell.

I va ser així com van començar mesos i mesos de feina conjunta per a l’elaboració del pregó. Organització d’idees, calendarització, elaboració d’entrevistes, sortides grupals, recerca d’informació... tot un cúmul de responsabilitats i tasques que van resultar en un vídeo que es pot consultar a YouTube.

Els protagonistes del Taller Claror van decidir prioritzar algunes qüestions i acotar el format del pregó de la festa major 2018 a vídeo. És d’aquesta manera com va néixer el primer videopregó de la història de la Seu d’Urgell. Amb la intenció de fer protagonistes la gent del poble, els participants del Punt Òmnia van entrevistar un seguit de persones de la Seu “de tota la vida”, persones que viuen i treballen al municipi i que són coneguts per algun motiu o altre.

Dues senyores que fan i venen gelats artesanals i un senyor “orquestra” que toca tot tipus d’instruments (conegut com el “Truqui”) són alguns dels protagonistes del videopregó que el Taller Claror va elaborar a través d’entrevistes localitzades a diferents punt