Butlletí número 7 - desembre 2013


 

 

BUTLLETÍ D'INFORMACIÓ I RECURSOS PER A PROFESSIONALS DE L'ÀMBIT DE LA INSERCIÓ SOCIAL I COMUNITÀRIA -DESEMBRE 2013
Curs Resolució de Conflictes a càrrec de la Fundació Catalana de l'Esplai els dies 14, 21, 28 de desembre i 4 i 11 de gener (El Prat de LLobregat)
Curs amb l'objectiu d'adquirir eines i recursos per una bona intervenció en un grup, promocionant dinàmiques positives i enriquidores per a tots els implicats. Detecció de situacions de conflictes i propostes d'estratègies concretes per abordar-les.
 
Unes altres veus documental que es projectarà a la Filmoteca de Catalunya el proper 13 de desembre (Barcelona)
Unes altres veus és una mirada diferent sobre l'autisme que ens porta a una altra manera d'estar en el món i poder-hi subsistir.Una cançó per respecte i dignitat.Una pregunta de la civilització i els drets humans.
3era edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster a càrrec del CEESC el 4 de desembre (Hospitalet de Llobregat)
El proper 4 de desembre coneixerem el guanyador de la 3 edició del Premi  Després de la lectura del veredicte, hi haurà una conferència sobre Ètica i Educació, a càrrec de Juan Manuel del Pozo, professor de Filosofia de la UdG.
La intervenció d'emergència davant una situació crítica de violència masclista a càrrec de l'escola d'Administració Pública de Catalunya els dies 2 i 3 de desembre (Universitat de Lleida)
Curs amb la finalitat d'explicar quin és el model d'actuació envers situacions de violència masclista i de reflexionar sobre la dificultat d'aquestes intervencions.

 

Iguals i diferents
Recursos educatius per a nens i nenes de primària per a treballar la Igualtat de gènere i la prevenció de la violència de gènere.
 For free
Guia per accedir a propostes culturals gratuïtes a Barcelona (museus, exposicions, música, projeccions, teatre, dansa, conferències, cursos, tallers, seminaris, etc.)

 

Article: 200 aturats de Santa Coloma crean una empresa de Serveis
Article que parla d'APMA (Asociación de Parados Mayores Activos de Santa Coloma de Gramanet) dels seus objectius i de les diferents iniciatives que porten a terme.
 
Acabar amb la crisi
La web és un punt de trobada d'un portal d'informació diversa amb idees de sostenibilitat, ecologia i economia sostenible solidaria. Proposa solucions pràctiques i reals a problemes globals, amb la idea d'ajudar i ser ajudat.

 

Mapa Laboral
És un Web pensat per a joves que vol ser una eina per orientar-los en el seu trajecte professional, proveint-los de les coordenades que necessiten per decidir quin camí volen seguir.

 

Les 10 claus per utilitzar internet amb seguretat
Des del Punt Òmnia de la Fundació Viladecans el dinamitzador ens proposa un vídeo per tal de treballar amb infants l'ús d'internet amb seguretat
 
Social Street, la xarxa social de veïns

La xarxa social de veïns neix com una mesura d'economia social, de sostenibilitat, de suport entre veïns, d'estalvi contra la crisi i lluita contra la mala gestió econòmica.
 
Cicle de Cinema en Català tots els dijous de desembre a la Biblioteca pública de Tarragona
El Consorci per a la Normalització Lingüística, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Òmnium Cultural de Tarragonès i  la Biblioteca Pública de Tarragona organitzen  conjuntament aquest cicle amb l’objectiu de promoure la llengua catalana a la gran pantalla i potenciar el cinema com a eina de cohesió i gaudi col·lectiu a la ciutat de Tarragona.
Sessió informativa del SARU a càrrec de la Direcció General per a la Immigració, l'11 de desembre (Barcelona)
Sessió Informativa del Servei d'Acompanyament al Reconeixement Universitari, un projecte amb l'objectiu d'orientar i informar sobre els tràmits del procediment de reconeixement de títols i, d'altra, assessorar i afavorir la inserció laboral.
 Podeu enviar-nos tota la informació i experiències pròpies o alienes que creieu interessants poder compartir i que posarem a disposició a través del mateix butlletí  
Bústia de suggeriments 
butlleti@xarxa-omnia.org