Butlletí número 23 - Maig 2015


Logotip Departament de Benestar Social i Família

Logo Xarxa Òmnia

filet colors Òmnia
 
 
 Imatge de prova

Notícies
“Ciutadania: Lideratge, apoderament, ètica i valors” és el títol de la jornada que va obrir el passat 17 d'abril un cicle de trobades de formació comunitària organitzades per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.

 
Segons un informe de la Fundació Tutelar Lluís Artigues, a Catalunya hi ha actualment gairebé 5.600 persones tutelades que necessiten suport perquè no es poden valdre per elles mateixes.
 Imatge de prova

 
La Taula d'Entitats del Tercer Sector ha creat una eina que té com a finalitat oferir dades recents i objectives sobre l'aportació de les entitats a la societat. Això els ajudarà a prendre consciència dels seus punt forts i febles.
 Imatge de prova

 
Un grup de bombers explica en un vídeo a Youtube que un gran nombre dels incendis que es produeixen a l'Àrea Metropolitana de Barcelona tenen com a rerefons situacions de pobresa energètica i precarietat.
 Imatge de prova

Guies i recursos
Telecentre Europe ha publicat una guia (en anglès) per a tothom que pugui estar interessat en els rols i les funcions de les persones dinamitzadores. D'aquesta manera, advoca pel reconeixement formal i social d'aquesta figura.
 Imatge de prova

 
Aquesta guia facilita l'accés a la convocatòria de subvencions per a entitats del Departament de Benestar Social i Família d'enguany. Com a novetat, els tràmits es fan online amb un certificat digital.
 Imatge de prova

 
El document, elaborat en el marc del projecte Enabling European e-Participation, explica què és la "participació electrònica", com es promou en l'àmbit de la Unió Europea i com fer servir algunes eines existents. La guia es troba en llengua anglesa.
 Imatge de prova

 
Mapa que mostra les principals oficines municipals d'informació sobre temes de voluntariat i altres entitats de referència en aquest àmbit.
 Imatge de prova

Formació i activitats
El Tecnocampus Mataró-Maresme ofereix el dia 8 de maig activitats que inclouen una Install Party, tallers sobre softwarehardware oberts, xerrades, etc. Els centres de secundària poden participar-hi mostrant els aspectes tecnològics que estan treballant.
 Imatge de prova

 
Curs per aprendre a presentar la informació de forma clara, directa i entenedora organitzat per l'Associació Lectura Fácil, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 
Curs de 20 hores de durada repartides en quatre sessions de matí i tarda durant un cap de setmana. Tindrá lloc els dies 16 i 17 de maig al Casal Sant Vicenç d'Arenys de Mar.
 Imatge de prova

 
L'Associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) ofereix l'exposició "Mira i Informa't" relacionada amb la prevenció de la SIDA, així com d'altres que poden ser descarregades des de l'apartat "Materials" del seu web.

 
La finalitat d'aquesta iniciativa és que els joves puguin adquirir les competències més demandades per les empreses del sector TIC.
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic butlleti@xarxa-omnia.org. Gràcies per la teva participació!
 

 

This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*