Unfollow a les violències masclistes. Guia per a treballar les violències masclistes en entorns digitals

26/02/2019 | 11:02

L'Observatori Català de la Joventut (OCJ), l'Institut Català de les Dones (ICD) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) han unit esforços per a posar el fre a les violències msaclistes des de la joventut. Per això, els tres organismes han creat la campanya 'Unfollow a les violències masclistes', que inclou la Guia per a treballar les violències masclistes en entorns digitals.

El document posa sobre la taula quines realitats suposen un vertader assetjament i una violència en els entorns digitals, unes realitats que afecten especialment les dones,  que són diana constant d’agressions de diverses intensitats i que es materialitzen en accions quotidianes com un like, un follow o un prejudici, un silenci o una complicitat.

El dossier conté 5 capítols amb diferents personatges de ficció que interactuen amb una història quotidiana on es donen diverses violències són visibles en l’entorn digital, així com micro i macro-exercicis per treballar, prevenir i actuar davant les violències masclistes a les pantalles, unes quantes definicions i, finalment, un llistat de bones pràctiques.

Podeu consultar el document clicant en aquest enllaç.