Butlletí número 32 - Març 2016

http-equiv="Content-Type">


Logo Xarxa Òmnia

     Nº 32 - Març de 2016

  1. 'L’ull del temps': mapa interactiu en el qual es mostra el pas del temps a tot Catalunya
  2. Joc online per a infants i joves on l'usuari influeix en l'esdevenir de l'aventura
  3. Curtmetratge d’animació sobre la discapacitat en els infants
  4. EcoCiutat: web interactiva on s’hi explica les eines d'una ecociutat
  5. Càpsula: una eina per a detectar i desenvolupar les competències socials dels adolescents
  6. Recull d’activitats educatives per a infants i joves on s’hi pot programar en scratch de manera online
  7. Presentació del decàleg 'Un país lliure de patriarcat' amb motiu del Dia Internacional de les Dones
  8. Playcomic: plataforma web per a crear comics tant en castellà com en anglès
  9. Tercer Congrés de l'Associacionisme i el Voluntariat
  10. Conte online 'El Espantapájaros', per a infants de 6 a 10 anys
  11. Recurs online #ViquiGuiaJove: recull d’eines per als professionals que treballen amb gent jove
  12. Càpsules d'innovació social, el 18 de març al CosmoCaixa de Barcelona
filet colors Òmnia

 
Des dels anys 1946 i 1956 fins al 2016, el mapa 'L'ull del temps' mostra el canvi cartogràfic que ha patit Catalunya en aquest període de més de 50 anys.

 
'Draw a Stickman' és un joc online per a infants i joves en el qual el jugador és partícip de la creació del joc. El joc online demana que l’usuari dibuixi objectes que posteriorment protagonitzaran l'acció.

 
Llargament premiat a festivals de cinema d'arreu del món, el curtmetratge 'The present' (El regal) sensibilitza l'espectador sobre la discapacitat en els infants.

 
Aquesta web interactiva explica a l'usuari, en forma de joc, els recursos i utilitats dels espais públics propis d’una ciutat ecològica catalana.

 
Càpsula sobre les competències socials dels adolescents que es durà a terme a Tortosa el proper 9 de març, a l’Espai Patronat (C/Mercaders 4-6).

 
Pàgina web on s'hi aglutinen un conjunt de recursos educatius per a poder programar en scratch a través de la web. Es poden consultar les activitats ja realitzades per altres usuaris.

 
Amb motiu del 8 de març l’entitat Ca La Dona ha organitzat el dia 3 a les 19 hores la presentació d'aquest document, que és el resultat de tot un any de reflexions i discussions de l’entitat al voltant dels drets de la dona a Catalunya.

 
Plataforma web fàcil d’usar i àgil que permet la creació de còmics online tant en castellà com en anglès. Recurs útil per a infants i joves.

 
Fins al 18 d'abril tindran lloc arreu del territori català un seguit de jornades de treball on entitats i voluntaris hi podran participar, debatre i aportar els seus punts de vista sobre els eixos del 3r Congrés.

 
El conte online 'El Espantapájaros', dirigit a infants de 6 a 10 anys, permet llegir la història a través del web mentre alhora es juga a detectar la tipografia i les lletres del text.

 
Aquesta publicació online és un recull d’eines per als professionals de la dinamització amb el col·lectiu jove per a fomentar la seva participació.

 
Per quart any consecutiu, Sumar torna a organitzar les Càpsules d'innovació social per a donar visibilitat a diferents projectes d'innovació social. El 18 de març de 9,30 hores a 14 hores.
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!