El 25 de novembre és el Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència envers les Dones.
A la Xarxa Òmnia treballem per promoure la inclusió social i millorar les condicions de vida de les persones amb una perspectiva feminista i interseccional.
També emprenem accions per eliminar les barreresen l'àmbit digital per raó de gènere i abordem l'assetjament social i digital oferint recursos i suport gràcies al conjunt de professionals del programa Òmnia.
Aquest any, amb motiu del 25N, el Departament d'Igualtat i Feminismes ha començat a difondre una campanya amb el lema, 'Per una nova cultura del consentiment' amb una voluntat pedagògica i amb l'objectiu de construir un nou sentit comú. A més, pretén posar de manifest que les violències sexuals són una de les formes de violència masclista, més prevalents, que hi ha en una societat patriarcal.
Com cada any, els punts de la Xarxa Òmnia realitzen accions, tallers i esdeveniments amb motiu del 25N, cliqueu aquí per cercar el vostre punt.
Podem consultar totes aquestes activitats per la web i per les xarxes socials amb les etiquetes #25N i #XarxaÒmnia.
Per la seva banda, la Xarxa Punt TIC impulsa la campanya #ÉsViolènciaOnline a fi d'evidenciar que donat que les tecnologies de la relació, la informació i la comunicació (TRIC)s poden convertir-se en eines d'assetjament i de control per exercir aquest tipus de violències.
En aquest sentit, la Xarxa TIC ha preparat el curs 'Autodefensa digital feminista' , una formació d'autoaprenentatge en què es treballaran conceptes clau i es donaran eines útils per promoure aquest tipus tant la individual com la col·lectiva. A més, el 25N es publicarà a Twitter i Instagram un qüestionari en línia què permetrà analitzar les diferents formes de violència masclista.