Butlletí número 40 - Desembre 2016


    

 1. " target="_blank">Recursos digitals per l’autoconeixement dels infants
 2. " target="_blank">Vídeo sobre la nova obsessió per ‘la fotografia perfecte’
 3. " target="_blank">"Entre terres", guia didàctica sobre migracions a la Mediterrània
 4. " target="_blank">Blobby, curtmetratge sobre la soledat de la gent gran
 5. " target="_blank">Mr Iglu, l’aplicació per aprendre a reciclar vidre
 6. " target="_blank">"Ella poema", projecte d’art itinerant al Centre Cívic Sagrada Família
 7. " target="_blank">The Snowman, joc interactiu nadalenc pels més petits
 8. " target="_blank">, joc de periodisme d’investigació sobre Síria
 9. " target="_blank">Com-phone Story Maker, app per crear narratives multimèdia
 10. " target="_blank">iFest, jornada per inspirar i promoure noves idees innovadores
 11. " target="_blank">Documental "Una llar al món" sobre nens refugiats a Dinamarca
 12. " target="_blank">"Què aporta la tecnologia a l’educació i aprenentatge del segle XXI?"
filet colors Òmnia

">Recursos digitals per l’autoconeixement dels infants

Recull de recursos interactius d’EduCaixa (Obra Social ‘La Caixa’) per a l’educació socioemocional i l’adquisició de valors en els infants. Dibuixos per pintar, jocs interactius i vídeos animats que expliquen als nens el vocabulari per poder parlar d’un mateix, i també dels altres.

">Vídeo sobre la nova obsessió per "la fotografia perfecta"

Curt que qüestiona la obsessió de compartir moments a través de les xarxes, i l'ús inadequat que se'n pot arribar a fer. El protagonista d’aquest vídeo d’AwesomenessTV ensenya fins a quins límits es pot arribar per a obtenir la ‘foto’ ideal. Com? Convertint una instantània en tot un film d’acció.

">"Entre terres", guia didàctica sobre migracions a la Mediterrània

Com podem explicar les migracions forçades als més joves? El Servei Civil Internacional de Catalunya i Stop Mare Mortum, juntament amb d’altres entitats, han creat un conjunt de guies, per diferents edats, per tal d’abordar temes com el racisme, els drets humans o el gènere.

 

">"Blobby", curtmetratge sobre la soledat de la gent gran

L’experta en animació Laura Steward ha estat ovacionada en molts festivals. La temàtica del seu nou curt, Blobby, aproxima una realitat social com la soledat de la gent gran d’una manera diferent. Un curt de denúncia social sent una eina per despertar consciència, sensibilitza i generar debat.

">Mr Iglu, l’aplicació per aprendre a reciclar vidre

Ecovidrio, l’entitat espanyola que gestiona el reciclatge dels envasos de vidre, ha creat una aplicació mòbil per a infants a partir de 6 anys. Pots jugar amb Mr. Iglu, vestir-lo, netejar-lo o donar-li de menjar mentre aprens a reciclar el vidre.

">"Ella poema", projecte d’art itinerant al Centre Cívic Sagrada Família
Proposta artística contemporània que mostra l’empoderament de la dona africana a través de la dansa. L’exposició itinerant conté vídeos sobre coreografies i fotografies de dones reals. ‘Ella poema’ fa parada a Barcelona, fins el 18 de desembre, al Centre Cívic Sagrada Família.

 
">"The Snowman", activitat d'un conte nadalenc pels més petits
Recurs de The British Counil per començar a donar la benvinguda al Nadal als infants. Es tracta d’una eina audiovisual perquè nens i nenes aprenguin anglès en un ambient nadalenc mentres descobreixen la història d’un ninot de neu.

">, joc de periodisme d’investigació sobre Síria

Investiga i descobreix què està passant a Síria. és un joc interactiu en anglès d’informació periodística, per posar-se a la pell d’un investigador que vol escriure un reportatge sobre la guerra de Síria per Aljazeera. Per jugadors a partir de 16 anys.

">Com-phone Story Maker, app per crear narratives multimèdia
Una aplicació mòbil per dissenyar seqüències narratives a partir d’imatges, àudios o vídeos. Es tracta d’un recurs intuïtiu i fàcil d’utilitzar. Les produccions es poden exportar en format de vídeo o compartir directament al YouTube.

">iFest, per inspirar i promoure noves idees innovadores

Festa de tecnologia, ciència i innovació al Palau de Congressos de Barcelona, el proper dimarts 20 de desembre. Un punt de trobada amb tallers i exposicions per tal que estudiants i persones interessades potenciïn i s’inspirin en les seves idees sobre drons, robòtica i altres projectes sofisticats.

">Documental "Una llar al món" sobre nens refugiats a Dinamarca

El film mostra el dia a dia d’aquests refugiats txetxens que juguen i aprenen igual que els altres nens i nenes, però amb un passat dolorós carregat a l’esquena. El documental es projectarà a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, dijous 15 de desembre a les 19 hores.

">"Què aporta la tecnologia a l’educació i aprenentatge del segle XXI?"
Sergi Grau, director del Departament d’Enginyeries de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat Central de Catalunya, explicarà com els jocs o la realitat virtual incideixen actualment en l’educació. La conferència tindrà lloc el proper 15 de desembre a les 19:30 hores, al Temple Romà de Vic.
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic . Gràcies per la teva participació!