Esdeveniments i festes de barri

Les celebracions i esdeveniments d’un barri, com ara la festa major, altres festes populars, activitats d’esport i activitats amb sentit més lúdic, són un element de socialització que reforcen un sentiment d’identitat col·lectiva i de pertinença al territori que afavoreix la cohesió social, la participació d’entitats, associacions i veïns i veïnes del barri per la millora de la convivència.

Aquests processos que té el seu origen en la promoció cultural, no deurien quedar relegats únicament a aquests aspectes, sinó que s'haurien de treballar per poder traslladar aquestes implicacions cap a altres circumstàncies del territori, en fins i tot han de servir perquè es generin noves relacions socials entre entitats , veïns i veïnes.

Des del vostre Punt Òmnia quines activitats feu i/o col.laboreu amb els esdeveniments i festes del vostre barri??

Fòrum: 
victorvc
Nosaltres des de Trinitat Nova, tenim un espai dedicat a la Comissió de Festes del barri. A l'espai per exemple en Halloween dissenyem el túnel del Terror i tenim una sala del punt (per disfressar-nos i espantar) i la solem fer amb joves, a la cavalcada de Reis dissenyem el camió i col·laborem amb el muntatge (principalment mares/pares i nens petits) , etc. Es creen bons grups de totes les edats i dóna molt joc per a fer tallers, etc.
19/03/2018 | 11:03
nuriasb
Penso que els Punts Òmnia poden participar en diferents esdeveniments o festes de barri fent activitats que promoguin l'ús de les TIC. Aquí en tenim un gran exemple: es tracta del Punt Òmnia Torrelles de Llobregat, on l'any passat van dissenyar un cartell per al Concurs de Cartells de la Festa de la Cirera. Aquesta activitat va permetre treballar des del punt el retoc d'imatges, la creativitat, i també el treball en equip. Us deixo l'enllaç de la notícia: https://goo.gl/rN9PFb
19/03/2018 | 12:03
lidiasan
Bon dia exactament com diu l'"Anart" nosaltres participem activament en la realització de la festa de la Cirera de Torrelles, l'any passat vàrem dissenyar un cartell per portar a concurs i aquest any estem tornant a fer-ho a causa de la bona participació i acceptació de l'activitat, en acabat us faré un report de com ha anat aquest projecte!
20/03/2018 | 09:03
maneltp
Bones, Penso que les tant les festes majors, celebracions populars o Diades, no s'han de veure només com activitats lúdiques, sinó sobretot, culturals i socials. S'ha de pensar, que a part de servir per passar-ho bé, moltes d'aquestes celebracions, també serveixen per a que petits i grans coneguin les tradicions del territori on són, es coneguin entre ells i col·laborin en activitats del barri. Nosaltres això ho tenim molt clar i treballem plegats amb AAVV, entitats del territori, etc. en les festes majors, Diada de Sant Jordi, Castanyada, Dia de la Dona, Sant Joan, Carnestoltes, etc. A tope!
20/03/2018 | 09:03
laurah
Bones, El fet de formar part d'una entitat de lleure-educativa fa que les festes tradicionals passin a formar part del programa del projecte. Ja sigui per Carnestoltes, la castanyada o el Nadal l'esperit festiu es trasllada a les activitats del Punt Òmnia. Fem celebracions, les activitats tic es "tematitzen", sortides vàries.... Les tradicions formen part del nostre dia a dia, així que les persones que formen part d'aquest projecte volen celebrar-les amb nosaltres. I així fem..en la mida de les possibilitats, i sovint aconseguim activitats intergeneracionals força interessants... :)
20/03/2018 | 16:03
inesog
Hola Gràcies per les aportacions que heu fet.Molt interessants! La meva experiència:Les festes del barri de Centcelles és celebren per St. Joan.La tarda prèvia i amb la col·laboració de l'equip del Centre Obert de Constantí i els joves premonitors que formem al territori muntem una fira de jocs pels més petits (de 3 a 12 anys aprox).En aquesta fira de jocs de ST. Joan trobem una gincama on després de superar totes les proves la AVV Centcelles convida a berenar als infants participants dels jocs de St. Joan.És una tarda on els veïns veuen als diferents professionals junts pels infants del barri
20/03/2018 | 16:03
inesog
