Butlletí número 41 - Gener 2017


    

 1. " target="_blank">3er Concurs Kabua per a joves: vídeos reivindicatius "per canviar el món"
 2. " target="_blank">Playposit: afegeix preguntes i reflexions als vídeos
 3. " target="_blank">Eclipsis: què són? Com es formen? Recurs educatiu d’EduCaixa sobre aquests fenomens de la natura.
 4. " target="_blank">Code Academy: aprendre a programar codi
 5. " target="_blank">A Story Before Bed, tornen els contes d'abans d'anar a dormir
 6. " target="_blank">"Mar de miralls", cicle d'arts i migració a la Sala Beckett 
 7. " target="_blank">Guia "Desconnecta't de la "
 8. " target="_blank">La ciència ciutadana i la seva democratització
 9. " target="_blank">"" target="_blank">H">uman Population Through Time", història de l'evolució demogràfica
 10. " target="_blank">"Rock, Paper, Scissors", el clip d'Android antibullying
 11. " target="_blank">La taula dels elements, interactiva i en anglès
 12. " target="_blank">Venngage: plataforma gratuïta per crear infografies
filet colors Òmnia

La Plataforma Acció Social Kabua organitza la tercera edició d'aquests premis per a joves, entre 12 i 18 anys, que creïn peces audiovisuals fent una proposta, denúncia i/o sensibilització sobre la violència, el gènere, la discriminació o l'ús de les xarxes socials. 

">Playposit: afegeix preguntes i reflexions als vídeos

Aquesta plataforma permet afegir preguntes i respostes en el moment del vídeo que desitgis. Una bona manera de visualitzar clips i documentals incorporant activitats per reflexionar a la mateixa sessió. A més, pots classificar els vídeos en sessions o temàtiques i donar-hi accés als usuaris i usuàries que ho desitgin. 

">Eclipsis: què són? Com es formen? Recurs educatiu d'EduCaixa sobre aquests fenòmens de la natura

Un recurs educatiu d’EduCaixa que explica de manera multimèdia el per què d’aquests fenòmens de la natura. Per a infants i joves a partir de 10 anys.

 

">Code Academy: aprendre a programar codi

Aprèn a programar en codi de manera gratuïta. La plataforma Code Academy permet aprendre a programar en html, pyton, javascript, CSS, php... i molts codis més. El procés d'aprenentatge ve definit per nivells i els exercicis venen acompanyats d'explicacions. 

">A Story Before Bed, tornen els contes d'abans d'anar a dormir
Una aplicació que incorpora 50 contes en anglès per llegir als néts abans d'anar a dormir amb la funció de la videotrucada. Però, a més, l'app permet gravar en àudio i vídeo històries i llegendes perquè els més grans puguin fer-ho accessible als més petits.

">"Mar de miralls", cicle d'arts i migració a la Sala Beckett
La Sala Beckett, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Mediterranis (IEMed), ofereixen aquest mes de gener i febrer un cicle on conferències i les arts es conflueixen en el debat sobre els refugiats i les migracions forçades.

 
El Consell Nacional de Juventut de Catalunya (CNJC) ha creat una guia per identificar i conscienciar sobre la violència a les xarxes socials, especialment la violència de gènere. El recurs dóna la visió positiva de l'ús dels mitjans tecnològics, però també ajudant els joves a veure els senyals i riscos de la violència a les xarxes.

">La ciència ciutadana i la seva democratització

Fer voluntariat i contribuir amb la ciència cada cop està més a l’abast de tothom. Xarxanet.org ho explica en un reportatge, sobre com les aplicacions mòbil han contribuït a la col·laboració ciutadana per a la recaptació de dades.

">"Human Population Through Time", història de l'evolució demogràfica
En 6 minuts i mig, l’American Museum of Natural History mostra com s’ha repartit la població a la Terra des de fa 200.000 anys fins avui. Un vídeo per conscienciar sobre els fets històrics que han marcat el imparable creixement demogràfic de la humanitat.

">"Rock, Paper, Scissors", el clip d'Android antibullying

Un dels vídeos realitzats per Android durant l'any 2016. Un paper comença a anar a l'escola, on pateix assatjament però troba en unes tisores un amic on recolzar-se. També apareix el personatge d'una pedra, que tot i ser diferent, acabarà completant l'equip.

">La taula dels elements, interactiva i en anglès

Taula periòdica dels elements, interactiva i amb exemples didàctics. Els elements són fàcils de relacionar perquè cada un ve amb un dibuix sobre un objecte o component quotidià. Les explicacions són en anglès, la qual cosa facilita poder treballar el vocabulari en aquest idioma. Dirigida a infants i joves a partir de 12 anys.

">Venngage, plataforma gratuïta per crear infografies
Una pàgina on podràs registrar-te de forma gratuïta i crear amb plantilles diferents infografies. Ideal per representar mapes, fer llistes personalitzades, gràfics, eixos cronològics, currículums, etc. Eina molt intuïtiva i amb gran varietat d'elements i recursos. 
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic . Gràcies per la teva participació!