Butlletí número 6 - novembre 2013


 

 

BUTLLETÍ D'INFORMACIÓ I RECURSOS PER A PROFESSIONALS DE L'ÀMBIT DE LA INSERCIÓ SOCIAL I COMUNITÀRIA -NOVEMBRE 2013
Observatori Cultural de Gènere
Observatori amb la voluntat de ser un fòrum de reflexió, debat i acció al voltant de les dones que treballen en els diversos àmbits de la cultura a Catalunya.
Llibres lliures
Llibres Lliures és un espai on la cultura no té preu. La iniciativa pretén "fer arribar els llibres, a totes aquelles persones que desitgin tenir-los (sense haver de tornar), d'una manera totalment gratuïta i difondre la cultura, creant un model que lluiti contra la crisi. La llibreria també oferirà l'espai per a diversos tallers: hi haurà conta-contes, tallers infantils, tallers de teatre, clubs de lectura i de col·leccionistes de marcapàgines i una nit de poesia, així com iniciatives per difondre diversos aspectes de la cultura.
SECOT (Seniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica)
Una associació sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública al 1995. Els seus voluntaris són els sèniors, Socis de ple dret de SECOT, professionals qualificats jubilats, pre-jubilats o en actiu que amb
esperit altruista desitgen oferir experiència i coneixements en gestió empresarial a qui ho necessiti
 
Sloyu, el teu espai per aprendre a viure sense pressa
Sloyu és un espai de reflexió per aprendre a viure amb menys presa. La iniciativa vol difondre i promocionar la cultura del "Slow" a través de la participació activa dels que vulguin col·laborar. Al web podràs trobar temes sobre: sostenibilitat, medi ambient, educació, cultura, etc. intentant abastar tots els àmbits de la vida.

 

La Casa Amarilla
La Casa Amarilla és una organització sense ànim de lucre que promou l'acostament i intercanvi entre les expressions artístiques i culturals dels pobles d'Amèrica Llatina, Catalunya i Europa com aportació al desenvolupament individual i social i a la convivència i diàleg intercultural.
L'associació, entre altres serveis, ofereix aquest darrer trimestre de l'any, el taller gratuït "Sombras de la China, la Mina o el Guinardó"  per associacions, agrupacions, AMPAS, col·lectius, centres cívics, etc. L'activitat vol treballar al voltant dels prejudicis, rumors i estereotips a través de les ombres Xineses.
Curs: Seguretat i riscos a Internet i en l'ús de les xarxes socials a càrrec del Departament de Benestar Social i Família, el dia 5 de novembre a Tarragiona i 12 de novembre a Lleida.
En aquesta jornada s’explicarà com abordar aquestes situacions problemàtiques i es referenciaran quins recursos, estratègies i eines poden ajudar a l’autoprotecció del nen/a i al seu seguiment en l’àmbit de professionals socials que treballen amb infants i adolescents de Catalunya.
El propòsit és informar als participants sobre els mitjans i recursos disponibles a la xarxa per tal de detectar precoçment i prevenir qualsevol situació risc o de vulneració de drets en què puguin trobar-se els infants i adolescents atesos en el sistema de protecció.

 

Curs:Com desenvolupar projectes d'aprenentatge servei amb joves. A càrrec de la Diputació de Barcelona els dies 8, 15, 22 i 29 de novembre (Barcelona)
Conèixer els punts clau de l'aprenentatge servei (ApS), la seva metodologia i les oportunitats que ofereix la seva aplicació (participació dels joves, emprenedoria, etc.)
 
Mirades. Construïnt la utopia. Documental "Resistencias". A càrrec de la Casa Elizalde el proper 7 de novembre de 2013 (Barcelona)
Documental que ens mostra alternatives de futur a un sistema polític i econòmic que està fent fallida. Resistencias és un relat de supervivència i dignitat que reflexiona sobre algunes de les conseqüències del capitalisme global a les nostres democràcies.

 

IV Congrès del Tercer Sector Social A càrrec de Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya els propers dies 27, 28 i 29 de novembre (Barcelona)
El IV Congrés del Tercer Sector Social se celebrarà sota el lema 'Avançar en igualtat i drets socials'. El Congrés pretén ser l'espai de trobada, de reflexió i de projecció del conjunt del Tercer Sector Social, per poder donar una millor resposta al conjunt de desafiaments que la societat i el moment actuals ens plantegen.

 

Fira Meditarrània de Manresa a càrrec de la Fundació Fira Meditarrània del 7 al 10 de novembre de 2013 (Manresa)
La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat de noves creacions artístiques, inspirades en la pròpia tradició catalana o aquella més comuna a la riba de la Mediterrània.
 
Exposició La Wäwä  a càrrec del Centre Cívic Joaquim Xirau, del 30 d'octubre fins al 21 de novembre (Figueres)

Exposició al Centre Cívic Joaquim Xirau de la "Wäwä" la creació d'una i·lustradora i dissenyadora de Figueres, l'Alba Falgarona. A base de constància i de tenir els ulls ben oberts ha anat definint un estil personal amb personatges que sorgeixen de les seves pròpies experiències, dels sentiments i les sensacions.
 
Jornada. Els micromasclismes quotidians en l'àmbit de la parella: estratègies per a la prevenció i la intervenció  a càrrec de l'Ajuntament de Terrassa, el dia 29 de novembre (Terrassa)
Jornada de treball per a professionals on es reflexionarà entorn als micromasclismes que es donen en l'àmbit de la parella, l'àmbit educatiu i altres espais de la vida quotidina.
 Podeu enviar-nos tota la informació i experiències pròpies o alienes que creieu interessants poder compartir i que posarem a disposició a través del mateix butlletí  
Bústia de suggeriments 
butlleti@xarxa-omnia.org