Taller sobre noves tecnologies per a usuaris de l'Hospital de Dia Infanto-Juvenil de Tortosa

Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre

Aquesta tardor, al Punt Òmnia Tortosa, s’organitzarà un taller de noves tecnologies per a usuaris de l'Hospital de Dia Infanto-Juvenil de les Terres de l'Ebre, servei que pertany a l'oferta assistencial del Grup Pere Mata.
 

El taller, que comptarà amb tècnics del centre, es farà els dilluns a la tarda i els dimecres al matí dels mesos d'octubre, novembre i desembre. La sessió s’adreça a nois i noies amb problemes de salut mental i pretén facilitar, formar i capacitar l'aprenentatge i l'ús de les noves tecnologies.

El centre, situat a Tortosa, es va inaugurar aquest mes de setembre i és el primer hospital de dia de les Terres de l’Ebre adreçat als infants i als joves.

L’Hospital de Dia Infanto-Juvenil és un dispositiu assistencial d’hospitalització parcial que proporciona atenció especialitzada i integral a joves de 12 a 17 anys amb problemes greus de salut mental i la seva família, basada en el model biopsicosocial. Disposa de 20 places i ofereix un tractament intensiu en la comunitat, sense desvincular el pacient del seu entorn familiar i social. L’actuació terapèutica es basa sobretot en la dinàmica grupal, a més de la individual, del treball terapèutic amb la família i del tractament farmacològic, si és necessari.

El centre ofereix valoració i diagnòstic psiquiàtric, psicològic i d’infermeria de l’adolescent, i tractament des d’un medi terapèutic intensiu. El tractament es realitza des d’un abordatge global que permet combinar la teràpia individual, familiar i grupal, a més d’una atenció educativa específica que s’adapta a les necessitats de cada pacient.

L’equip de l’Hospital de Dia treballa en coordinació amb els diferents serveis de la xarxa de salut mental i els equips dels serveis comunitaris. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 9 a 17 hores, i l’equip està format per un professional de cada un dels àmbits següents: psiquiatria, psicologia, infermeria, teràpia ocupacional, educació social i docència.

El nou dispositiu s’ubica en un local de 700 metres quadrats, que també acull el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Tortosa. Cal destacar que, tot i compartir l’espai, l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil (accés pel carrer Comerç, núm. 36) i el CSMA (accés per l’avinguda Pompeu Fabra, núm. 46-50) són serveis totalment independents.

Per a més informació, vegeu: 

Web del grup Pere Mata

Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre.

taller
salut