Butlletí número 15 - Setembre 2014


Logotip Departament de Benestar Social i Família

Logo Xarxa Òmnia

filet colors Òmnia
 Presentació Bons Compromis en el marc de la Taula Empresa-Treball

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament de Barcelona pretén incentivar les empreses de l'àrea metropolitana per fomentar la contractació de 1.340 persones residents a la ciutat en situació d’atur i amb difícil accés al mercat laboral.
foto aula informàtica

La xarxa i el web 2.0 són cada vegada més tinguts en compte pels departaments de recursos humans. En orientació laboral actualment s'incideix molt en qüestions com la imatge digital, el talent i la visibilitat del que fa cada persona.
Qüestionari ocupabilitat

El Departament d'Orientació Laboral de la Fundació ICH ha creat un qüestionari que analitza les actituts personals que requereix un determinat lloc de treball. Autoestima, autoconeixement personal i professional o valoració del treball es troben entre aquests factors.
 educaweb

Aquest article analitza els aspectes que cal tenir en compte en l'acompanyament que fan les entitats socials a les persones que busquen feina, així com les dificultats que es plantegen.
continguts xarxes socials i cerca de feina

La tendència a fer servir els perfils de les xarxes socials per part dels departaments de recursos humans com a recolzament a la resta de filtres per seleccionar personal augmenta cada cop més. Un perfil pot no ser definitiu per ser contractat, però s'ha de vigilar perquè no faci que ens descartin.
El talent a les entrevistes de treball

En una entrevista de feina el reclutador intentarà recollir la informació no reflexada al CV que li permeti determinar el nostre grau d'adequació al lloc de treball. Adaptació, flexibilitat, resolució i responsabilitat es troben a la base del que es busca en un candidat.
treball i discapacitat

Fragment de l'entrevista realitzada a David Wang, conseller de la ciutat de Melbourne, sobre la importància del treball en els casos de discapacitat i trastorn mental. Aquesta entrevista s'emmarca en el projecte "52 tallats i un tovalló".
Logo Jaume Bofill

Els dispositius mòbils s'han convertit en una atractiva eina educativa. El Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill presenten el 23 de setembre al Cercle d'Economia de Barcelona les "Directrius de la UNESCO per a les polítiques d'aprenentatge mòbil".
Aprenentatge servei La Florida

Un projecte a partir del qual un grup de joves fa un procés d'autoconeixement i de coneixement del seu entorn, alhora que ofereix un servei a la comunitat. L'experiència l'han fet de forma conjunta l'INS Eduard Fontserè i l'Esplai La Florida, i el proper curs tindrà lloc la tercera edició.
Jornades Òmnia al territori

Cròniques de les primeres Jornades Òmnia al territori de 2014, celebrades al llarg del mes de juny i a començaments de juliol. Aquesta vegada els professionals de la Xarxa Òmnia s'han centrat en els col·lectius més joves, que mostren més vulnerabilitat.
Estiu al núvol

 
TIC i educació social: un estiu al núvol
Amb la irrupció de les TIC, i sobretot del web 2.0, els educadors han començat a escriure obertament i lliure, compartint les seves experiències, quan abans aquests continguts només es publicaven en revistes professionals molt concretes.
Gestió del comú

 
Algunes idees sobre com les tecnologies digitals poden estar al servei d'una producció cultural sostenible, d'un accés més ampli i variat a la cultura, del treball col·laboratiu i del desenvolupament de les capacitats expressives i de la remescla creativa.
 
 
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic butlleti@xarxa-omnia.org.

Gràcies per la teva participació!

 

 

This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*