All Digital Summit, les darreres novetats del món social i digital

14/09/2017 | 12:09

La xarxa All Digital celebrarà els propers dies 4 i 5 d'octubre la jornada All Digital Summit a Barcelona (Av/ de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8). Sota el lema Digital Skills for Social Innovation, la trobada permetrà a les persones assistents conèixer de primera mà algunes de les més destacades innovacions digitals que han permès a les societats digitals obtenir beneficis en l'àmbit de les competències per a la ciutadania i entitats.

All Digital Summit 2017 també debatrà sobre el paper canviant dels telecentres i com es poden enriquir amb un enfocament obert a la innovació. Per a consultar la llista de ponents i participants a l'acte, podeu clicar en aquest enllaç. Per a efectuar les inscripcions, cliqueu en aquest enllaç. El programa del All Digital Summit serà el següent: 

 

 

4 OCTUBRE

9.30-11.00 h. Inauguració. Moderador: Laurentiu Bunescu, conseller delegat d'ALL DIGITAL

9.30-9.45 h. Benvinguda i presentacions. Jordi Puigneró i Ferrer, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Generalitat de Catalunya; Mara Jakobsone, presidenta de la junta directiva d'ALL DIGITAL, vicepresidenta i gerent de projecte d'habilitats digitals de la societat de la informació i competències digitals de l'Associació de Tecnologia de la Informació i la Comunicació de Letònia (LIKTA); Tibor Navracsics, Comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esport (missatge de vídeo); Esther Subias, directora de projectes d'El Teb; Virginia Pareja, responsable de l'Àrea Socioeducativa i e-Inclusió de la Fundació Esplai

9.45-11.00 h. Keynotes: Solucions innovadores per millorar les habilitats digitals. Therese Jamaa, gerent general de GSMA, Mobile World Capital; Sarah Harmon, responsable de LinkedIn Espanya i Portugal; Fabrizio Sestini, expert sènior d'Innovació Social Digital, DG-CONNECT; Doug Belshaw, Open Educational Thinkerer, autor.

11.30-13.00 h. Sessió interactiva "Innovació oberta en centres de competència digital". Co-creació, co-generació de continguts i coneixement. Amb Fernando Vilariño, professor associat del Centre de Visió per Computador (UAB); DigComp, el marc europeu de competències digitals per als ciutadans. Amb Stephanie Carretero Gomez, oficial científic, Comissió Europea, Centre Conjunt d'Investigació; Codificació per a la inclusió social. Amb Carme Badia Verdeny, dinamitzadora del Punt TIC e-centre Tremp; Oportunitats de col·laboració en Internet social, economia col·laborativa. Amb Javier Creus, fundador d'idees per al canvi; Obriu dades i components. Eines de fabricació digital. Amb Jorgina Martínez Vernis, directora de l'Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts, Barcelona; Educació STEM. Patrimoni cultural digital. Amb Nicola Barbuti, professora adjunta a la Universitat de Bari Aldo Moro.

13.00-14.30 h. Dinar

14.30-16.30 h. Tallers "how to". Com utilitzar "open badgets" - Doug Belshaw; Com organitzar activitats de codificació per a infants (basades en l'experiència del Code Club a Espanya i Rússia) - Martina Mayrhofer i Yakov Ostanin; Com treballar amb grups desfavorits per potenciar-los com prosumers - Veronique De Leener; Com capacitar dinamitzadors/ores joves per donar un millor suport als grups objectiu; Com utilitzar la tecnologia UMI per promoure l'educació STEM

 

5 OCTUBRE

9.30-10.00 h. Plenària

10.00-11.00 h. Taula rodona "Codificació per a la inclusió i l'ús efectiu dels dispositius mòbils". Artur Serra, subdirector del centre d'investigació i2cat; vicepresident de la Xarxa Europea de Living Labs; Roxana Rugina, experta en tecnologia d'aprenentatge i desenvolupament, directora general i fundadora de Simplon Romania; Peter Baeck, cap de recerca en economia col·laborativa, NESTA.

11.30-13.00 h. Sessió interactiva "Project Lightning Talks". Presentacions curtes de bones pràctiques i projectes reproduïbles

13.00-13.30 h. Plenària de cloenda. Resum

 

 

La jornada anual de la xarxa All Digital se celebrarà els propers 4 i 5 d'octubre al CaixaForum Barcelona.