Les dones sabem comprar millor que els homes? Són ells més hàbils amb la mecànica i elles tenen la mà trencada en les feines de la llar, o totes aquestes afirmacions són convencions socials? El Punt Òmnia Plataforma Educativa de Girona ha volgut trencar estereotips i iniciar en el món del feminisme un grup de mares de col·lectius minoritaris. A través de la ludificació (gamificación) de continguts, el Punt Òmnia, juntament amb el PDC del barri, ha organitzat el passat 27 de març un kahoot de gènere: un qüestionari en línia a través de l'eina TIC Kahoot que ha permès respondre de manera col·lectiva i simultània preguntes tancades de resposta múltiple.
El joc ha instat set mares de mitjana edat i d'orígens diversos (provinents del Marroc, principalment) a fer-se preguntes que potser mai s'haurien fet. Els nens han de jugar a cotxes i les nenes a jocs de maquillatge i perruqueria? Els homes són menys ploramiques que les dones o depèn de la persona? L'activitat lúdica del Punt Òmnia Plataforma Educativa de Girona ha posat sobre la taula els condicionaments i estereotips de gènere des del punt de vista de l'interrogant i del dubte.
A través de les qüestions plantejades, les participants s'han permès dubtar i preguntar-se, a elles mateixes i també a les seves companyes, si algunes de les dinàmiques que han après al llarg de les seves vides són inherents a les persones o simplement conductes socials adquirides a través de les generacions. Jugar, debatre, preguntar, tornar a preguntar, respondre... el kahoot de gènere ha donat un espai de debat de més d'una hora en què les persones dinamitzadores han pogut aportar una mica de llum al masclisme i el micromasclisme quotidians i inherents a la nostra societat.
Podeu consultar l'àlbum d'imatges de la sessió clicant en aquest enllaç.