Butlletí número 5 - octubre 2013


 

 

BUTLLETÍ D'INFORMACIÓ I RECURSOS PER A PROFESSIONALS DE L'ÀMBIT DE LA INSERCIÓ SOCIAL I COMUNITÀRIA - OCTUBRE 2013
Curs. Reptes educatius per a la promoció i dinamització d’un envelliment actiu a càrrec del CEESC els propers dies 9, 16, 23 i 30 d’octubre de 2013 (Barcelona)
L’envelliment actiu és el procés d'optimitzar oportunitats per al benestar físic, psíquic i mental a tot el decurs de la vida, per tal d'estendre l'expectativa de vida, la productivitat i la qualitat de vida en l'edat avançada. La perspectiva de l’envelliment actiu proposa que les persones envelleixen no només a base de tenir cura d’elles mateixes, sinó que sosté que les persones envelleixen bé, en la mesura que participen i contribueixen a la societat, esdevenint essencials en la construcció del teixit social.
Jornades. II Fira d'Economia Social i Sostenible a càrrec de XES (Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya) els propers 26 i 27 d'octubre (Barcelona)
Les Jonades seran un  punt d'encontre de múltiples activitats per constatar que "la major part de les necessitats de la vida es poden resoldre amb l'economia solidària".
Una altra economia no sols és possible, sinó que ja existeix.
Pràctiques artístiques, participació i canvi social a càrrec d'Artibarri els dies 19 i 26 d'octubre i 9 i 16 de noviembre (Barcelona)
En el curs es capacitarà a persones interessades en adquirir coneixements, eines i estratègies metodològiques, així com promoure el debat i la reflexió al voltant de diverses pràctiques artístiques en la intervenció social.

 
Interseccions 2013: Jornades de Salut Mental i Cultura per la Inclusió  a càrrec de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat el proper 23 d'octubre de 2013 (Sant Boi de Llobregat)
La tercera edició d'Interseccions girarà al voltant de l'art brut i l’art outsider. Es tracta de donar visibilitat a aquest tipus de manifestacions artístiques, tant des del punt de vista de les seves connexions amb teràpies o protocols assistencials en l'àmbit psiquiàtric com a partir del seu valor artístic intrínsec i, de manera específica, de la seva relació amb les avantguardes artístiques. Per aquest motiu, també comptarem amb la participació de col·lectius artístics i professionals del mercat de l'art.
 
XIII Jornades sobre els Bancs del Temps i Integració Comunitària a càrrec de l'Associació Salut i Família els propers 24 i 25 d'octubre de 2013 (Barcelona) 
En aquestes Jornades es vol aprofundir en la importància dels Bancs del Temps com a projecte de desenvolupament comunitari.
Jornada de Treball, A les plaçes! Ciutat, cultura i comunitat a càrrec de MAU (Mostra d'Art Urbà) el proper 19 d'octubre de 2013 (Granollers)
La Mostra d’Art Urbà és un projecte de dinamització cultural que pretén fomentar la participació creativa de diferents agents socials a partir de projectes artístics i col·laboratius a l’espai públic.
La Jornada de treball vol ser un espai per a la reflexió i la pràctica a l’entorn de l’acció sociocultural, artística i comunitària a l’espai públic

 

Guia per a professionals que treballen amb famílies gitanes.
Guia amb l'objectiu de facilitar la tasca dels professionals que intervenen en famílies gitanes per afavorir l'èxit escolar dels seus fills. Han col•laborat diferents organitzacions públiques i privades de Bulgària, Espanya i Hongria.
 
El Cesc i la Cati són els personatges virtuals que ajuden als nens i nenes de Catalunya a navegar amb seguretat a la xarxa. La seva sèrie està especialment pensada per a infants de 7 a 10 anys
 
Dinàmiques d'Educació Intercultural
Material didàctic que posa a disposició la Fundació Ser.Gi per a portar a terme activitats i dinàmiques d'educació en interculturalitat

 

Curs: Una Economía sense política? Eines per a l'anàlisi crítica de la situación actual a càrrec de la Universitat Rovira i Virgili del 26 de setembre al 19 de desembre (Reus)
Aquest curs vol  aprofundir de manera interdisciplinar en els actuals problemes polítics, econòmics i socials, aportant coneixements, tècniques i instruments de relació entre anàlisi i acció i fer de la reflexió conjunta una eina de desenvolupament social.
Jornada Avaluació Participativa  a càrrec del Departament de Benestar Social i Família el dia 8 d'octubre (Barcelona)

Jornades que presentaran el desenvolupament i els resultats obtinguts de tres processos d'Avaluació Participativa en tres punts del territori català: el barri de Poblenou de Barcelona, el barri de Sant Narcís-Santa Eugènia de Girona i el poble de Badia del Vallès.
 Podeu enviar-nos tota la informació i experiències pròpies o alienes que creieu interessants poder compartir i que posarem a disposició a través del mateix butlletí  
Bústia de suggeriments 
butlleti@xarxa-omnia.org
 
 

 

This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*