Butlletí número 8 - Gener 2014


 

 

BUTLLETÍ D'INFORMACIÓ I RECURSOS PER A PROFESSIONALS DE L'ÀMBIT DE LA INSERCIÓ SOCIAL I COMUNITÀRIA -GENER 2014
Edu365
L’edu365 és el portal del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya adreçat a l’alumnat de les escoles i instituts del país i les seves famílies, tot i que qualsevol usuari pot fer ús dels recursos que hi apareixen.
 
Catàleg inspirador d'economies comunitàries i col·laboratives
Selecció inspiradora de projectes en àmbits ben diversos. N’hi ha de diferents escales i formes de funcionament, des del lideratge comunitari fins a empreses que operen en un marc de consum col·laboratiu.
Protocol de Joventut per l'abordatge de la violència masclista
És una eina de suport pràctica i operativa elaborada per facilitar l'acció dels i les professionals de joventut en l'abordatge de la violència contra les dones des de la prevenció, la detecció precoç, l'atenció i l'acompanyament.
Article: Senzillament, cultura...
Article que reflexiona entorn el concepte de cultura. "la societat és cultura perquè l'ésser humà és cultural"

 

Més a prop: una exposició sobre les causes i efectes de la pobresa fins al 7 de gener a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona
Exposició vol fer reflexionar sobre les causes de la pobresa a partir de quatre drets humans bàsics (aigua, alimentació, salut i educació), tot analitzant la seva situació i mostrant la tasca de diferents institucions i entitats per a un desenvolupament sostenible Nord – Sud.
 Espai Niu: incubadora de projectes
EL CEESC obre el NIU; una plataforma oberta a les idees: un espai de treball, intrecanvi, discussió, millora, reinvenció i creació de projectes i activitats d'interès per a la societat i l'àmbit social. 

 

Joves, gènere i violències. Fem nostra la prevenció a càrrec de la Universitat Rovira i Virgili i les associacions Candela i Tamaia, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut del 22 de gener al 7 de maig de 2014 a diferents poblacions de Catalunya (Barcelona, Lleida, Manresa i Cambrils)
Formació específica per a poder millorar els coneixements i habilitats per prevenir les violències de gènere, detectar-les i facilitar, quan calgui, un acompanyament adequat a les persones joves.

 

Jornades: Educació avui? a càrrec del CCCB els dies 19 i 20 de febrer de 2014 (Barcelona)
Aquestes Jornades volen ser un espai de referència generador de reflexió, debat i anàlisi sobre la situació actual i els reptes de futur immediat de l'educació a Catalunya.

 

GPS. Educació: Un espai per a pares i mares
Espai per a pares i mares que es facin preguntes sobre l'educació dels seus fills, que vulguin comapartir pors i preocupacions i cercar algunes respostes possibles a través de converses, de xerrades informatives i formacions i assessoraments individuals.
 Podeu enviar-nos tota la informació i experiències pròpies o alienes que creieu interessants poder compartir i que posarem a disposició a través del mateix butlletí  
Bústia de suggeriments 
butlleti@xarxa-omnia.org