Moltes gràcies! Aquí la meva aportació. Fa tres carnavals que la AVV Centcelles ha recuperat els carnavals. Setmanes abans les preparen entre diferents persones del barri, molts d'ells no tornen a aparèixer a altres activitats, però sembla que carnavals els agrada participar. Entre tots decideixen de què volen anar i aprofiten l'espai per crear les diverses disfresses. Trobo que l'AVV aquí pot aprofitar l'avinentesa i a partir d'aquí crear més xarxa al barri, tot i que com ja hem dit és complex el procés participatiu en alguns del context que parlem.
20/03/2018 | 16:03
esterc
PFM Fa un any que vaig començar un projecte que de moment li diem Veus. Un projecte amb el Taller Claror, col·lectiu de persones amb diversitat funcional. Projecte que tracta de donar a conèixer a la comunitat el que són capaços de fer aquests col·lectius sense caure amb frases paternals i tan negatives de "pobrets, no poden fer gaire", i amb l'objectiu de treballar la part més creativa a través de fer gravacions/entrevistes a persones conegudes de la seu, o bé per la seva feina o per ser un "personatge" i així no caure amb eines tic ja una mica "obsoletes".
03/04/2018 | 09:04
esterc
Aquest projecte veus, també el vaig donar a conèixer a la meva entitat gestora que en aquest cas és l'ajuntament de La Seu, amb una reunió on diferents tècnics de diferents seccions expliquen projectes per la resta professionals. Doncs bé, al cap de poc de veure la potència d'aquest projecte i que els participants estàvem treballant i de valent, l'ajuntament decideix que per aquest 2018 i aprofitant que a l'octubre a la nostra ciutat se celebra els Specials Olympics, demana fer el pregó de Festa Major al col·lectiu,
03/04/2018 | 09:04
esterc
i la idea és de seguir més o menys amb la mateixa estructura d'audiovisual i entrevistes. Primera vegada a la història de la seu que un col·lectiu amb diversitat farà aquesta gran feina, almenys a la nostra ciutat. Una gran responsabilitat però a la vegada tot un orgull!!! Ràpid comencem a treballar i a crear un esbòs del que volem fer, una idea molt clara és: -Donar a conèixer la diversitat i el que som capaços de fer. Fer-nos visibles!!!! -Seguir amb el tema audiovisual i amb personatges de La Seu -Incloure al missatge els Specials Olympics -Incloure imatges de l'entorn i racons de La Seu
03/04/2018 | 09:04
esterc
Del grup de participants, vam crear 3 equips on es troben, càmera i ajudants de càmera, entrevistadors, equip de producció i logística...etc. Des del mes de gener cada dimarts sortim a gravar, menys els dies que la neu ens ho posa difícil. Prèviament quedem amb les persones per entrevistar i pensem on pot anar bé gravar, pel motiu, la llum.... He de dir que no sortim tots de cop, cada dimarts li toca amb un grup i la resta fan recerca d'aquell personatge per la xarxa, per tant tothom treballa.
03/04/2018 | 09:04
esterc
Des d'un moment amb els participants vam consensuar que els personatges havien de ser famosos però del nostre entorn, persones que per la seva feina, o pel seu tarannà eren coneguts a la Seu, per tant gent de la nostra ciutat, crear un pregó realment de la ciutat, fins ara sempre ha vingut una persona "externa", per tant també serà la primera vegada on molta gent participarà. A cada personatge li fem dues preguntes, tenim personatges relacionats amb l'esport, la cultura, la música, la gastronomia...etc, i depenent de la seva feina, doncs relacionem les preguntes també amb la FM.
03/04/2018 | 09:04
esterc
He de dir que des de la direcció del taller Claror van decidir contractar una productora perquè ens pogués ajudar amb molts sentits, però té dos objectius principals, un treball serà gravar-nos mentre nosaltres gravem, i l'altra feina serà fer l'edició final, ja que nosaltres tenim eines d'aquest nivell, i he de ser sincera, ni jo ni cap persona de l'equip són capaços de fer un muntatge amb una qualitat tan gran, penseu que tot el poble va ha escoltar i mirar el pregó, per tant el resultat ha de tenir una certa qualitat.
03/04/2018 | 09:04
esterc
A més aquest "curt" també estarà subtitulat i es farà amb llengua de signes per poder arribar a més gent. Bé crec que és una bona eina i activitat amb aquesta nova línia de veïnatge, comunitat, participació ciutadana, o esdeveniments i festes...espero que us pugui servir com a exemple i qualsevol de vosaltres si necessiteu algun info més doncs aquí estic!!! Gràcies ;-)
03/04/2018 | 09:04