La diada ha aconseguit reunir un centenar de persones usuàries i veïnes de La Seu d’Urgell
La Jornada ha comptat amb la presència de l’alcalde de La Seu i en ella s’hi han repartit més de 200 diplomes entre els participants del Punt Òmnia
l Servei Català d’Ocupació (SOC) ha valorat el Punt Òmnia de La Seu d’Urgell com un ens que “respon a les necessitats ocupacionals de la gent”
La Xarxa Òmnia és un programa preventiu, socioeducatiu, de promoció i de suport a col·lectius amb risc de vulnerabilitat de la Generalitat de Catalunya
El Punt Òmnia de la Seu d’Urgell va acabar el 27 de juny els tallers i activitats que ha ofert durant el curs 2016-2017, i per celebrar-ho va organitzar una festa de cloenda per a tots els participants del Punt.
A l’acte de tancament hi va participar, entre d’altres, la dinamitzadora del Punt, Ester Collado, que va voler donar les gràcies a totes les persones participants del Punt al llarg del curs 2016-2017 i també al llarg dels més de 14 anys de funcionament del servei. Collado va afirmar que, per al Punt Òmnia de la Seu d’Urgell, és molt important la implicació de les administracions i que aquestes “estiguin 100% amb el Punt”, i va agrair la seva tasca a favor del servei TIC.
A l’acte festiu també hi van participar l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, i la directora de l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Elisa Farré. En aquest sentit, l'alcalde va subratllar la tasca del Punt Òmnia de la Seu en la transmissió de coneixements a la població, en els processos educatius que promou i en l’orientació sobre ocupació que du a terme, i va destacar la importància que tenen avui dia les eines TIC en la societat, que “permeten tenir el món sencer dins la butxaca”.
Per altra banda, la tinent d'alcalde va voler destacar com la sala del Punt Òmnia és “cada any més plena de gent”, i va recordar que el Punt Òmnia va guanyar subvencions de diversos estaments públics, un fet que el consolida com un projecte útil i que respon a les necessitats del territori i de la seva població. Finalment, la directora de l’oficina del SOC va sentenciar que el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell permet ampliar l’oferta de cursos formatius i fa, al seu torn, una funció de socialització i de discriminació de la informació “en aquesta societat nostra, que ja és la societat de la postinformació”. “La feina que fem en conjunt el SOC i el Punt no suma sinó que multiplica les possibilitats de tenir ciutadans de primera”, va concloure Farré.
La Xarxa Òmnia busca ser un recurs que participa, conjuntament amb la resta de dispositius del territori, en la consecució dels objectius d’integració i cohesió social de la població del seu entorn. Per això, la Xarxa Òmnia ofereix espais i equipaments TIC d’utilització pública i compta amb el suport d’un professional, que dinamitza l’espai i assessora les persones usuàries del Punt. El paper del dinamitzador/a és fonamental per desenvolupar el programa a cada territori i aconseguir que cada Òmnia sigui un espai d’acolliment, d’informació, d’aprenentatge, de socialització i de participació en la comunitat.