Butlletí número 30 - Gener 2016

content="text/html; charset=UTF-8">


Logotip Departament de Benestar Social i Família

Logo Xarxa Òmnia

     Nº 30 - Gener de 2016

  1. Vols saber si la teva imatge serà recordada? La 'Mem Demo' és una web del MIT que prediu si la teva fotografia és memorable gràcies a la intel·ligència artificial
  2. II Seminari d’Innovació Social: experiències internacionals de treball en xarxa
  3. Biko: nova app que promou l’ús de la bicicleta a través de l'intercanvi col·laboratiu. Aporta incentius als usuaris de nuclis urbans segons quilometratge
  4. Espot d’Amnistia Internacional ‘No penso callar’ a favor de la llibertat d’expressió. Vídeo protagonitzat per un grup d'infants a qui se'ls prohibeix dibuixar
  5. Vídeo de Red Acoge, que promou l’abolició dels prejudicis entre periodistes per a evitar la discriminació per motius de raça, origen o nacionalitat
  6. El MACBA ofereix el 9 i 16 de gener l’activitat Habitació 14-18, un espai gratuït per a joves creatius d’entre 14 i 18 anys. En aquest espai, els joves podran interaccionar i usar eines disponibles per a les seves creacions
  7. Càlcul de la petja ecològica personal: aplicatiu web que calcula aquesta mesura en referència a l’aigua, l’energia, els residus i materials, i el transport
  8. Activilandia: joc en línia dirigit a infants per a què aprenguin a tenir hàbits saludables mentre juguen amb l'aplicatiu
  9. MetaMoji Note: app per afegir notes addicionals a documents PDF, així com il·lustracions, dibuixos fets a mà i esbossos
  10. La fàbrica d’apps: la web MIT App inventor 2 permet crear en línia una app. Requereix iniciar sessió amb un compte de Google per a accedir a la interfície
  11. L’app Tell about this promou la participació dels infants en la creació d’històries a través de propostes argumentals. Els infants poden completar escenes de la vida quotidiana, suggerir preguntes obertes... fins arribar a crear la seva pròpia història. Potencia la capacitat de pensar i l’storytelling.
  12. Segona edició del Curs de Còmic al CityLab de Cornellà: per a joves de 14 a 20 anys
filet colors Òmnia

 
Pàgina desenvolupada pel MIT que calcula com de recordada serà la teva fotografia tenint en compte factors objectius de mesura de la memòria humana. Desenvolupada amb intel·ligència artificial.

 
El proper 12 de gener, de 9 h a 14 h, al Palau Macaya de l'Obra Social La Caixa, se celebrarà el segon seminari d'innovació social, posant èmfasi en experiències internacionals.

 
Biko és una nova app per a fer caure les barreres que encara existeixen en el camí cap a l'adopció de la bicicleta com a mitjà de transport principal.

 
L'espot d'Amnistia Internacional mostra sis infants a qui se'ls prohibeix dibuixar però els quals no callen i desobeeixen l'autoritat.

 
La nova campanya de Red Acoge vol posar en primer pla els prejudicis que existeixen entre el llenguatge actualment usat als mitjans de comunicació.

 
Aquest és un nou espai d'intercanvi i connexió entre joves creatius creat pel CCCB i el MACBA on els joves poden usar lliurement aquells recursos que els ofereixin.

 
Aquesta web calcula la petjada ecològica en referència a quatre factors: l’aigua, l’energia, els residus i materials, i el transport.

 
Aquest joc online està dirigit a infants amb l'objectiu que comencin a desenvolupar hàbits saludables per a la seva salut i alimentació.

 
La nova app permet intruduïr en documents PDF informació addicional com il·lustracions, dibuixos fets a mà, esbossos, etcètera.

 
La nova pàgina desenvolupada pel MIT permet crear qualsevol aplicació mòbil des de l'aplicatiu de la web. Requereix un compte de Google per a fer-se servir.

 
Aquesta aplicació permet als infants completar escenes de la vida quotidiana, suggerir preguntes obertes... fins arribar a crear la seva pròpia història. Potencia la capacitat de pensar i l’storytelling.

 
Una nova edició de creació de còmics per a joves torna a tenir lloc al CityLab de Cornellà. El curs està emmarcat dins del programa Experimenta.
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic butlleti@xarxa-omnia.org. Gràcies per la teva participació!