2a edició del PLum Fest, el festival de cinema infantil i social

Una nova edició del PLum Fest ja és aquí! El primer i únic festival de cinema infantil i social de la ciutat de Barcelona ha tornat a convocar enguany entitats, centres d'ensenyament, casals i altres centres infantils de tot Catalunya a participar en aquesta iniciativa, promoguda i coorganitzada pel Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval - Espai Tecnològic.

Però, què és el PLum Fest? Pensat com un festival de cinema infantil i social, aquesta trobada audiovisual és una convocatòria que vol acostar la creació audiovisual als més petits. El passat 1 de juny de 2018 va donar el tret de sortida a la primera edició del PLum Fest, una prova pilot que es va cenyir al barri del Raval de Barcelona i que va aconseguir la participació de 150 nenes i nens i la creació d’una quinzena de projeccions audiovisuals. Enguany, l'organització ha ampliat l'àrea d'acció per poder aglutinar tots els infants de Catalunya en un únic festival de cinema social per a nens i nenes de 9 a 12 anys.

El Plum Fest es va concebre com un punt de trobada entre entitats infantils del barri del Raval que volien treballar temàtiques socials a través de l’ús d’eines multimèdia i audiovisuals. Coorganitzat de manera transversal per un conjunt d’entitats del barri i amb un petit jurat —sense guanyadors, però sí amb obsequis—, el PLum Fest d’aquest 2018 va projectar curtmetratges sobre l’assetjament, la salut mental i els drets dels infants i, fins i tot, una cinta de vídeo sobre els animals de companyia.

Amb la participació al PLum Fest, els infants van trobar un espai per crear una història de manera conjunta, i aprendre a fer un guió literari i tècnic, actuar i gravar, i posteriorment, tractar les imatges audiovisuals en una fase de postproducció. Va ser una oportunitat única per introduir les eines TIC i crear audiovisuals amb nens i nenes, i implicar-los en un projecte transversal i comunitari mentre alhora treballaven temàtiques socials a través de l’ús de càmeres de vídeo, maquinari audiovisual i programari d’edició de vídeo.

No us ho penseu, voleu participar en la nova edició del PLum Fest? Poseu-vos en contacte amb l'organització a través del correu electrònic plumfestival@casaldelsinfants.org. La duració dels vídeos ha de ser de 6 minuts (crèdits inclosos) i la temàtica de les cintes ha de ser social. Podeu veure una mostra de les creacions de la passada edició del PLum Fest:

La convocatòria arriba a la seva segona edició i està promoguda pel Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval - Espai Tecnològic.