Els Punts Òmnia Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló baten el rècord Moonhack 2018

07/09/2018 | 08:09

Els punts Òmnia Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló han aconseguit batre el rècord mundial d'infants programant al mateix temps. El passat 20 de juliol els punts han participat al repte Moonhack 2018, que ha comptat amb una participació que ha superat totes les de les edicions anteriors: 35.865 nens i nenes d'arreu del món han programat alhora.

En el repte d'enguany hi han pogut assistir un total de vuit infants dels dos punts Òmnia gràcies a la seva col·laboració conjunta, que han pogut programar en codi Scratch durant més de dues hores de manera conjunta i simultània, i gràcies al suport de dos dinamitzadors Òmnia.

Com es deia la primera expedició tripulada cap a la Lluna? Quins astronautes hi van anar? Quin nom li van posar a la nau tripulada? Buscant les respostes a aqueste preguntes, els vuit infants dels punts Òmnia Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló han pogut aprendre durant aproximadament una hora tots els secrets de la missió d’Apol·lo 11 –que va permetre l'any 1969 que una persona trepitgés la Lluna per primera vegada en la història de la humanitat. 

Els nens i nenes, finalment, s'han endinsat, durant més de dues hores, en la programació en codi obert. L'objectiu plantejat pels punts Òmnia Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló ha estat crear, a partir del llenguatge de programació Scratch, la nau Apol·lo 11 per tal que s'enlairi de la Terra i arribi fins a la Lluna.

Moonhack és un esdeveniment adreçat a infants i joves d'entre 8 i 18 anys. La primera edició es va celebrar el 15 d’agost de 2016 i hi van participar més de 10.000 infants i joves australians. En la segona edició es van plantejar batre el rècord del nombre d’infants programant a escala mundial i ho van aconseguir amb la participació de més de 28.000 persones.

El repte Moonhack és una iniciativa del Code Club Australia, que posa el coneixement i aprenentatge de la programació oberta a l'abast dels infants de tot el món, per mitjà d’una activitat gratuïta i oberta, per trencar barreres socials i de gènere.
 

Moonhack 2018

 

Els Punts van col·laborar en aquest repte de programació, que va aconseguir que 35.865 nens i nenes d'arreu programin en codi obert.