Butlletí número 14 - Juliol 2014


Logotip Departament de Benestar Social i Família

Logo Xarxa Òmnia

filet colors Òmnia
 Imatge de prova

Notícies
Aplicacions mòbils i projectes de mobilitat

Dissenyar el Pla Mestre de Mobilitat en Salut i Social és un dels objectius clau de la Fundació TicSalut per al 2014, com a encàrrec del Departament de Salut i del Departament de Benestar Social i Família. Aquesta acció està alineada amb l’estratègia del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015.

 Imatge de prova

Aplicacions mòbils per a persones amb necessitats educatives especials

El web “Troba la millor app” recull totes les aplicacions mòbils que poden ser útils i contribuir a l’aprenentatge de les persones amb necessitats educatives especials. Es tracta d'un instument pensat també pels seus pares o professors.

L'economia verda com a solució a la desocupació juvenil 

L'economia verda està demostrant ser un sector amb un alt potencial per oferir oportunitats laborals. l'Obra Social “la Caixa”, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Ocupació de Catalunya l'estan aprofitant amb l'objectiu de crear llocs de treball per als joves.

 Imatge de prova

Els infants ja poden denunciar la violació dels seus drets davant l'ONU

Amb l'entrada en vigor del III Protocol Facultatiu de la Convenció sobre els Drets de l'Infant (CDI) els nens, nenes i adolescents poden presentar denúncies individuals al Comitè de Drets de l'Infant si pateixen una vulneració dels seus drets i han esgotat les vies legals al seu país d'origen.
 

 Imatge de prova

Una plataforma de jocs virtuals sobre hàbits saludables per a adolescents

El projecte europeu Pegaso, Fit for Future té l'objectiu de promoure estils de vida saludables entre els adolescents mitjançant el desenvolupament i l’ús de dispositius portables. El projecte farà una prova pilot entre més de 300 adolescents d’Espanya, Itàlia i el Regne Unit.

 Imatge de prova

Mapa de barres arquitectòniques de la ciutat de Barcelona

A partir de la informació aportada per la ciutadania, La Vanguardia ha elaborat un mapa de la ciutat de Barcelona amb els punts amb dificultats d'accessibilitat. Aquests es troben sobretot en les estacions de transport públic, metro o tren, especialment per la falta d'ascensors i escales mecàniques.

 Imatge de prova

Jordi Serrat, Doctor en Periodisme i Ciències de la Comunicació, critica en aquest article l’ús de termes lligats a la salut mental per insultar o per descriure la realitat sociopolítica per part de diversos polítics i comentaristes.

Una pàgina web creada pel grup d'investigació JovenTIC, producte de la recerca "Trayectorias de vida tecnológica y género: factores psicosociales implicados en el acceso a las titulaciones de ingeniería informàtica". Aquesta recerca ha estat finançada per l’Instituto de la Mujer.
 Imatge de prova

Recursos
Es tracta d'una plataforma de gestió de llocs de treball i ocupació per a persones amb discapacitats. Està impulsada per la Fundació ONCE i cofinanciada pel Fons Social Europeu.
 Imatge de prova

Un mapa col·laboratiu de la ciutat de Barcelona que mostra punts de consum responsable i economia solidària. És una iniciativa de SETEM per transformar la ciutat a partir de la cistella de la compra.
Web del Síndic de Greuges de Catalunya sobre els drets dels infants i els adolescents

Ofereix iInformació extensa sobre els drets dels infants i adolescents com a ciutadans i ciutadanes. També permet enviar queixes al Síndic, fer preguntes sobre dubtes relacionats amb els drets o expressar opinions sobre aquests.

 Imatge de prova

Recursos per a infants del web de Catalunya Ràdio

Aprofitant la fi del curs escolar i l'augment de l'afluència de nens i nenes als punts Òmnia, un recurs molt a tenir en compte són els jocs educatius que ofereix Catalunya en la seva pàgina web.

 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic butlleti@xarxa-omnia.org. Gràcies per la teva participació!
 

 

This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*