Les etapes de la vida tenen un inici i un final o, millor dit, nous començaments. La Lluïsa Miralles, dinamitzadora al llarg de 20 anys dels punts Òmnia de Valls, ara inicia un nou començament. Ha estat i seguirà sent un referent per els i les dinamitzadores i per tota la Xarxa Òmnia. Va iniciar la seva vinculació al programa Òmnia l’any 2002, convertint el punt Òmnia de la Casa de la Caritat (Vallsgenera) en un projecte d’èxit.
L’any 2009 s’inaugura un segon punt Òmnia, al Barri Antic de Valls (Espai Ca Creus), la Lluïsa rep l’encàrrec de gestionar aquest punt Òmnia també.
L’atenció a col·lectius que tenen dificultats d’accés a les TIC s’ofereix des del PO Espai Ca Creus, i la formació adreçada a persones en situació d’atur i professionalitzadora, es proporciona des de Vallsgenera.
L’any 2012, la Lluïsa compartia les seves vivències al llarg de 10 anys en la dinamització dels dos punts Òmnia.
Fins l’any 2017, cada any, es van celebrar les Jornades 2.0 amb la intenció de fer màxima difusió de temes d’actualitat i d’interès relacionats amb les TIC. Aquestes jornades estaven orientades a professionals, emprenedors, comerços i empresaris, tot i que estaven obertes al públic en general.
La Lluïsa va començar a acomiadar-se de la Xarxa Òmnia en una intervenció a una taula rodona dins la Jornada de dinamització de la Internet social, celebrada el 10 de juny d’enguany; reproduïm les seves paraules:
"Per mi ha estat una experiència molt intensa, de vegades dura però sobretot molt positiva per la tasca social d'acompanyament a les persones. La solitud del territori després de la pandèmia i no conèixer com establir les tecnologies, va deixar al descobert moltes coses, la gent estava perduda. El nostre públic està en revisió perquè ara han nascut perfils diferents. El repte com a persones dinamitzadores és ajudar a les persones de la Xarxa, i anticipar-se a les necessitats que vindran, ha de ser connectora. S'ha de repensar la Xarxa, les figures i aprofitar el coneixement."
"La Xarxa és molt rica, hi ha molt know-how amb la gent del territori. El mapeig d'aquesta diversitat, quan érem un centre més social i ara som més econòmic, contemplar aquesta diversitat. Com emprenedors, petits professionals, altres perfils d'usuaris. La interrelació i la connexió entre projectes, persones, oportunitats i la xarxa. Consolidar els llocs de treball de les persones i de dinamització de la xarxa. Cada cop hi haurà més demanda tecnològica i, per tant, més bretxa digital i escletxa social."
Des de la Xarxa Òmnia volem fer un reconeixement a tot el que ens ha aportat la Lluïsa tots aquests anys, desitjar-li tota la sort en aquest “nou començament” i esperem retrobar-la ben aviat.
Gràcies Lluïsa per tot!