Punt Òmnia JIS - ARRELS

Què fem? El que podem i ens deixen, és a dir, el que qualsevol Punt Òmnia fa: posar a disposició de la gent del barri espais de formació gratuïta i de lliure accés a internet. Mirar d'assegurar que tota la riquesa humana i energies que es (re)troben en el Punt no es perdin i retornin al barri. Tot mirant, alhora, de passar-nos-ho bé i de crear alguna cosa pròpia de la qual sentir-nos orgullos@s...!

Els espais formatius són de diferents nivells, i s'adapten a la realitat social dels veïn/es del territori: des de l'alfabetització tecnològica més bàsica (partint de zero, és a dir, persones que mai o gairebé mai han tocat un ordinador), fins a espais formatius basats en la publicació a internet i la familiarització amb l'ús de l'anomenada Web 2.0. Tots els espais formatius són gratuïts.

Els espais de lliure accés, són el que el seu nom indica i no precissen d'inscripció prèvia. Permeten un ús del Punt Òmnia més còmode a persones usuàries que no poden comprometre's amb la programació d'un curs.

Al Punt Òmnia Jis/Arrels es treballa amb activitats transversals al llarg del curs, tractant de posar en relació a tots els grups a través d'activitats comunes, col.laboratives i lligades a la història i actualitat del barri. Des del Punt Òmnia Jis/Arrels tractem de teixir xarxes amb les persones (alumnes-veïns usuari/es), en estreta relació amb el propi teixit associatiu del barri. Una d'aquestes activitats transversals és l'edició de la revista Els Nostres Barris. Com també ho és la línia de treball Memòria de Barri.

Al Punt Òmnia Jis/Arrels es pretén que siguin les persones usuàries les que s'organitzin voluntàriament com a Grups d'Intercanvi de Coneixements entre Iguals, i comparteixin els seus sabers, adoptant el paper (rotatiu i intercanviable) de transmissor/a de coneixements. Organitzem alguna d'aquestes demostracions sota el nom de Tastets programats al llarg del curs. Per a més informació, us remetem al nostre Bloc.

Aquesta metodologia ens va valdre l'any 2011 el reconeixement del premi Eliseu Colomer (premi al foment del voluntariat otorgat per la Generalitat de Catalunya), premiant el projecte persentat sota el nom Teixint i Multiplicant Xarxes: Inclusió i Participació Social a través de les TIC, veritable 'full de ruta' del Punt Òmnia Jis-Arrels des de fa 5 anys.

El Punt Òmnia Jis/Arrels treballa en xarxa amb la resta de Punts Òmnia pròxims al territori, tant al propi barri com a nivell de ciutat de l'Hospitalet, formant part de la Blogl'Hosfera i participant de les diverses activitats tant virtuals com presencials, organitzades amb la resta de Punts Omnia de l'Hospitalet, i compartides amb veïns i veïnes de diferents barris de l'Hospitalet.  

Espais a la web:

http://www.joves.org

http://memoriadebarrilatorrassa.blogspot.com

http://revistaelsnostresbarris.blogspot.com

http://bloglhosfera.wordpress.com

934219310
Ronda de la Torrassa, 105, 3r

Notícies

Les usuàries de "TIC entre dones" durant la visita a l'Espai Social de Fabricació
Les 10 usuàries del taller "TIC entre dones", del Punt Òmnia JIS-Arrels, han conegut de primera mà l'Espai Social de Fabricació, a L'Hospitalet de Llobregat. La visita, durant el matí del dimecres 15 de febrer, ha consistit...