Al Districte 6 de Sabadell creen una plataforma per treballar en xarxa durant el confinament

Logotip de 'El 6 a la xarxa'

Les entitats del Disctricte 6 de Sabadell han reaccionat davant el confinament reforçant els seus vincles i els vincles amb el veïnat de manera virtual. Així, han creat la plataforma El 6 a la xarxa. La idea és que sigui un punt de trobada i un espai de treball en xarxa i col·laboratiu, durant el confinament i també després.

La plataforma està creada per algunes entitats del territori (com ara les associacions de veïns i veïnes Campoamor, Espronceda i Les Termes), tècnics i tècniques dels quatre barris del Districte 6 de Sabadell (Campoamor, Espronceda, Les Termes i Creu de Barberà), un dels instituts públics de la zona (Ribot i Serra) i algunes persones vinculades a les entitats.

L'objectiu principal de la plataforma és seguir treballant en xarxa des de casa, potenciant aquesta manera de treballar. Cada organització hi explica el que fa al territori, encara que sigui de manera virtual, i, a més a més, hi preparen i treballen accions i activitats conjuntes.

La idea és allargar la vida de la plataforma més enllà del confinament i que serveixi per enfortir el teixit associatiu del districte. El dinamitzador del Punt Òmnia d'Espronceda, Manel Torrejón, ho explica així: "Quan ens puguem tornar a veure, volem seguir treballant presencialment, com fèiem fins ara, però amb un teixit associatiu més fort i amb les idees molt més clares".

Els i les participants de la xarxa es reuneixen setmanalment per videoconferència per seguir treballant i proposant accions. Així, cada setmana llancen una proposta als veïns i veïnes del districte: un conte col·laboratiu de Sant Jordi, el VI Festival Juvenil de Microcurts Districte 6 de Sabadell, una proposta de la fotografia creativa i una altra de música. A més, organitzen activitats telemàtiques a Educaplay, Kahoot, etc.

La primera activitat grossa que es va crear presencialment, va ser el 'Carnestoltes Popular del Districte 6 de Sabadell'. Va ser la primera festa de Carnestoltes en molts anys que van fer tots els barris del sud plegats. Van voler aprofitar aquesta flama per seguir treballant amb el grup amb més idees i ganes.

omniaacasa
treball en xarxa
Al Districte 6 de Sabadell han creat una plataforma virtual perquè entitats i tècniques d'ajuntament puguin seguir treballant en xarxa i fent propostes a la comunitat.