El processos participatius impulsats des de l’administració pública tenen l’objectiu d’implicar a la ciutadania en la presa de decisions de les polítiques públiques del seu territori mes proper. Aquests processos participatius animen a les persones que conviuen en un territori a pensar, debatre i opinar sobre les actuacions que es volen portar a terme en el seu barri i/o territori, com ara decidir el pla d’usos d’un equipament públic, la transformació d’una plaça i/o carrer del barri, per decidir quins serveis son necessaris en el seu territori, etc. En definitiva, donar veu a les persones que viuen en el barri, perquè son elles les que conviuen dia a dia i son els veritables protagonistes.
Així doncs ens adonem que cada vegada pren mes rellevància la importància d’implicar a les persones que conviuen en un mateix territori en el desenvolupament i disseny de polítiques publiques del seu entorn. Això permet poder elaborar polítiques que donin una millor resposta a les necessitats i demandes socials de cada moment i d’altra banda que els ciutadans participin en un procés de corresponsabilització amb l’actuació municipal.
En quina mesura l’òmnia ha d’impulsar la participació comunitària per trobar solucions o alternatives a la pressa de decisions veïnals i/o territorials?
Des del vostre Punt Òmnia quines activitats realitzeu que promoguin la participació ciutadana?