Butlletí número 27 - Octubre 2015

content="text/html; charset=UTF-8">


Logotip Departament de Benestar Social i Família

Logo Xarxa Òmnia

filet colors Òmnia

Notícies
El rotatiu ha endegat un nou sistema d'informació i participació amb els seus lectors a través d'apps de missatgeria instantània, entre les quals s'hi troba el WhatsApp.

 
L'empresa italiana ChatSIM ha llançat la primera SIM que permet usar la majoria d'apps de missatgeria instantània a més de 150 països de tot el món sense pagar 'roaming'.

 
Les víctimes de violència de gènere disposaran d’una App per a telèfons mòbils per gestionar casos d'emergència. El dispositiu neix per a satisfer dues necessitats: la geolocalització i la urgència.

 
El 8% dels joves a Espanya diu haver patit ciberassetjament. Què és aquest fenomen? Com evitar-lo i disminuir la seva influència? Què fer si presenciem un cas d'aquestes característiques?

Recursos
Una nova exposició radiografia la vida de diària de 15 persones amb discapacitat. Són artistes, polítics, metges, periodistes... que comparteixen un factor comú: viure sense barreres.

 
El CaixaForum de Barcelona acull el propers 16 i 17 d'octubre el 3r Congrés del Lleure Educatiu sota el títol 'La contribució del lleure educatiu en el segle XXI'.

 
La companyia teatral Impactat oferta del 6 d'octubre al 24 de novembre un curs de teatre per a professionals de la intervenció social que desitgin utilitzar aquest recurs per a la resolució de conflictes. El curs es basa en el Teatro del Oprimido d'Augusto Boal i els pretextos dramàtics d'Allan Owens.

 
El nou projecte audiovisual de Goteo porta els espectadors cap a un capítol històric llargament oblidat: l'holocaust dels nazis amb el poble gitano. El documental pretén recuperar la memòria històrica del poble gitano i lligar aquest episodi amb la present situació d'exclusió que viu el col·lectiu a Europa.

 
El projecte audiovisual de l'Observatori del Deute en la Globalització i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute explica de manera pedagògica quina lògica segueix el deute exterior dels països a través de la problemàtica del 'bullying'.

Cursos i tallers
El dia 27 d’octubre el projecte Educació Demà posa en marxa una de les seves eines clau: l’Edulab, un espai de tallers col·laboratius. El projecte neix amb l'objectiu de crear noves solucions que responguin a alguns dels reptes que planteja l’educació. Al MACBA a partir de les 18 hores.

 
Amb motiu de la celebració de la Code Week, Scratch Barcelona oferirà dos cursos d''scratch' per a joves de 8 a 18 anys. L''scratch' és un tipus de programació informàtica que permet crear videojocs, webs i apps mòbils, entre d'altres.

 
Coincidint amb la Setmana Europea del Codi, el Punt TIC ha organitzat una trobada gratuïta per a aquells interessats en la robòtica i la programació per a l’aprenentatge. Crèixer amb codi tindrà lloc el proper 16 d'octubre a partir de les 9:30h a Barcelona.
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic butlleti@xarxa-omnia.org. Gràcies per la teva participació!