Taller de salut al Punt Òmnia de Riu Clar

14/06/2011 | 13:06
Xerrada de Nutrició al Punt

El passat mes de maig, al Punt Òmnia de Riu Clar es va posar en marxa una activitat dedicada a salut i nutrició.

La iniciativa va sorgir arran de converses amb persones usuàries que manifestaven una preocupació comuna: es va detectar un interès generalitzat sobre el problema de sobrepès que pateixen algunes d’elles. A fi de fer front a aquesta preocupació, la dinamitzadora va posar fil a l’agulla per dissenyar un taller de salut i TIC per aprendre a menjar bé i tenir un estil de vida saludable utilitzant a la vegada recursos que podem obtenir de la xarxa.

L’objectiu d’aquest taller és promoure estils de vida saludables entre les persones usuàries, tenint en compte les necessitats individuals, familiars i socials, i que adquireixin coneixements per mantenir una alimentació equilibrada, elaborar dietes saludables i altres factors de promoció de la salut.

Al llarg del taller, es treballa l'accés a pàgines d'Internet on trobar receptes sanes, calcular l'índex de massa corporal i altres recursos per mantenir un estil de vida saludable.

El taller va adreçat a dones en general i s’hi han apuntat dones del barri de Riuclar, Icomar, Torreforta i la Floresta.

Paral·lelament al contingut del taller, es treballa la integració de les dones al barri i l’entorn més proper, ja que surten a passejar per fer exercici, coneixen gent del barri i veuen llocs als quals no havien estat mai, ja que moltes d’elles no havien sortit mai de Riuclar.

D’altra banda, el taller també serveix per tractar temes d’interès per a les dones que hi participen: trastorns alimentaris, sexualitat, càncer ginecològic i mamari, malalties de transmissió sexual, embaràs i preparació del part, puerperi, menopausa.

El taller, en cap cas vol substituir els serveis d’orientació i prevenció que ofereix el servei públic de sanitat, però sí que pretén donar una primera informació a les dones que hi participen i procurar que tinguin un coneixement bàsic d’aquests conceptes de salut i prevenció.

El taller es desenvolupa de manera molt pràctica. Al llarg de les sessions que dura el taller, les participants han après quin tipus d’hàbits els ajuden a mantenir un estil de vida saludable. També han utilitzat recursos tecnològics per cercar receptes i aliments que ajuden a mantenir una dieta saludable. D’altra banda, han aprofitat l’ocasió per sortir a passejar i fer exercici, fet que ha servit perquè coneguin molts indrets en què no havien estat abans i s’integrin a l’entorn.

dones
treball comunitari
salut
vida saludable
hàbits