Butlletí número 16 - Octubre 2014


Logotip Departament de Benestar Social i Família

Logo Xarxa Òmnia

filet colors Òmnia
Premi Voluntariat 2014

 
El Departament de Benestar Social i Família convoca la XXI edició d'aquest premi per reconèixer experiències dutes a terme en l'àmbit de l'associacionisme per promoure el voluntariat. La proposta guanyadora s’haurà de desenvolupar durant el 2015.
Smartphones i cerca de feina

 

Vuit de cada deu persones fan servir els seus mòbils per accedir a ofertes de treball segons la Mobile Marketing Association Spain (MMA). Es tracta d'una tendència que es preveu que augmenti durant el pròxim any.
Mobilitza't

 
Un programa dirigit a joves d'entre 18 i 24 anys, amb el títol de Graduat en ESO i sense cap altra formació reglada superior, per aprendre a programar, dissenyar i comercialitzar aplicacions mòbils.
Activa't

 
Un procés innovador d’activació social per enfortir les capacitats, la transformació personal i l’empoderament de joves en situació d’atur o amb dificultats econòmiques, reforçant la seva participació ciutadana.
Programes de formació i inserció

 
Estan adreçats a joves de16 a 21 anys que hagin deixat l'ESO sense obtenir-ne el títol i que no segueixin estudiant ni participin en altres accions de formació. L'objectiu és reintroduir-los en el sistema educatiu per prosseguir estudis de formació professional.
Renda mínima i entitats

 
La renda mínima d’inserció (RMI), abans coneguda com a PIRMI, i les ajudes addicionals de les entitats socials estan permetent subsistir amb dificultats a moltes persones. Actualment hi ha uns 26.000 beneficiaris de la RMI.
 
Global Eco Forum

 
La setena edició del fòrum euromediterrani sobre sostenibilitat s'enfoca en l'aigua, l'economia verda i l'ocupació verda. Es celebrarà a la Casa Llotja de Mar el 28 de novembre, dins el marc del VIII Mediterranean Week of Economic Leaders.
Educació digital petits

 

L’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona ha editat, amb motiu de l’Any Internacional de la Família 2014, la guia per a famílies “Com t’impliques en l’educació digital dels teus fills i filles?”.
Pere Marqués

 
Pere Marqués, doctor en pedagogia i professor, explica en el seu blog els avenços aconseguits en la motivació dels alumnes i en la reducció del fracás escolar gràcies al currículum bimodal.
 
Ensenyament programació escoles

 
La programació s'està introduint cada cop més com a assignatura a les escoles. S'ha demostrat els beneficis del seu aprenentatge en els estudiants, com ara l'augment de la motivació, l'autonomia i la creativitat, entre d'altres.
Clubs de codi

 
Alguns centres educatius estan començant a dur a terme activitats extraescolars de programció a partir d'aquests clubs, que van nèixer a la Gran Bretanya. Amb els tallers s'intenta ensenyar a programar de manera senzilla i divertida.
guifi-net

 
Guifi.net és una xarxa de particulars, empreses i administracions que es connecten creant nodes per tal de poder accedir a una autèntica xarxa oberta i neutral de telecomunicacions.
Dinamització comunitària i acció social

 
Curs de formació en acció social organitzat per la Fundació Pere Tarrés. "Metodologia de la dinamització comunitària" s'imparteix en 90 hores entre el 16 d'octubre i el 16 de desembre a la Facultat d'Educació Social i Treball Social de la fundació.
 
 
 
 
Si vols publicar algun contingut, envia'l a l'adreça de correu electrònic butlleti@xarxa-omnia.org. Gràcies per la teva participació!
 

 

This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*