Bons resultats del taller de gestió de conflictes al Punt Òmnia Santa Eulàlia de Berga

El Punt Òmnia de Santa Eulàlia de Berga, conjuntament amb el servei de Mediació Ciutadana del Berguedà, van realitzar, el passat 7 de març, a les 17.45 hores, a la seu del punt, un taller de gestió de conflictes amb pares i fills.

Amb l'arribada dels joves a l'institut s'obre un nou horitzó per a les dinàmiques dins l'espai familiar. El punt Òmnia, des de la proximitat que permet el treball constant amb joves i adolescents, va proposar aquest taller pensat per a les famílies, per tal de conèixer els conflictes que ens amoïnen i les maneres de gestionar-ho positivament.

L'objectiu de la formació és la introducció dels joves i pares a l'anomenada resolució alternativa del conflicte, a partir de dinàmiques participatives, en les quals es treballen conceptes bàsics com ara el conflicte, el treball cooperatiu, les percepcions i la mediació, entre altres. Les diverses activitats programades giraven al voltant de tècniques de negociació, col·laboració i diàleg.

Aquest taller va ser pensat per a un grup de joves que aquest any han començat l'ESO i planteja el treball conjunt de pares i fills, de manera cooperativa. L'enfocament inicial és la prevenció del conflicte, que tard o d'hora es pot presentar en l'entorn familiar. Per aquesta raó, es va comptar amb l'acompanyament d'una professional en aquest àmbit.

La dinamitzadora del Punt Òmnia, Eva Martínez, la tècnica del Servei de Mediació, i els mateixos assistents, han valorat molt positivament l'experiència i han proposat fer-ne una altra més endavant. En acabar el taller es va celebrar un berenar amb totes les persones que hi van participar.