Acaba un altre ÒmniaKids: sou molt grans!

Una de les iniciatives amb més projecció, més durada i que té més en compte els drets dels infants, l’ÒmniaKids del Punt Òmnia Centre Cívic l’Escorxador de la Seu d’Urgell, es va acomiadar el 6 de juny del curs 2017- 2018. El Punt va organitzar un berenar que va ser la festa de comiat i va reunir personal del consorci d’Atenció a les Persones de la Seu d’Urgell (CAPAU) i del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), així com els infants assistents al taller, els seus familiars i totes les persones implicades en l’ÒmniaKids.

Amb aquesta activitat, els infants han pogut viure durant el curs 2017- 2018 multitud d’experiències diverses dins i fora del Punt: des de la creació d’un mural per a exposar-lo, un taller de fang que usava recursos TIC com YouTube per aprendre tècniques de creació de figures, fins a teles acrobàtiques, expressió corporal, equinoteràpia per treballar les emocions...

Més enllà de fer activitats pròpiament extraescolars amb els infants, el Punt també ha posat a l’abast el seu material TIC i els ordinadors, amb el taller “Les TIC”, que es feia setmanalment al Punt Òmnia i que ha permès els infants acostar-se una mica més al món tecnològic i TIC. L’ÒmniaKids, doncs, ha facilitat també la millora de la integració i inclusió dels infants tot fent activitats en competències digitals, i ha rebut una atenció propera i personalitzada, ja que tots els tallers han estat totalment adaptats amb recursos específics per a cada infant.

L’ÒmniaKids, un projecte pensat per a infants de P5 a 3r de primària, va néixer el 2015 com una iniciativa conjunta del Punt Òmnia i de l’equip del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de la Seu d’Urgell, i està pensat per oferir activitats extraescolars i formació no reglada a infants que es troben en situació de vulnerabilitat i mostren certes dificultats relacionals i de socialització.

L’ÒmniaKids també ha elaborat un treball paral·lel amb els pares i mares dels infants, tant en l’àmbit psicològic i terapèutic com de treball social, per trobar-los i facilitar-los recursos, solucions i altres eines que els puguin resultar útils. Des d’aquesta problemàtica que viuen els infants i les seves famílies, i des de la necessitat urgent d’oferir un servei que respongui als drets dels infants amb dificultats d’aprenentatge i desenvolupament, va sorgir l’ÒmniaKids, que tornarà a estar vigent a partir del curs que ve.

Gràcies pares, gràcies mares, per confiar en l’equip! Gràcies als professionals que ens han ajudat. Gràcies, equip!

El Punt Òmnia Centre Cívic l’Escorxador de la Seu d'Urgell s'acomiada d'un altre ÒmniaKids amb la fi del curs 2017-2018.