El que bé s'aprèn mai no s'oblida

04/12/2012 | 18:12
imatge de l'activitat

Diuen que el que bé s'aprèn mai no s'oblida, així que no hi ha res millor que el fet que els més menuts ensenyin els adults com es fa servir l'ordinador, oi que sí?

Després de l'èxit que va tenir el trimestre anterior –quan la frase més repetida entre els usuaris va ser: "Déu n’hi do com n'estan, d'avançats, aquests menuts, en les noves tecnologies!"–, al Punt Òmnia de l'Esplai Eixida de Camps Blancs, a Sant Boi de Llobregat, hem tornat a organitzar una activitat intergeneracional entre el grup de formació de nivell mitjà i els “Tokis”, els petitons de l'Esplai.

Els adults van compartir amb els infants, durant quasi una hora, una bona estona gaudint de jocs infantils, pintant en línia, i fins i tot aprenent els números a través de diverses pàgines web que ells mateixos havien visitat i seleccionat prèviament. Aquesta vegada vam decidir complementar l'activitat projectant un conte, i, menuts a la falda i llums apagats com si es tractés d'un cinema, ens ho vam passar d'allò més bé amb el conte de la cursa del conill i la tortuga. Entre petons, ganes de repetir i nous coneixements informàtics per ambdues parts, vam acabar aquesta activitat, en què els més grans van gaudir com nens petits, i els més petits s'ho van passar en gran!

literatura
conte
infants
adults
jocs
intergeneracional
projecció