25 de novembre: roda d’homes i cartell de micromasclismes al Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló

En el marc dels actes commemoratius del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones que tenen lloc aquests dies, el Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló ha col·laborat en diferents iniciatives seguint una de les línies prioritàries que marca la Xarxa Òmnia. En aquest sentit, el Punt ha col·laborat i ha estat present en la 4a Roda d’Homes Igualitaris que es va fer el 23 d’octubre, un projecte impulsat pel Punt des dels seus inicis.

Des de fa quatre anys, el Punt Òmnia col·labora en l’organització (el dinamitzador, a més, fa de speaker a l’acte), tot i que el pes el porta el Grup d’Homes Igualitaris. Cal recordar que el grup d’homes que formen la Roda d’Homes Igualitaris va néixer al Punt Òmnia, un cop el dinamitzador va detectar que els usuaris mostraven interès.

Com cada any, en la 4a Roda d’Homes Igualitaris, el Punt Òmnia ha treballat el component tecnològic amb els participants, ensenyant com fer un vídeo de l’acte amb els usuaris del Punt. El podeu veure aquí. Tanmateix, el Grup d’Homes Igualitaris enguany també ha col·laborat en la campanya “Stop micromasclismes”, una iniciativa que consisteix a assistir a reunions per reflexionar sobre les actituds masclistes quotidianes per acabar creant  cartells sensibilitzadors  que es van repartir per tot el municipi de Santa Coloma de Cervelló.

En aquest cas, el component tecnològic l’hem treballat ensenyant als usuaris del Punt com fer cartells d’una manera senzilla amb aplicacions en línia com el  Canva . Finalment, aquest any el Punt ha fet de jurat al concurs de cartells per a l’acte del 25 de novembre. Entre més de cent propostes de joves de l’institut, el Punt Òmnia hi va ser present per escollir el guanyador.

El Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló forma part de manera regular del Consell d’Igualtat de Gènere que es reuneix cada dos mesos, aportant propostes especialment en l’àmbit tecnològic. En breu iniciarem una campanya per promoure les vocacions tecnològiques entre les joves de la ciutat. Podeu veure el vídeo de la 4a Roda d’Homes Igualitaris aquí:

El Punt col·labora intensament amb els actes de rebuig a la violència de gènere