25N Casal Cívic i Comunitari Tortosa i Punt Òmnia

Allibera't del pes del patriarcat: buidem les nostres motxilles!

Aquest va ser el lema amb el qual el Casal Cívic i Comunitari de Tortosa i el Punt Òmnia van celebrar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Tot i que al llarg de l'any, tant el Casal com l’Òmnia realitzen diferents accions per fomentar la igualtat entre homes i dones, convé destacar que al llarg de la setmana del 25 de novembre es van realitzar tot un seguit d'activitats de sensibilització vers la problemàtica obertes a tot el públic en general i també en col·laboració a les entitats Atzavara-Arrels, Grup Esplai Blanquerna i els programes Servei d'Intervenció Socioeducativa.

Per una banda, el hall del Casal Cívic va lluir un gran mural reivindicatiu, el qual va estar creat a través d'una activitat intergeneracional, on es van compartir diferents missatges des de la perspectiva de gent gran usuària del Casal i Punt Òmnia, persones de mitjana edat participants de les activitats que ofereix l'equipament i les vivències del jovent i xiquets i xiquetes de Tortosa. Tothom va dir la seva, des de la seva pròpia experiència. Algunes de les frases significatives són: “No vull sentir-me valenta quan surti al carrer, vull sentir-me lliure”.

Aquesta creació artística es va començar a treballar la setmana anterior, tant amb la preparació del mural, com també en l'elecció de les dinàmiques per als més joves del Reforç Educatiu i les activitats de recerca de notícies i titulars que van fer les persones participants dels tallers digitals de Punt Òmnia.

Paral·lelament, aquesta setmana el Casal Cívic i Comunitari també va organitzar el taller titulat "Lliures d’estereotips" per tal d'incidir una mica més en la població jove. En aquest taller ens vam qüestionar la socialització de gènere que crea el concepte d’home i dona i marca uns rols predefinits i excloents. Volem construir una societat igualitària més enllà dels rols de gènere.

La jornada va estar valorada molt positivament, de manera que continuarem treballant per "buidar les motxilles" de les persones participants del Casal i fer petites accions per fomentar l'erradicació d'aquesta problemàtica que ens afecta a tots i totes com a societat, seguim.

 

Notícia feta per la Montse, responsable del casal i Romina, dinamitzadora de l Xarxa Òmnia