Butlletí número 38 - Octubre 2016


Logo Xarxa Òmnia

     Nº 38 - Octubre de 2016

  1. Banc de recursos per a crear gràfiques de manera ràpida i senzilla
  2. Del 21 al 23 d’octubre torna la Fira d’Economia Social i Solidària
  3. Jonada èTIC, destinada a conjugar l’ètica amb les noves tecnologies
  4. Associació +Responsables: nova web de l'entitat que treballa per a la promoció de la solidaritat i la responsabilitat social corporativa
  5. Things2Help: nova 'app' col·laborativa per a vendre objectes i repartir els guanys amb entitats sense ànim de lucre
  6. IASTreacker: 'app' col·laborativa per a tenir controlades espècies invasores de flora i fauna
  7. Curs online de la UOC per a aprendre a programar en Scratch
  8. Vídeo d’Oriol Ripoll sobre gamificació a les aules: com podem fer els continguts més interessants?
  9. Torna una nova Jornada 12x12, enguany sobre computació quàntica
  10. Exposició de dibuixos de dos germans refugiats que han viscut a Idomeni fugint de l’horror
  11. Curs gratuït en què s’aporten eines per a familiaritzar-se amb l’enfoc d’Educació en Drets Humans (EDH).
  12. 'Sonita' és l'estrena cinematogràfica d’aquesta setmana i també un documental sobre la repressió que viuen les dones a l'Iran
filet colors Òmnia

 
Genbeta ofereix aquest banc de recursos per a crear gràfiques amb eines TIC, amb multitud d'opcions i variables per a escollir.

 

Una nova edició d'aquesta trobada tindrà lloc del 21 al 23 d'octubre de 2016, enguany amb un apartat dedicat a la tecnologia: el TecnoFESC. A la Fàbrica Fabra i Cotas de Barcelona. Entrada lliure.

 
El proper 17 d’octubre, l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona serà l'escenari dels debats més profunds sobre la necessària conjunció entre ètica i TIC. Entrada lliure amb inscripció prèvia.

 
Recurs TIC que ofereix informació sobre activitats que apropin a la ciutadania, les empreses i les organitzacions els valors per a un desenvolupament just, equitatiu i en equilibri amb l’entorn.

 

A partir d'un objecte usat, l''app' Wongo permet a l'usuari posar-lo a subhasta i posteriorment compartir els diners aconseguits amb entitats sense ànim de lucre. Per a

 
Aquesta aplicació permet tenir un registre de espècies invasores de flora i de fauna autòctones. Per a amants de la naturalesa.

 
Taller online i gratuït per a persones interessades en formar-se en nivell inicial sobre el llenguatge de programació Scratch. Cal registrar-se prèviament.

 
La gamificació és l'experiència de joc, una capacitat que permet els professionals de l'ensenyament promoure l'apernentatge a les aules i entre les persones.

 
Jornada que dóna a conèixer la computació quàntica combinant idees de la física, les matemàtiques i les ciències de la informació. El 19 d'octubre a partir de les 16 hores al Mobile World Centre de Barcelona.

 
Dibuixos dels nens refugiats mostra el drama dels refugiats al Mediterrani amb ulls d'infant. La mostra compta amb pintures de dos germans que han viscut al camp de refugiats d'Idomeni. Entrada lliure.

 
L'Associació d'Educadores i Educadors en Drets Humans organitza aquest curs presencial d'octubre a novembre amb què es pretén que els assistents aprenguin a ser agents de canvi als centres educatius i entitats socials i de lleure.

 
Sonita és una noia afganesa de 18 anys que ha entrat a l’Iran sense papers i es busca la vida als suburbis de Teheran amb un objectiu: vol ser rapera. El film es pot veure gratis a multitud de centres cívics i entitats.
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic comunicacio@xarxaomnia.gencat.cat. Gràcies per la teva participació!