Butlletí número 21 - Març 2015


Logotip Departament de Benestar Social i Família

Logo Xarxa Òmnia

filet colors Òmnia
 
 
Equip Oficina Jove de Gandesa

Notícies
El Departament de Benestar Social i Família ha inaugurat una Oficina Jove a Gandesa que dóna servei a més de 1.700 joves. Ofereix assessorament personalitzat i especialitzat sobre orientació laboral i formació, orientació acadèmica i temes de salut.
Jove en un taller

 
Quatre centres catalans estan acollint un programa pilot dirigit a joves que presenten problemes de fracàs escolar i que podran rebre una Formació Professional bàsica i treure's l'ESO al mateix temps. Aquest pla compta amb 100 hores de tutoria i amb pràctiques a empreses.
Voluntariat i ocupabilitat

 
Un estudi emmarcat dins del projecte “Reconoce” corrobora que fer tasques de voluntariat millora les possiblitats de trobar feina. La taxa d'atur dels joves amb experiència com a voluntaris es situa 29 punts per sota de la taxa d'atur juvenil a Espanya.
Dones i prevenció violència de gènere

 
“Promotoras para la prevención de la violencia de género” és una iniciativa que té com a objectiu dotar les dones d'informació i eines per crear xarxes de recolzament mutu i acompanyament de cara a prevenir la violència de gènere.
Llegir ens ho dóna tot

 
A més de promoure el gust per la lectura, intenta donar accés al llibre i que esdevingui eina de cohesió social.  Està impulsat pel Departament d'Ensenyament i coordinat per la Regidoria d’Educació i el Servei Educatiu del Baix Llobregat-6.
Presentació Mobile Learning

 
Resum d'una proposta que vol donar resposta a la necessitat d'incorporar els dispositius mòbils a l'educació. Es tracta de les "Directrius de la UNESCO per a les polítiques d'aprenentatge mòbil”, presentades el 23 de setembre de 2014 al CaixaForum Barcelona.
Educació i les TIC

Recursos
“Educació i les TIC” és un projecte que va nèixer el 2011 amb la idea d'oferir a les persones que treballen en l'àmbit educatiu recursos, material didàctic, experiències, aplicacions per a dispositius mòbils, opinions i moltes altres propostes.
Be My Eyes

 
A partir d'una videotrucada les persones invidents o amb greus dificultats visuals poden recòrrer a voluntaris i voluntàries per mostrar-los amb la càmera allò que volen veure. Es converteixen així en els seus ulls, describint les imatges que els hi arribin.
Habla Signada

 
Es tracta d'una app dirigida a persones amb dificultats comunicatives i a les que les envolten, que incorpora sistemes augmentatius i alternatius de comunicació. Escribint el que es vol dir, mostra un vídeo en el qual es fa servir el llenguatge de signes, el sil·labeig i els pictogrames.
Glovo

 
Mitjançant aquesta aplicació mòbil podem encarregar tasques com per exemple que ens facin la compra i ens la portin a casa. Cada encàrrec té un preu de 5,5 euros i es fa en menys d'una hora. De moment s'està implantant només a la ciutat de Barcelona.
CJAS

 
Servei online per fer consultes relacionades amb la sexualitat i l'afectivitat, al qual també es pot trucar per telèfon o assistir-hi presencialment. És de caràcter preventiu-educatiu i assistencial.
Educació i formació Jove.cat

Cursos, cursets i tallers
Web que dóna accés a informació sobre casals cívics, centres cívics, altres equipaments i associacions amb els quals es pot contactar per realitzar activitats formatives. També hi podem accedir a diversos buscadors de cursos.
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic butlleti@xarxa-omnia.org. Gràcies per la teva participació!
 

 

This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*